- Перець на зиму: корисні рецепти заготівлі
- Смачні смажені перці на зиму
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Перці в томаті без стерилізації
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Простий рецепт зелених перців на зиму з часником
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати перець для фарширування
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відео рецепт обалденного лечо з перців
Перець на зиму: корисні рецепти заготівлі
Перець – це незамінний овоч, який часто з’являється на наших столах. Завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів, він не лише підсилює смакові страви, але й корисний для здоров’я, зокрема він зміцнює стінки кровоносних судин. В Європі перець став відомий з часів відкриття Америки Колумбом, і на сьогоднішній день він широко використовується в різних стравах та заготовках. Для зимових заготівель перець не поступається цвітній капусті за популярністю, адже його можна маринувати, смажити і поєднувати з різними овочами, створюючи чудові рецепти, які прикрасять ваш зимовий стіл.
Зміст:
- Смачні смажені перці на зиму
- Перці в томаті без стерилізації
- Простий рецепт зелених перців на зиму з часником
- Як приготувати перець для фарширування
- Відео рецепт обалденного лечо з перців
Смачні смажені перці на зиму
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 кг
- Сіль – 1 ч. ложка з гіркою (на літрову банку)
- Цукровий пісок – 40 г (1 ст. ложка)
- Оцет 9% – 40 мл (2 ч. ложки)
- Часник – 2 зубчики
- Олія рафінована соняшникова – для смаження
Спосіб приготування:
- Промийте банки та кришки, стерилізуйте їх зручним для вас способом. Витріть насухо.
- Під проточною водою ретельно промийте перці, відріжте хвостики і залиште до повного висихання.
- На середньому вогні нагрійте сковороду з олією. Обсмажте перці з двох сторін під кришкою, потім обережно зніміть кришку.
- Очищений часник дрібно наріжте.
- Викладіть обсмажені перці в банку, перемішайте їх з нарізаним часником.
- Додайте до банок сіль, цукор і оцет. Залийте окропом до верху.
- Закрийте банки кришками, переверніть догори дном і закутайте до повного охолодження.
Перці в томаті без стерилізації
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 2.5 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Цукровий пісок – 125 г
- Сіль – 50 г
- Оцет 9% – 100 мл
- Олія соняшникова – 125 мл
- Перець горошком – 15 шт.
- Часник – 8–10 зубчиків
- Лавровий лист – 5 шт.
Спосіб приготування:
- Промити перець під проточною водою, нарізати на великі шматки.
- Ошпарити окропом перець і залишити на 15 хвилин.
- Помідори натерти через м’ясорубку, додати сіль, цукор, перець, олію. Довести до кипіння.
- Додати перець до томатної маси та кип’ятити 15 хвилин.
- Вмішати дрібно нарізаний часник, оцет, лавровий лист. Кип’ятити ще кілька хвилин.
- Розлити по стерилізованим банкам, закрити кришками, залишити охолоджуватися.
Простий рецепт зелених перців на зиму з часником
Інгредієнти:
- Перець зелений – 1 кг
- Вода – 1,5 л
- Оцет 9% – пів склянки
- Сіль – 1 ст. ложка
- Цукровий пісок – пів склянки
- Рослинна олія – ½ склянки
- Кріп – за смаком
- Часник – 1 головка
- Листя смородини і вишні – кілька листків
- Хрін – за смаком
- Чорний перець – ½ ч. ложки
Спосіб приготування:
- Довести до кипіння пів каструлі води.
- Промити перець, очистити від насіння, нарізати соломкою.
- Зробити маринад: всипати в окріп сіль, цукор, оцет і кріп.
- На дно стерилізованих банок викласти листя, часник, хрін, кріп.
- Довести до кипіння маринад із перцем, кип’ятити 5 хвилин.
- Залити перець в банки маринадом, перевернути догори дном, залишити до охолодження.
Як приготувати перець для фарширування
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1,5 кг (середніх розмірів)
- Лавровий лист – 3–4 шт.
- Перець чорний і запашний у горошку – по 5–6 шт.
- Зелень (петрушка, селера) – за смаком
- Сіль – за смаком
Для маринаду:
- Вода – 1,5 л
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Цукор – 1/10 ст. ложки
- Сіль – 1 ст. л. (без гірки)
Спосіб приготування:
- Очистити перець від насіння, промити.
- Бланшувати у киплячій воді 1 хвилину.
- Скласти перець у друшляк для стікання води.
- Банки простерилізувати, на дно покласти прянощі.
- Залити гарячим маринадом, закрити кришками, дайте охолонути.
Відео рецепт обалденного лечо з перців
Цей рецепт подарує вам смачне та соковите лечо, яке стане прикрасою зими вашого столу. Готується легко і просто, не потребує багато зусиль. Відео-рецепт допоможе вам у всіх процесах приготування, зберігаючи якість деталей.
Приємного Вам апетиту!