
Рецепт безалкогольного «Мохіто» дозволить приготувати смачний освіжаючий коктейль. Актуально буде подати його в спекотний літній день до обіду або навіть до святкового столу замість звичного компоту/соку. Такий варіант коктейлю можна пробувати навіть дітям.
- Класичний рецепт безалкогольного «Мохіто»
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Коктейль з полуничним смаком
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Грейпфрутовий напій
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Вишневий безалкогольний Мохіто»
- Інгредієнти:
- Приготування:
- З ананасовим соком
- Інгредієнти:
- Приготування:
- З кавунової м’якоттю
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Оригінальний огірково-лимонний «Мохіто»
- Інгредієнти:
- Приготування:
Класичний рецепт безалкогольного «Мохіто»
Інгредієнти:
- лайм – цілий;
- м’ята – 6-7 гілочок;
- цукор – 3 ч. ложки;
- вода – 3 ч. ложки;
- спрайт – 2/3 ст.;
- подрібнений лід – за смаком.
Приготування:
- Щоб приготувати безалкогольний Мохіто» за класичним рецептом, насамперед потрібно зайнятися лаймом вимити, порізати шматочками, видалити всі кісточки.
- Зелень промити, обсушити, відірвати листочки від стебел. Розім’яти їх прямо руками (або за допомогою товкачика) і покласти в келих.
- Зверху викласти лайм. Розім’яти інгредієнти разом.
- З цукру і води приготувати сироп.
- Залити його в келих разом зі спрайтом.
Доверху наповнити ємність з готовою коктейлем подрібненим льодом. Вставити в келих тонку трубочку. Можна прикрасити напій цілим шматочком цитруса.
Коктейль з полуничним смаком
Інгредієнти:
- будь-яка газована вода – 1 ст.;
- полуниця – 80-100 г;
- коричневий цукор – 2 ч. ложки;
- лайм – ¼ плода;
- свіжа м’ята – 1 середній пучок;
- лід.
Приготування:
- Заздалегідь добре охолодити газовану воду. Підійде звичайна вода, солодкий тонік, спрайт і інші подібні варіанти.
- У два чистих сухих склянки розкласти заздалегідь промиті і обсушені м’ятні листочки. Зверху засипати їх цукром.
- Розім’яти інгредієнти в стакані товкачем. Як тільки зелень пустить сік, і він змішається з цукром, з’явиться яскравий приємний аромат.
- Далі можна закладати в келихи шматочки полуниці. Заморожені ягоди погано підходять для такого коктейлю. Потрібно постаратися знайти саме свіжу полуницю.
- Вичавити в келихи сік лайма. За бажанням можна додати шматочки і цитруса.
- Всипати в келих лід, цілий або дроблений.
Читайте також: Як приготувати піцу з грибами: 8 різноманітних рецептів
Залити отриману основу коктейлю «Мохіто» обраної газованою водою. Прикрасити по своєму смаку. Наприклад, цілими ягодами полуниці.
Грейпфрутовий напій
Саме м’ята і лайм – обов’язкові інгредієнти і алкогольного, і безалкогольного напою. Але є оригінальні рецепти, головні складові яких змінені. У цьому варіанті лайм у складі «Мохіто» замінюється грейпфрутом. В результаті смак напою виходить ще більш яскравим і цікавим.
Інгредієнти:
- стиглий грейпфрут – 1 шт.;
- м’ята (тільки листочки) – 1 середній пучок;
- солодка газована вода – ½ ст.;
- лід.
Приготування:
- Зелень промити. Зняти листочки з твердих стеблинок.
- Порвати м’яту прямо руками і укласти в скляний стакан.
- Цитрус вимити, після чого розрізати на дві половинки.
- Ретельно вичавити сік з кожної.
- Додати склянку шматочки м’якоті, що залишилася на шкірці.
- Лід відправити в чашу потужного блендера. Перебити до стану великої крихти.
- Перекласти лід у склянку. Зверху вилити крижану сильногазований воду.
- Перемішати складові коктейлю.
На завершення прикрасити стакан м’ятою і шматочком грейфрута.
Вишневий безалкогольний Мохіто»
Інгредієнти:
- солодка сильногазована вода – 150-170 мл;
- ягоди вишні без кісточок – 8-10 шт.;
- лайм – цілий;
- м’ята – 5-7 листочків;
- готовий цукровий сироп – 30-40 мл;
- лід.
Приготування:
- Промити ягоди. Спеціальним пристосуванням або звичайною шпилькою акуратно витягти з них кісточки. Для коктейлю підійде тільки свіжа вишня.
