
Найчастіше гриби зберігають на зиму в банках. Щоб консервація не зіпсувалася, у воду додають оцет або лимонну кислоту. У такому вигляді дари лісу часто не підходять для того, щоб готувати багато страв. Рецепти приготування супів і смажених грибів зазвичай припускають використання свіжих або свіжозаморожених продуктів.
Щоб білі гриби збереглися як свіжі, вам відмінно підійде заморозка на зиму. Таким чином можна зберігати боровики в сирому вигляді, тільки що зібравши їх. Їх не потрібно варити, а тому такий спосіб вважається найбільш швидким. Після розморожування “королів лісу” можна без праці приготувати з будь-якого рецепту.
Нижче ви зможете дізнатися, як заморозити білі гриби на зиму в морозилці, як правильно підготувати і скільки часу їх можна зберігати в домашніх умовах.
Важливо: при заготівлі грибів обов’язково потрібно ретельно їх чистити, так як попадання бруду не тільки псує смак готового продукту, але і може призвести до важких захворювань.
Інгредієнти
- гриби білі 2 кг
На порцію
Калорії: 25.5 ккал
Білки: 3.2 м
Жири: 0.7 м
Вуглеводи: 1.6 м
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Зібрані боровики потрібно обробляти як можна швидше. Починайте з чищення ніжок. Зішкребіть землю, залишки лісової рослинності. Для кращого результату використовуйте звичайну зубну щітку. Зніміть з капелюшка сміття, акуратно почистіть нижню частину.
Швидко обмийте гриби під струменем води, кожен окремо, промокнувши потім паперовою серветкою. Ні в якому разі не замочуйте у воді! Боровик має пористу структуру, особливо капелюшок, і зайва рідина залишиться в його тілі. Вона негативно вплине на якість замороженого продукту. До того ж, зайва водянистість не дасть вам правильно посмажити гриби після розморожування.
Розсортуйте чисті боровичка. Маленькі відкладіть окремо, помістіть в пакети і заморозьте.
Більш великі розріжте і перевірте, чи немає в них черв’яків. Непошкоджені гриби наріжте: ніжки – кільцями, капелюшки – пластинами. Шматочки робіть невеликими, щоб надалі їх можна було відразу використовувати для приготування.
Розкладіть боровики по пакетах, розділивши на порції. Ретельно закрийте. Для заморозки зручно використовувати спеціальні слайдери, так як вони виготовлені з міцного поліетилену і герметично закриваються. Якщо гриби не будуть добре захищені від доступу повітря, вони стануть жорсткими і сухуватими на смак. Тому у разі використання звичайних пакетів, їх краще взяти дві і покласти один на інший.
Заморожувати боровики рекомендується в режимі “шокової”, або швидкої заморозки. Вона більш щадна, і продукти краще зберігають свою структуру і смакові якості.
Порада: якщо у вас немає можливості почистити і заморозити гриби відразу після збору, їх дозволяється помістити в холодильник, розклавши в один шар на керамічному посуді. У такому стані вони можуть перебувати до трьох днів при температурі +2…+4°C.
Зберігати заморожені боровики можна до 1 року, застосовуючи правильний температурний режим -14…-18°C. Після розморожування ви можете приготувати з них яке завгодно страву за вашим бажанням. Цей продукт можна замаринувати, зварити, посмажити або загасити. Будь-яке блюдо буде відрізнятися гарним смаком і чудовим ароматом білих грибів.
Читайте також: Заморожені печериці: секрети зберігання в домашніх умовах