
Фаршировані перці — дуже смачне блюдо, яке не набридає у будні і при цьому його не соромно подати до святкового столу. У страви, мабуть, є лише один мінус — приготування вимагає турбот і часу. Але нинішніх господарок це не лякає, адже мультиварка чудово впорається завданням і позбавить від необхідності стояти над каструлею і стежити за тим, як готуються перці. Скористайтеся цими простими покроковими рецептами, і у вас не виникне ніяких труднощів.
Порада: нескладно розрахувати, скільки інгредієнтів знадобиться. Кількість перцю буде залежати від його розміру. Цибулю і моркву беріть в однакових пропорціях, а м’ясо і рис у співвідношенні 7:2.
Зміст
- Фарширований перець з фаршем і рисом в мультиварці
- Рецепт фаршированого перцю в томатному соку в мультиварці
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Перець, фарширований овочами
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Особливість приготування за типом і бренду мультиварки
Фарширований перець з фаршем і рисом в мультиварці
У даному рецепті наведено кількість інгредієнтів з розрахунку на чашу об’ємом 4.5 л. Можна використовувати сметану різної жирності, але пам’ятайте, що від цього залежить калорійність страви.
Інгредієнти
- Перець солодкий 10 шт.
- Фарш з яловичини 700 г
- Рис 200 г
- Морква 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Сметана 10% 150 г
- Борошно 1 ст. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Петрушка пучка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 335.58 ккал
Білки: 16.78 р
Жири: 17.7 г
Вуглеводи: 31.01 р
Кроки 35 хв. Відео-рецепт
Вимийте перці. Видаліть плодоніжки і насіння.
Очистіть цибулю. Дрібно нарубаєте. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження». На дно налийте олії. Готуйте цибулька 2-4 хвилини, поки він не стане золотистим.
Морква також почистіть і натріть. Додайте до цибулі і прожарте.
Промийте рис (варити його не треба). З’єднайте з фаршем. Додайте трохи засмажки і ретельно змішайте. Посоліть і поперчіть.
Начиніть перці. На дно чаші мультиварки викладіть смажені цибулю і моркву. Виставте фаршировані плоди.
В окремому посуді змішайте сметану і борошно. Розбавте водою до потрібної кількості та консистенції, змішати до однорідності. Добре посоліть. Залийте перці.
Виставте режим «Гасіння» на 2 години.
Порада: якщо ви готуєте з напівфабрикатів, закладених в морозилку на зиму, то все ще простіше і швидше: сирі вироби розморожують і тушкують в соусі 1-1.5 години.
Рецепт фаршированого перцю в томатному соку в мультиварці
Для заливки не використовуйте старий прогірклий або занадто кислий сік. Свіжовичавлений продукт, навпаки, поліпшить смакові якості.
Читайте також: М’ясо по-французьки в духовці — прості і смачні рецепти
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 223.58 ккал;
- білки – 14.98 г;
- жири – 6.22 г;
- вуглеводи – 26.96 р.
Інгредієнти
- перець солодкий – 10 шт.;
- фарш з курки – 600 г;
- рис – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- кріп – 1 пучок;
- олія соняшникова – 1 ст. л.;
- перець чорний мелений – ½ ч. л.;
- сіль – за смаком;
- лавровий лист – 1 шт.;
- томатний сік – 1 л.
Покрокове приготування
- Промийте рис і поставте його варитися в підсоленій воді до напівготовності. Це займе 5-7 хвилин після закипання. Злийте і залиште охолоджуватися.
- Помийте і почистіть перці. Подрібніть цибулю, моркву і кріп. Роздушіть або дрібно нарубаєте часник.
- Складіть в одну велику ємність фарш, рис і зелень. Посипте чорним перцем і сіллю. Гарненько змішайте всі. Начиніть плоди.
- Увімкніть мультиварку на режим «Смаження». На дно вилийте рослинне масло і пасеруйте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин.
- Зверху на зажарку виставте перці. Томатний сік посоліть і залийте в чашу мультиварки. Киньте лавровий лист. Готуйте в режимі «Гасіння» 1 год.
Порада: щоб зекономити час на приготування гарніру, крупно наріжте картоплю і викладіть на перці. Вона не тільки добре протушкується, але і просочиться ароматом підливи. Перед подачею додайте ложку сметани або майонезу.
Перець, фарширований овочами
Це блюдо вважається вегетаріанським і дієтичним, також воно придатне для вживання в пост. Використовуйте будь-які інгредієнти: білокачанну або пекінську капусту, баклажани, кабачки, гарбуз, бобові або гриби.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Енергетична цінність
- калорійність – 160.44 ккал;
- білки – 5.45 м;
- жири – 5.38 г;
- вуглеводи – 22.73 р.
Читайте також: Чахохбілі з курки по-грузинськи – класичні покрокові рецепти
Інгредієнти
- перець солодкий – 2 шт.;
- баклажан – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- помідор – 1 шт.;
- базилік – 2 гілочки;
- олія – для смаження;
- часник – 1 зубчик;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- Вимийте овочі і базилік. Очистіть цибулю, часник і моркву. Видаліть плодоніжки і насіння у перцю. Зробіть надріз хрестом на верхівці томату, обдайте його окропом, а потім занурте в холодну воду. Зніміть шкірку.
- Нашаткуйте цибулю дрібними кубиками. Моркву натріть. Баклажан і помідор наріжте таким же способом, але вже побільше. Роздушіть часник.
- Увімкніть мультиварку. Виставте режим «Гасіння», і готуйте баклажани з половиною цибулі не менше 10-15 хвилин. Очистити чашу, пересипавши овочі в іншу ємність.
- Виставте режим «Смаження». Готуйте цибулю з морквою до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть. Киньте часник.
- До засмажки додайте помідори і базилік. Готуйте в режимі «Гасіння» 8-10 хвилин, щоб вийшла підлива. За цей час начиніть перці баклажанами.
- Покладіть овочі вертикально в чашу мультиварки. Тушкуйте 15 хвилин.
Порада: морква тріть не на великій, а на дрібній тертці. Так вона пустить більше соку і подарує блюду свій аромат.
Особливість приготування за типом і бренду мультиварки
Кожна модель володіє певним набором функцій. Для себе господині вибирають те, що зручніше. Наприклад, мультиварка-скороварка Редмонд має спеціальний режим для перцю. Відсутність тих чи інших функцій може додати роботи, але в більшості випадків вдається знайти їм альтернативу.
Дуже зручно готувати пасерування або овочі для начинки з допомогою режиму «Смаження». Він присутній в мультиварках Філіпс, Панасонік, Редмонд, Поларіс, а техніка марки Скарлет і Мулинекс такої функції не має. В цьому випадку слід вибрати будь-який режим, при якому готову страву не повинно містити велику кількість рідини. Це може бути «Випічка», «Швидке приготування» або режими для каш і м’яса. Зверніть увагу, що такі опції зазвичай припускають використання високих температур. Краще виставте менший час і за потреби повторіть процедуру.
Читайте також: Деревний гриб – рецепт приготування китайського сушеного білого гриба
Функція «Гасіння» також присутня не на всіх моделях. Немає його, наприклад, у техніки марок Деу, Тошиба та ін. Можна обійтися без нього, готуючи фаршировані перці в режимах «Суп» або «Варка» протягом 50-60 хвилин. Але після цього залишається велика кількість рідини. Позбутися від неї можна, виставивши режим «Смаження» або «Випічка» на 10-15 хвилин.
Якщо у вас прийнято начиняти і заморожувати перці на зиму, найзручніше їх готувати в мультиварці Тефаль з допомогою режиму «Паста». Він дозволяє закип’ятити томатну підливу, а після можна буде загасити заготовки. За замовчуванням заданий час 8 і 30 хвилин для кожного етапу і температура 100 градусів, але їх можна змінити.
Фаршировані в домашніх умовах перці вже давно підкорили багатьох. Мультиварка і рецепти з фото і відео допоможуть вам зробити це блюдо швидко, смачно і без помилок.