5 найкращих рецептів хачапурі по-аджарськи та мегрельських із сиром

5 найкращих рецептів хачапурі по-аджарськи та мегрельських із сиром

У грузинській кухні є багато різних смачних страв з насиченим ароматом спецій, серед яких особливе місце займає хачапурі. Цей, здавалася б, складний на перший погляд кулінарний шедевр, насправді є простою в приготуванні стравою, що складається з тіста і сиру.

5 найкращих рецептів хачапурі по-аджарськи та мегрельських із сиром

Секрети приготування хачапурі

Хачапурі з сиром готують у багатьох країнах, але саме в Грузії цю страву вважають невід’ємною частиною кулінарної спадщини. Грузинські пекарі стверджують, що секрет смачного хачапурі полягає не лише у формах та начинці, але більше всього у гарячому серці та майстерних руках кухаря.

Види хачапурі

  1. Хачапурі з сиром з листкового тіста
  2. Хачапурі по мегрельські запечене в духовці
  3. Хачапурі по-аджарськи
  4. Хачапурі по-тбіліські з сиром сулугуні
  5. Хачапурі з сиром на кефірі

Інгредієнти хачапурі з листкового тіста

  • Листкове тісто бездріжджове — 500 гр
  • Яйце — 1 шт
  • Бринза — 50 грам
  • Сулунгуни — 50 гр

Спосіб приготування

Натріть сир на крупній тертці та відокремте жовток від білка. Розкачайте листкове тісто у квадрат і поділіть на 8 рівних квадратиків. Змастіть їх білком за допомогою кулінарної пензликом. Викладіть на кожний квадратик начинку з сиру. За бажанням можна додати яйце і шматочок вершкового масла. Защіпніть краї і покладіть заготовки на деко, змащені жовтком, у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Приготування хачапурі

Хачапурі по мегрельські

Інгредієнти

  • Борошно — 350 гр
  • Яйце — 1 шт
  • Вода — 250 мл
  • Сухі дріжджі — 1/2 ч. ложка
  • Масло вершкове — 35 гр
  • Сулугуні — 350 гр
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1 чайна ложка
Читайте також:  Заморожування брюссельської капусти: покрокова інструкція та поради

Спосіб приготування

У теплій воді розчиніть сіль і цукор, додайте борошно з дріжджами, замісіть тісто. Додайте масло та залиште під рушником. Готове тісто розділіть на 2 частини і начиніть сиром. Заліпіть краї, розкачайте у коржик і зробіть дірочку по середині. Змастіть яйцем, посипте сиром і запікайте 30 хвилин при 180 градусах.

Приготування хачапурі по мегрельські

Хачапурі по-аджарськи

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 500 гр
  • Молоко — 1 стакан
  • Сир кавказький — 700 гр
  • Дріжджі сухі — 1 чайна ложка
  • Яйце куряче 8 шт
  • Сметана — 3 ст. ложки
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Приправа — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

Борошно просіяти кілька разів. Молоко підігріти і розчинити в ньому дріжджі, сіль та цукор. Додати в борошно, замісити тісто. Вкласти начинку, запікати в духовці, посипати сиром та додати яйце в центрі через 5 хвилин.

Приготування хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-тбіліські з сиром сулугуні

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 1 кг
  • Кефір — 500 мл
  • Яйце куряче — 4 шт
  • Сулугуні — 600 гр
  • Харчова сода — 3 грами
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

У миску налити кефір, додати просіяне борошно, соду і яйця. Замісити в однорідне тісто. Готувати начинку із сулугуні, яйця і солі. Розпочати формувати коржики і смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.

Приготування хачапурі по-тбіліські

Відеорецепт хачапурі на кефірі

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар