Рецепт салату з куркою, крабовими паличками та кукурудзою: з грудкою

Про салат з куркою і крабовими паличками

Салат з куркою і крабовими паличками здобув популярність завдяки своїй ніжності, пікантності та простоті в приготуванні. Він визнаний не тільки за відносно невеликі витрати, але й за чудовий смак, який можна досягти з різними інгредієнтами та пропорціями. Незамінними складовими залишаються курка, крабові палички та консервована кукурудза. Додаються ж до цього набору часто сухарі, сир, морква або навіть цитрусові. Представляємо Вам один з найвідоміших рецептів цього смачного салату!

Інгредієнти для приготування салату

  • 200 г курячого філе
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 200 г крабових паличок
  • 4 шт. яєць
  • 50 г ріпчастої цибулі
  • 150 г майонезу

Харчова цінність на порцію:

Калорії 172 ккал
Білки 6.6 г
Жири 7.3 г
Вуглеводи 20.6 г

Рецепт приготування

  1. Відваріть курячу грудку на пару або у воді протягом 20 хвилин і охолодіть. Яйця кип’ятіть 10 хвилин, потім злийте воду.
  2. Консервовану кукурудзу відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини, і викладіть в салатник.
  3. Ріжемо цибулю та крабові палички дрібними квадратиками.
  4. Покришіть курячу грудку та порубіть яйця.
  5. Усі інгредієнти змішайте, додайте майонез та дайте салату настоятися в холодильнику мінімум 20 хвилин.

Порада: краще обирати охолоджені крабові палички, а не заморожені, оскільки це впливає на смак і зовнішній вигляд салату.

Особливості приготування з копченою куркою

Для створення пікантної нотки у салаті можна використати готове копчене куряче філе. У цьому випадку до страви добре пасуватиме дрібно нарізаний свіжий огірок і тертий сир, які нададуть закусці легкості. Щоб уникнути осіннього смаку страви у спекотну погоду, варто бути уважними з термінами зберігання копчених продуктів.

Читайте також:  Покрокова інструкція: як надати першу допомогу при отруєнні чадним газом

Порада: Замість крабових паличок, використайте натуральне крабове м’ясо для додаткової вишуканості закуски.

Подача салату

Цей салат можна подавати як частину святкового меню або як буденну страву. Красива презентація: подайте його у скляних бокалах, чергуючи шарами курку і крабові палички, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

Читайте також: класичний рецепт салату з печінки тріски, яйця та зеленої цибулі.

admin
Оцініть автора
Додати коментар