6 найкращих рецептів печені з м’ясом і картоплею в духовці з фото

6 найкращих рецептів печені з м’ясом і картоплею в духовці з фото

В цій статті ми ознайомимо вас з рецептом класичної печені з м’ясом, картоплею і сиром. Це традиційна страва, що має багату історію. На Русі цю страву подавали на столах знаті, та й нині вона не втрачає своєї популярності. Її можна приготувати у різних варіаціях в будь-якій країні світу.

Печеня з м’ясом, картоплею і сиром в духовці

6 найкращих рецептів печені з м’ясом і картоплею в духовці з фото

Використання глиняних горщиків дозволяє досягти насиченості і ніжності смаку. Зі збереженням всіх традицій приготуємо це чудове блюдо.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Сир голландський – 100 г
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 800 г
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Вершкове масло

Приготування:

  1. Промийте свинину та овочі, очистіть картоплю, цибулю і моркву.
  2. Наріжте цибулю півкільцями.
  3. Натріть моркву на тертці з великими поділками.
  4. Наріжте помідори маленькими кубиками.
  5. Наріжте картоплю кубиками.
  6. Свинину також наріжте на невеликі шматки.
  7. Натріть сир на великій тертці.
  8. Розігрійте масло на сковороді і додайте свинину, обсмажте 5-7 хвилин до напівготовності.
  9. Додайте цибулю та моркву, обсмажуйте до золотистого кольору, потім додайте помідори.
  10. Обсмажте картоплю до напівготовності.
  11. На дно горщика викладіть шар картоплі, посоліть і поперчіть. Далі йде шар м’яса, потім знову картопля, обсмажені овочі.
  12. Додайте шар тертого сиру і сметану. Накрийте кришками і готуйте при 180 градусах протягом 50 хвилин.

Печеня в горщиках рекомендується подавати гарячою відразу після приготування. Воно стане чудовим доповненням до святкового столу і здивує ваших гостей.

Читайте також:  ГОСТ-рецепт кетчупу з помідорів та болгарського перцю на зиму через соковижималку

Свинина з грибами в горщиках

Свинина з грибами в горщиках

Цей рецепт сподобається усім любителям смачної їжі, яких цікавлять швидкі та прості рецепти.

Інгредієнти:

  • Свинина – 800 г
  • Гриби – 500 г
  • Картопля – 800 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Болгарський перець – 1 шт.

Приготування:

  1. У розігрітій сковороді додайте свинину і обсмажуйте до золотавої скоринки, соліть і перчіть за смаком.
  2. Додайте нарізану півкільцями цибулю і часник, продовжуйте обсмажувати.
  3. У горщику викладіть шар свинини, налийте трохи окропу, додайте гриби, картоплю кубиками і болгарський перець.
  4. Зверху викладіть помідори, додайте сметану та зелень на свій розсуд.
  5. Накрийте горщики кришками і готуйте 60 хвилин при 200 градусах.

Рецепт з куркою і сметаною

Рецепт з куркою і сметаною

Курка в цьому рецепті основний інгредієнт, а соус робить смак особливим.

Нам знадобиться:

  • Куряче філе – 600 г
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Рослинна олія – 2 ч. л.
  • Сметана – 150 г
  • Приправа для курки, сіль
  • Кріп – 1 пучок
  • Стакан води – 400 мл

Спосіб приготування:

  1. Промийте куряче філе, наріжте великими шматками і обсмажте з приправою і сіллю.
  2. Додайте нарізану кубиками цибулю і обсмажуйте з куркою.
  3. Почистіть моркву і картоплю, наріжте і викладіть в горщики.
  4. Додайте обсмажену курку, моркву та картоплю в горщик, залийте сметаною з кропом і водою.
  5. Накрийте кришками і запікайте 60 хвилин при 200 градусах.

В результаті ви отримаєте неймовірну страву, яку можна подавати безпосередньо в горщиках або на блюді.

Печеня під тестом

Печеня під тестом

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г
  • Гриби – 300 г
  • Картопля – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Листкове тісто – 200 г
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія
Читайте також:  Як захистити троянди від попелиці: терміни, методи й найкращі засоби

Спосіб приготування:

  1. Підготувати всі інгредієнти: обсмажити свинину з цибулею та грибами, додати спеції.
  2. Обсмажити картоплю до золотистої скоринки.
  3. Видавити часник в сметану і перемішати.
  4. Викласти шари м’яса, грибів та картоплі в горщик, додати сметанного соусу.
  5. Розкачати тісто, накрити ним горщик.
  6. Запікати при 180 градусах 30-40 хвилин.

Цей рецепт під тістом складе приємну альтернативу класичному способу, надаючи страві закінченість та оригінальність.

Як бачимо, печеня – це не лише проста і смачна страва, але й поле для експериментів. Не бійтеся додавати свої нотки в класичний рецепт, адже головне – настрій, з яким ви готуєте.

Додаткова інформація

Запрошую спробувати інші рецепти, які можна знайти на ресурсах, присвячених кулінарії. Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар