Смачний гарбузовий торт: корисний десерт на кожен день!

Смачний гарбузовий торт: корисний десерт на кожен день!

А ось це щось особливе! Торт з гарбуза — смачний і ароматний сонячний десерт! Редакція Smach.com.ua пропонує найрізноманітніші варіанти приготування тортів з гарбуза: желейних, сирних, бісквітних на будь-який смак.

Смачний гарбузовий торт: корисний десерт на кожен день!

Зміст

  1. Рецепти приготування:
  2. Гарбузовий пиріг з шоколадом
  3. Торт гарбузовий простий рецепт
  4. Гарбузовий пудинг з шоколадними чіпсами
  5. Слойоний гарбузовий торт з мигдалем
  6. Осінній торт з гарбуза з апельсином
  7. Гарбузовий торт з заварним кремом
  8. Гарбузовий торт «Гармонія»
  9. Гарбузовий торт «Мільфей»
  10. Гарбузовий пиріг з волоськими горіхами і сирним кремом

Рецепти приготування:

Ніжний, ароматний і смачний гарбузовий торт буде головною прикрасою будь-якого святкового столу. Ще більш смачним буде торт з білим шоколадом, в ньому аромат і смак гарбуза відчуваються сильніше, а крем виходить яскраво-помаранчевого кольору.

Гарбузовий пиріг з шоколадом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 125 г цукру
  • 50 мл вершків жирністю 35%
  • 50 мл морквяного або гарбузового соку з м’якоттю
  • 125 г пшеничного борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача

Для крему:

  • 300 г гарбузової м’якоті
  • 150 г молочного шоколаду

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Гарбуз наріжте четвертинками і спечіть в духовці. Остудіть і очистіть. Пюрируйте гарбуз у блендері або протріть через сито. Для тіста яйця збийте з цукром в повітряну світлу масу, додайте борошно, просіяне з розпушувачем, і акуратно перемішайте.

Влийте сік і вершки, розмішайте і перелийте тісто у форму. Випікайте 30-35 хвилин, остудити 5 хвилин у формі, а потім на решітці, щоб корж не отмок. Для крему відміряйте 300 г пюре. Покладіть його в каструльку, додайте наломанный шоколад і нагрівайте на водяній бані при постійному помішуванні до повного розплавлення шоколаду і одержання рівної гладкої суміші.

Охолодіть крем до кімнатної температури. Розрізати остиглий корж навпіл, нижній пласт намажте половиною крему. 8 Накрийте другою частиною коржа і нанесіть залишився крем. Залиште на ніч в холодильнику.

Торт гарбузовий простий рецепт

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 500 г
  • борошно — 500 г
  • масло вершкове — 200 г
  • цукровий пісок — 200 г
  • яйця (жовтки) — 3 шм.
  • сода харчова — ½ ч. ложки

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Гарбуз очистити від шкірки, звільнити від насіння і неїстівних волокон, натерти на крупній тертці, змішати з цукровим піском (100 г), додати борошно (300 г), масло (100 г), яєчні жовтки (2 шт.), соду і замісити тісто. Розкачати його в пласт і викласти на змащене маслом деко.

З рештою борошна, вершкового масла, цукрового піску і одного яєчного жовтка замісити круте тісто, додавши в нього 0,5 чайної ложки кориці. Скатати тісто в колобок і натерти на крупній тертці стружку, розсипаючи її відразу на пласт, який покладений на деку. Торт запекти в духовці до готовності, протягом 35 хв при 200 °C, і теплим розрізати на шматки.

Гарбузовий пудинг з шоколадними чіпсами

Інгредієнти:

  • 120 г маргарину
  • 120 г цукру
  • 2 яйця
  • 60 г борошна з розпушувачем
  • 60 г какао
  • 60 г молока
  • 300 г гарбуза
  • 60 г шоколадних чіпсів цукрова пудра
Читайте також:  Покроковий рецепт болгарського перцю, фаршированого овочами з фото

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Маргарин з цукром збити в пишну масу, додати яйця, потім борошно з какао. Поступово ввести молоко. У кінці покласти натерту на тертці гарбуз і шоколадні чіпси. Викласти суміш у термостійку форму, зверху накрити фольгою або харчовою плівкою. Готувати на водяній бані 1,5 години. Готовий пудинг посипати цукровою пудрою.

Читайте також: Бутерброд «Авокадо-бринза» – просто, швидко та ситно

Слойоний гарбузовий торт з мигдалем

Інгредієнти:

  • 400 г готового листкового тіста

Начинка:

  • 300 г свіжої м’якоті гарбуза
  • 300 г цукру
  • 5 ст. ложок молока
  • 125 мигдалю (для обсипання)
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки віскі
  • 0,75 ч. ложки кориці
  • 0,5 ч. ложки меленого імбиру
  • 0,25 ч. ложки мускатного горіха
  • 1 ст. ложка вершкового масла

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Розкачати тісто і викласти у промаслений і покритий пергаментом форму. Зверху помістити начинку. Випікати при температурі 175 °C 45 хвилин. Торт посипати горіхами, змішаними з 60 г цукру і 1 ст. 3 ложкою олії і запікати під грилем 15 хвилин. Охолодити.

