
Саме приготування страви, не представляється складним, але є правила, дотримуючись яких, можна досягти смачного результату. Готуватимемо сьогодні, смачну курочку гриль по-домашньому. Існує багато способів запікання цього частування, але ми виберемо найшвидший і найпростіший, з додаванням в маринад цукру, для посилення смаку, і куркуми з паприкою. Рекомендуємо хоч раз приготувати цю страву, і відчути всю силу курячого м’яса під грилем
інгредієнти
- Курка – 1 шт. 2 кг. (я роблю дві)
- Куркума + Паприка – по 1 ст. л.
- Сіль – 2 год.
- Цукор – 1 год. (Для посилення смаку)
- Вода – 50 мл.
- Фольга – 0,5 метра
Для хорошого результату, маринівка повинна тривати добу, або не менше 2-х годин
Покроковий рецепт приготування на грилі
Підготуємо продукти, тушку промиємо та обсушимо паперовими рушниками, потім відміряємо необхідні спеції.
Змішуємо посолочну суміш, з’єднуємо приправи з сіллю та цукром, перемішуємо
Додаємо 50 грам, кип’яченої теплої води, ретельно перемішуємо до повного розчинення та відставляємо убік.
Кладемо тушку в глибоку ємність і поливаємо маринадом.
Потім ретельно із зусиллям, натираємо пташку ручками з усіх боків, усередині теж
Якщо у вас манікюр, то робити це краще у медичних рукавичках
Затягуємо контейнер плівкою та прибираємо вниз холодильника на добу.
Бажано зрідка відкривати плівку, і додатково розтирати маринадом, що стікає.
Пройшла доба, курочка добре просолилася і промаринувалась, зв’язуємо ніжки бичової і відправляємо її на решітку, в розігріту духовку до 250 градусів, на 30 хвилин, потім перевертаємо, і печемо ще 30 хв.
Режим: конвектор + гриль (якщо є)
Під решітку обов’язково підкладіть лист, щоб не забруднити дно грубки жиром, щоб потім його не відмивати, застелите фольгою
Перевіряйте готовність курки гриль, проткніть пташку глибоко ножем або іншим гострим предметом, якщо піде прозорий сік, то виймайте, якщо каламутний або сукровиця, слід потримати по довше
Читайте також: Пиріг з пісочного тіста з сиром – дуже смачний рецепт
У нашому випадку все готово, і ми дістаємо курочку з духовки
Обробляємо страву на порції, м’ясо вийшло ніжним і соковитим, солі достатньо, смак у пташки приголомшливий.