- Лайм порубати на 4 рівні частини.
- Листочки промитої і обсушенной зелені порвати руками.
- Скласти підготовлені інгредієнти в скляний стакан.
- Зверху вилити охолоджений цукровий сироп.
- Усе ретельно розтовкти ложкою або товкачиком для картопляного пюре. Це необхідно, щоб інгредієнти пустили сік, і їх аромат максимально розкрився.
- Залити компоненти коктейлю охолодженої газованою водою. Додати цілі або подрібнені шматочки льоду за смаком.
Читайте також: Сметанник — простий класичний рецепт і не тільки
Склад інгредієнтів для безалкогольного коктейлю за таким рецептом можна злегка змінювати. Наприклад, вибираючи лимон замість лайма або черешню замість вишні.
З ананасовим соком
Ананасовий сік чудово поєднується з лаймом і м’ятою. Такі інгредієнти «в компанії» дарують напою приголомшливий аромат і смак.
Інгредієнти:
- лайм – 1 шт.;
- готовий цукровий сироп – 4 ч. ложки;
- м’ятні листочки – 8-10 шт.;
- ананасовий сік – 160-180 мл;
- солодка газована вода – 90-100 мл;
- лід і скибочки ананаса – за смаком.
Приготування:
- На дно склянок викласти лайм, нарізаний тонкими скибочками разом зі шкіркою.
- Зверху висипати порвані руками листочки м’яти.
- Додати сироп. За бажанням його можна замінити сухим коричневим цукром в такій же кількості.
- Розім’яти інгредієнти в склянках товкачем або будь-яким зручним столовим приладом.
- Зверху влити газовану воду і ананасовий сік. Краще всього використовувати фреш. Якщо зробити його не вдалося, підійде і сік з пакета.
- Прикрасити напій шматочком ананаса і цілими листочками м’яти.
Щоб зробити «Мохіто» з ананасом алкогольних, потрібно просто замінити газовану воду на таку ж кількість білого рому.
З кавунової м’якоттю
Інгредієнти:
- кавунова м’якоть – 2 повних склянки;
- м’ятні листочки – 4 шт.;
- скибочки свіжого лайма – 2 шт.;
- коричневий цукор – ½ ч. ложки;
- колотий лід – 3 великі ложки.
Приготування:
- Дуже важливо підібрати для такого рецепта стиглий, смачний і солодкий кавун. М’якоть ягоди потрібно порізати невеликими шматочками. Ретельно перебрати їх на наявність кісточок. З останніх потрібно прибрати і білі, і коричневі.
- Відправити кавунову м’якоть в чашу блендера. Перебити до однорідності. Процідити виділився кавуновий сік саме через дрібне сито. Гущу можна викинути.
- Скласти в склянку порвані руками м’ятні листочки. Туди ж відправити цитрус і цукор. Працювати товкачиком до тих пір, поки інгредієнти не пустять ароматний сік.
- Залити вміст склянки процідженим кавуновим соком.
- Додати подрібнений лід. Зручно колоти його в спеціальній насадці блендера.
Читайте також: Курка на пляшці в духовці, запечена цілком
Тепер потрібно подати смачний ароматний напій негайно з 1-2 тонкими трубочками.
Оригінальний огірково-лимонний «Мохіто»
Інгредієнти:
- свіжий огірок – 1 шт.;
- лимон – половинка;
- світлий базилік – 2-3 гілочки;
- свіжа м’ята – 2 гілочки;
- цукровий пісок (білий або коричневий) – 1 велика ложка;
- сильногазована мінеральна вода – 1 стакан.
Приготування:
- Ретельно вимити огірок. Не очищаючи від шкірки, подрібнити за допомогою терки з самими дрібними поділками.
- Віджати з отриманої стружки сік. Відразу відправити його в ємність, у якій буде готуватися коктейль.
- У невелику миску висипати порвані (заздалегідь промиті і обсушені) листочки зелені – і базиліка і м’яти. Додати до них цукор. Розім’яти інгредієнти товкачиком.
- Додати шматочки лимона. Ще раз розім’яти.
- Перекласти ароматну зелень до огіркового соку.
- Залити все мінералкою. Перемішати вміст склянки.
- Подати домашній «Мохіто» з льодом.
У безалкогольного варіанти обговорюваного коктейлю є своє окреме назва – «Мохитино». В якості інгредієнтів для нього можна використовувати практично будь-які фрукти і ягоди. Особливо добре підходять до напою цитрусові.