Приготувати начинку. Гарбуз натерти на тертці, додати 250 г цукру, молоко та інші продукти збити в блендері і викласти на тісто.

Осінній торт з гарбуза з апельсином

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно 200 г
  • Курячі яйця-2 штук
  • Рослинне масло 110 г
  • Цукор-180 г
  • Ванільний цукор за смаком
  • Розпушувач 2 столові ложки
  • Гарбуз 200 г
  • Апельсинова цедра за смаком
  • Сіль за смаком

Для крему:

  • Цукор 100 г
  • Сметана 400 г
  • Апельсиновий сік за смаком

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Збити яйця з цукром і ванільним цукром в пишну білу масу. Влити рослинне масло. Перемішати до однорідності. Додати щіпку солі, всипати борошно і розпушувач. Додати дрібно натертий гарбуз, цедру апельсина і перемішати. Розділити тісто на дві рівні частини і викласти у форму, застелену пергаментом.

Випікати в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Коржі остудити. Витримати кілька годин. Загорнути в плівку кожен окремо. Покласти в холодильник.

Сметану заздалегідь потрібно відкинути на друшляк. Вистелити натуральну тканину або марлю в кілька шарів і викласти сметану. Витримати ніч у холодильнику, і вийде густа щільна маса. Додати цукор, перемішати. Залишити на кілька хвилин до розчинення цукру.

Апельсиновий сироп: видавити сік одного апельсина. Додати 3 столові ложки цукру. Поставити сотейник на плиту, постійно помішуючи варити на невеликому до консистенції сиропу, як рідкий мед. Вливають охолоджений сироп за три-чотири прийоми в сметану, постійно помішуючи.

Викласти на блюдо перший корж. Викласти половину крему. Накрити другим коржем, не придавлювати! Змастити торт повністю другою половиною крему. Обсипати крихтою. Поставити торт в холодильник на 4-5 годин просочитися. Прикрасити за бажанням. Можна викласти апельсинові кільця зверху торта, а боки обсипати крихтою.

Гарбузовий торт з заварним кремом

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне просеянная 190 г
  • цукор 170 г + 2 ст. л. для глазурі
  • гарбузовий сік 75 мл
  • вершки 75 мл + 2 ст. л. для глазурі
  • яйця-3 штук
  • розпушувач 1 ч. л.
  • гарбузове пюре 400 г
  • шоколад молочний 200 г

для крему:

  • м’яке вершкове масло 30 г

для глазурі:

  • какао-порошок 2 ст. л.
  • заварний крем 250 р.
Читайте також:  Як зробити слайм вдома: простий метод створення лизуна самотужки

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром, додати борошно з розпушувачем і вимісити методом складання. Додати вершки і гарбузовий сік, добре перемішати. Дно рознімної форми застелити пекарської папером, вилити тісто і випікати при 180 градусах 30-40 хвилин. Перевернути форму догори дном і дати охолонути. Потім розрізати бісквіт на 2 коржа.

Читайте також: Пиріг з лаваша з капустою – 6 покрокових рецептів

Заварний крем приготувати з будь-якого улюбленого вам рецептом, додати в нього обрізки коржів і перемішати. У гарбузове пюре додати шоколад, нагріти до того моменту, поки шоколад розчинитися. Один корж змастити пюре з шоколадом, потім викласти шар крему з шматочками бісквіту і знову пюре. Накрити другим коржем. Змастити боки і верх торта гарбузовим пюре з шоколадом.

Приготувати глазур змішавши вершки, какао-порошок і цукор, додати вершкове масло. Нанести глазур на торт і прибрати його в холодильник для просочення на кілька годин. Через це час торт стане дуже м’яким і в розрізі він теж нічого.

Гарбузовий торт «Гармонія»

Інгредієнти:

  • яйця курячі 2 шт.
  • цукор 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • гарбуз (пюре) 1 ст.
  • бренді (або коньяк) 1 ст. л.
  • кориця (порошок) ½ ч. л.
  • мускатний горіх ¼ ч. л.
  • Сіль ¼ ч. л.
  • молоко коров’яче ¾ ст.
  • желатин (швидкорозчинний) 10 г
  • сметана (30-35%) 2 ст.
  • мед 1,5 ст.

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Приготувати бісквіт. Для початку підготувати форму — стінки і дно форми змастити вершковим маслом. Яйця збити з цукром на середній швидкості до світлої щільної маси. Зменшити швидкість міксера. Не перестаючи збивати, додати (по ложці) борошно.

Тісто вилити у форму і розрівняти. Випікати бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин до рівного золотистого кольору. Остудити і розділити на 2 коржа. Приготувати крем-мус. Гарбуз відварити в невеликій кількості води. Приготувати однорідне пюре, якщо потрібно — протерти пюре через сито. Замочити желатин в холодній воді для набухання.

Розтерти цукор з жовтками і спеціями. Додати молоко, пюре і бренді. Перемішати. Варити на повільному вогні до загусання крему, постійно помішуючи. Крем зняти з вогню і ввести замочений і віджатий желатин. Добре перемішати. Щільно накрити крем харчовою плівкою і охолодити.

Вершки або сметану збити до міцних піків і акуратно ввести в заварний крем. Зверху викласти крем на корж. Розрівняти і поставити в холодильник на 30 хвилин. Охолоджений крем, накрити другим коржем і помістити в холодильник на 3-4 години. Прикрасити вершками верх торта.

Гарбузовий торт «Мільфей»

Інгредієнти:

Заварний крем:

  • Молоко — 500 мл
  • Ванілін — 2 г
  • Жовток яєчний — 2 шт
  • Яйце куряче — 1 шт
  • Цукор — 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно — 30 г
  • Крохмаль кукурудзяний — 30 г

Листкове тісто:

  • Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
  • Масло вершкове — 370 г
  • Вода — 25 мл
  • Сіль — 10 г

Гарбузовий джем з кокосом:

  • Гарбуз — 250 г
  • Цукор — 110 г
  • Стружка кокосова — 30 г
  • Ванілін — 1 г

Гарбузовий крем:

  • Крем (заварний) — 1 штук
  • Джем (гарбузовий) — 130 г
  • Масло вершкове — 130 г

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Читайте також:  Привітання з 80-річчям: Побажання на ювілей у прозі для Google SEO

Гарбуз порізати на дрібні кубики. Додати цукор. Варити на повільному вогні близько 30 хв. Додати кокосову стружку. Додати ванілін. Збити масу за допомогою блендера до однорідності. Готуємо заварний крем. Всипати в молоко половину порції цукру. Підігріти. Жовтки і 1 яйце збити з рештою цукру, борошном і крохмалем.

Читайте також: Ягідно-йогуртове морозиво – смачний та освіжаючий десерт

Збивати до однорідності. Влити половину гарячого молока з цукром. Добре перемішати. Влити залишився гаряче молоко і знову змішати. Важливо, щоб маса була однорідною, без грудочок. Накриваємо харчовою плівкою і даємо повністю охолонути.

Готуємо листкове тісто. Борошно просіяти з сіллю. Вершкове масло розтопити, додати теплу воду (25 мл). Влити в борошно. Перемішати, але не вимішувати до однорідності. Скачати тісто в кулю, загорнути в плівку і в холодильник на 20-30 хв. На папері для випічки розкачайте 300 г вершкового масла в прямокутник 20Х30. Розкачати між двома аркушами паперу. Прибрати в холодильник на 20 хв.

Тісто розкачати в прямокутник 35Х25. Покласти охолоджене масло зверху. Верхній край тіста загорнути до середини, нижній загорнути (покласти) зверху (книжечкою). Розкачати в одному напрямку за допомогою качалки в прямокутник 70Х20 і прибрати в холодильник на 20 хвилин.

Вирізати з тіста кола потрібного розміру. Наколоти їх виделкою. Випікати при 180 г до злегка золотистого кольору. Приблизно 20 хв. Заварний крем збити міксером до однорідності, додати гарбузовий джем і розм’якшене вершкове масло. Ще раз збити до однорідності. Коржі з листкового тіста промазати гарбузовим кремом. Прикрасити за бажанням.

Гарбузовий пиріг з волоськими горіхами і сирним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно 90-100 г
  • Гарбуз 250-300 г
  • Цукор 200 г
  • Яйця 3 штуки
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Мелена кориця 1 ч. л.
  • Мелений мускатний горіх ¼ ч. л.
  • Мелена гвоздика ¼ ч. л.
  • Мелений кардамон ¼ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Волоські горіхи 0.5−1 стакан
  • Цукрова пудра (у разі рулету)

Для крему:

  • Сирки сирні дитячі ванільні 1-2 штуки по 90-100 г
  • Сметана 20-25% 200 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Цукор 2 ст. л. без верху

Гарбузовий торт — корисний і дуже смачний!

Спосіб приготування:

Гарбуз нарізати на шматки, покласти в скляну миску, закрити харчовою плівкою і довести до м’якості. Сік, що виділився з гарбуза, злити, сам гарбуз подрібнити до пюреобразного стану блендером. Охолодити. У тісто додаємо 2/3 склянки готового пюре (170-180 г). Для тіста добре збиваємо яйця з цукром і сіллю до щільної пишної піни і повного розчинення цукру

Ввести пюре з гарбуза в збиті яйця легкими рухами зверху вниз, намагаючись не осадити масу. Борошно просіваємо, змішуємо зі спеціями і розпушувачем. — У гарбузово-яєчну масу так само акуратно додаємо борошняну суміш, її поступово підсипаючи.

Волоські горіхи подрібнюємо до дрібних, але відчутних шматочків. Вилийте тісто на килимок, розрівняйте шпателем і посипте горіхами. Випікаємо наш корж при 175 градусів приблизно 12 хвилин. Розрізати корж на 4 частини і промазати кремом. Верх посипати горіхами. Крем — Сметану кімнатної температури і розм’якшене масло, добре розмішуємо, додаємо розім’яті дитячі сирки і цукор. Крем вимішуємо на малих обертах до повної однорідності. Промазати торт кремом і залишити в холодильнику на ніч.

admin
Оцініть автора
Додати коментар