5 найкращих рецептів заготівлі болгарського перцю на зиму

Перець на зиму: корисні рецепти заготівлі

Перець – це незамінний овоч, який часто з’являється на наших столах. Завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів, він не лише підсилює смакові страви, але й корисний для здоров’я, зокрема він зміцнює стінки кровоносних судин. В Європі перець став відомий з часів відкриття Америки Колумбом, і на сьогоднішній день він широко використовується в різних стравах та заготовках. Для зимових заготівель перець не поступається цвітній капусті за популярністю, адже його можна маринувати, смажити і поєднувати з різними овочами, створюючи чудові рецепти, які прикрасять ваш зимовий стіл.

Зміст:

  1. Смачні смажені перці на зиму
  2. Перці в томаті без стерилізації
  3. Простий рецепт зелених перців на зиму з часником
  4. Як приготувати перець для фарширування
  5. Відео рецепт обалденного лечо з перців

Смачні смажені перці на зиму

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. ложка з гіркою (на літрову банку)
  • Цукровий пісок – 40 г (1 ст. ложка)
  • Оцет 9% – 40 мл (2 ч. ложки)
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія рафінована соняшникова – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Промийте банки та кришки, стерилізуйте їх зручним для вас способом. Витріть насухо.
  2. Під проточною водою ретельно промийте перці, відріжте хвостики і залиште до повного висихання.
  3. На середньому вогні нагрійте сковороду з олією. Обсмажте перці з двох сторін під кришкою, потім обережно зніміть кришку.
  4. Очищений часник дрібно наріжте.
  5. Викладіть обсмажені перці в банку, перемішайте їх з нарізаним часником.
  6. Додайте до банок сіль, цукор і оцет. Залийте окропом до верху.
  7. Закрийте банки кришками, переверніть догори дном і закутайте до повного охолодження.
Читайте також:  Рецепт варення з яблук і лимона на зиму з покроковими фото

Перці в томаті без стерилізації

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2.5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цукровий пісок – 125 г
  • Сіль – 50 г
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Олія соняшникова – 125 мл
  • Перець горошком – 15 шт.
  • Часник – 8–10 зубчиків
  • Лавровий лист – 5 шт.

Спосіб приготування:

  1. Промити перець під проточною водою, нарізати на великі шматки.
  2. Ошпарити окропом перець і залишити на 15 хвилин.
  3. Помідори натерти через м’ясорубку, додати сіль, цукор, перець, олію. Довести до кипіння.
  4. Додати перець до томатної маси та кип’ятити 15 хвилин.
  5. Вмішати дрібно нарізаний часник, оцет, лавровий лист. Кип’ятити ще кілька хвилин.
  6. Розлити по стерилізованим банкам, закрити кришками, залишити охолоджуватися.

Простий рецепт зелених перців на зиму з часником

Інгредієнти:

  • Перець зелений – 1 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Оцет 9% – пів склянки
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукровий пісок – пів склянки
  • Рослинна олія – ½ склянки
  • Кріп – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Листя смородини і вишні – кілька листків
  • Хрін – за смаком
  • Чорний перець – ½ ч. ложки

Спосіб приготування:

  1. Довести до кипіння пів каструлі води.
  2. Промити перець, очистити від насіння, нарізати соломкою.
  3. Зробити маринад: всипати в окріп сіль, цукор, оцет і кріп.
  4. На дно стерилізованих банок викласти листя, часник, хрін, кріп.
  5. Довести до кипіння маринад із перцем, кип’ятити 5 хвилин.
  6. Залити перець в банки маринадом, перевернути догори дном, залишити до охолодження.

Як приготувати перець для фарширування

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1,5 кг (середніх розмірів)
  • Лавровий лист – 3–4 шт.
  • Перець чорний і запашний у горошку – по 5–6 шт.
  • Зелень (петрушка, селера) – за смаком
  • Сіль – за смаком
Читайте також:  Ефективні методи боротьби зі шкідниками капусти: покрокова інструкція

Для маринаду:

  • Вода – 1,5 л
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Цукор – 1/10 ст. ложки
  • Сіль – 1 ст. л. (без гірки)

Спосіб приготування:

  1. Очистити перець від насіння, промити.
  2. Бланшувати у киплячій воді 1 хвилину.
  3. Скласти перець у друшляк для стікання води.
  4. Банки простерилізувати, на дно покласти прянощі.
  5. Залити гарячим маринадом, закрити кришками, дайте охолонути.

Відео рецепт обалденного лечо з перців

Цей рецепт подарує вам смачне та соковите лечо, яке стане прикрасою зими вашого столу. Готується легко і просто, не потребує багато зусиль. Відео-рецепт допоможе вам у всіх процесах приготування, зберігаючи якість деталей.

Приємного Вам апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар