
Як варити гарбузову кашу з рисом на молоці
Варити гарбузову кашу з рисом на молоці – ледь не мистецтво, якби ви тільки знали. Тепле, ароматне і, водночас, просте блюдо, яке може зігрівати холодними вечорами. Але перед тим як почати, варто подумати про… підготовчу роботу.
Інгредієнти: що нам знадобиться
Щоб приготувати цю смачну страву, потрібно знайти всі необхідні інгредієнти. Вони здаються простими, але їх якість значно вплине на результат.
- Гарбуз – 500 г. Як вибрати? Шукайте яскравий оранжевий, стиглий.
- Рис – 150 г. Зазвичай беруть круглозернистий. Але чому б не відступити від традицій?
- Молоко – 1 літр. Ніщо не зрівняється з домашнім, але звичайне теж піде.
- Цукор – 2-3 столові ложки. Тут як забажаєте, є місце для імпровізації.
- Сіль – дрібка
- Ваніль чи кориця – за бажанням. Щось мене трохи зачепило, а може і ні.
Підготовка і плани на майбутнє
Насамперед, гарбуз. Його треба очистити від шкіри, видалити серцевину. Чи знаєте, як це робити правильно? Якщо ні — ріжте навпіл, вийміть насіння, а далі вже діло техніки. Ну, або так легко як вдасться.
Як вибрати правильний рис
Рис, він вибагливий. Потрапите на неправильний сорт – і каша стане справжньою катастрофою. Хочете ідеальний баланс? Виберіть кругле зерно, згадували уже? І перемийте! Так, так, кілька разів у прохолодній воді, поки стане прозорою.
Секрети приготування
Тепер найважливіше — сам процес приготування. Поставте каструлю на вогонь, налийте трохи води, щоб дно покрила. Забагато – і каша водяниста. Закладайте гарбуз, і нехай кипить. Час — близько 10 хвилин.
Додаємо рис та молоко
- Додайте рис. Спочатку без молока.
- Спостерігайте, щоб вода не википіла, підливати потроху.
- Через десять хвилин залийте тепле молоко.
- Помішуйте, зменшуйте вогонь. Та не поспішайте!
Якщо все зробили правильно, хвилин 20-25 після додавання молока – і ваша майбутня каша зверухається та стає густішою. А знаєте, чому не прилипне? Тому що зменшено вогонь.
Наприкінці: відчуття та смак
Додайте цукор, дрібку солі. Чи хочете трохи ванільного аромату? Чесно, вводьте на смак.
Інгредієнт | Кількість |
---|---|
Гарбуз | 500 г |
Рис | 150 г |
Молоко | 1 літр |
Цукор | 2-3 ст. ложки |
Сіль | Дрібка |
Ваніль/Кориця | За смаком |
Залишилося лише зняти з вогню, дати настоятися. Ну хвилин 15. І чого ж це ми? Забули, як варити гарбузову кашу з рисом на молоці? Тепер точно ні!
Готові спробувати зробити це самі? То за справу! І нехай гарбузова каша стане частинкою вашого сімейного меню. Чи допоможе зігрітися в зимові вечори…