Заготовки перцю на зиму: фарширування, заморожування, консервація аспірином

Заготовки перцю на зиму: фарширування, заморожування, консервація аспірином

Фаршировані перці – одне з найулюбленіших страв нашої кухні. Але з пізньої осені і до самого літа ціни на ці овочі дуже високі, тому не всі можуть собі дозволити купувати їх у міжсезоння. Що ж робити? Звичайно, зробити заготовки перцю на зиму для фарширування! Запасливі господині використовують різні способи, як це зробити. Ми запропонуємо кілька варіантів. Вибирайте той, що підійде більше. А можливо, ви захочете випробувати все.

Заготовки перцю на зиму: фарширування, заморожування, консервація аспірином

Зміст

  1. Перець заморожений
  2. Перець, консервований з аспірином
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Перець, маринована на зиму для фарширування
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування

Перець заморожений

Найпростіший спосіб збереження перцю на зиму – заморожування. Його можна заготовити як половинками, так і цілий фаршировку. А пізніше дістати в будь-який момент, додати начинку і приготувати.

Інгредієнти

  • перець болгарський солодкий 3 кг

На порцію

Калорії: 24 ккал

Білки: 1.3 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 4.7 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Заготовки перцю на зиму: фарширування, заморожування, консервація аспірином

    Для заморозки візьміть м’ясисті примірники приблизно однакового розміру. Ретельно переберіть їх, відкладіть зіпсовані або пошкоджені.

  • Перец на зиму для фарширования - заготовки с аспирином, в морозилке, целиком

    Акуратно зріжте верх овоча і вийміть серединку, зніміть перегородки. Промийте перці, щоб не залишилося насіння.

  • Перец на зиму для фарширования - заготовки с аспирином, в морозилке, целиком

    Закип’ятити воду у великій ємності і опустіть в них перці приблизно на хвилину. Вони стануть м’якше, і їх можна буде компактніше завантажити в кошик камери.

  • Перец на зиму для фарширования - заготовки с аспирином, в морозилке, целиком

    Промокніть кожен овоч паперовим рушником, розкладіть порціями по пакетах і приберіть на заморозку.

Порада: для розм’якшення перці можна поставити в мікрохвильову піч на 7-8 хвилин.

Точно так само овочі заморожують і половинками, щоб їх можна було приготувати в запеченому вигляді. Після відтавання продукт відразу придатний для приготування улюбленої страви.

Читайте також:  Найсмачніші рецепти м'яса по-французьки в духовці: обираємо найкраще

Перець, консервований з аспірином

Якщо у вас мало місця в морозильній камері, тоді перець на зиму для фарширування можна заготовити в банках. Завдяки відсутності оцту він буде схожий за смаком на свіжий. А аспірин додається в якості консерванту. Пропорції дані виходячи з розрахунку на дві 3-літрові банки.

Читайте також: Заморожена гарбуз – як готувати в морозилці, рецепт на зиму в домашніх умовах

Перец на зиму для фарширования - заготовки с аспирином, в морозилке, целиком

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 40

Енергетична цінність

  • калорійність – 24 ккал;
  • жири – 0 г;
  • білки – 1.3 м;
  • вуглеводи – 4.7 р.

Інгредієнти

  • перець болгарський солодкий – 4 кг;
  • аспірин – 6 шт.;
  • вода – 4.5 л.

Покрокове приготування

  1. Вимийте банки. Найбільш безпечним засобом для дезінфекції буде звичайна харчова сода. Витріть ємності насухо і поставте в духовку, яку потім увімкніть на 140 градусів. Після досягнення потрібної температури потримайте банки протягом чверті години, а потім вимкніть нагрів. Не відкривайте дверцята хоча б ще 15 хвилин, щоб різкий перепад температури не пошкодив скло.
  2. Поставте кип’ятитися воду для заливки перців.
  3. Для консервації виберіть рівний перчик, можна різнобарвний. Головне, щоб плоди були блискучими, неушкодженими, і без темних плям. Виріжте верхню частину і добре вичистити всередині. Ретельно промийте кожен плід і складіть в каструлю. Залийте овочі водою і поставте на вогонь.
  4. Поваріть їх не більше 5 хвилин, а потім вийміть і відразу складайте в банки. Покладіть в кожну ємність по 3 таблетки аспірину. Залийте окропом до самого верху. Обшпарте кришки і закатайте банки з перцями.
  5. Консервування буде без стерилізації, тому вміст потрібно зберегти гарячим як можна довше. Поставте банки на дерев’яну дошку горловинами вниз і добре загорніть в щільне покривало. Через добу-півтора, коли консервація охолоне, заберіть її в підвал.
Читайте також:  Салат із копченою рибою: смачний рецепт для домашнього приготування

Порада: води може знадобитися трохи більше або менше, залежно від того, скільки перчиком поміститься в банку, тому краще закип’ятіть близько 5 л.

Коли ви захочете приготувати фаршировані перці, просто дістаньте їх з банки і покладіть в середину начинку, а потім готуйте, як зазвичай.

Перець, маринована на зиму для фарширування

Це традиційний спосіб консервування. Страва буде мати особливий, пікантний смак. В рецепті зазначено приблизну кількість інгредієнтів на одну трилітрову банку. Для фарширування зручно використовувати сорти перцю з плоскою нижньою частиною, вони більш стійко розміщуються в каструлі.

Читайте також: Смачно та корисно: Заморожені овочі – секрети приготування на зиму

Перец на зиму для фарширования - заготовки с аспирином, в морозилке, целиком

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність – 30.7 ккал;
  • жири – 0 г;
  • білки – 1.2 м;
  • вуглеводи – 6.4 р.

Інгредієнти

  • перець болгарський солодкий – 1.8 кг;
  • оцет 9% – 3 ст. л.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • сіль – 1 ст. л.,
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • перець духмяний горошком – 5 шт.
  • вода – 2 л

Покрокове приготування

  1. Придбайте рівні, тверді овочі приблизно одного розміру. Очистіть їх, як для фарширування: зріжте вершок і видаліть все непотрібне, щоб залишилася тільки м’якоть. Сполосніть овочі, щоб остаточно позбутися від насіння.
  2. Підготуйте ємності для консервування. Вимийте банку з миючим засобом, можна використовувати харчову соду. Потім стерилізуйте за допомогою окропу: двічі наповнюйте їм банку доверху, залишайте на 2-4 хв, а потім зливайте. Після такої процедури можете закладати овочі. Кришки потримайте в окропі 3 хвилини перед самою закачуванням.
  3. Закип’ятіть воду в двох ємкостях: в одній для бланшування перцю, а в інший – для маринаду. Опустіть підготовлені овочі в першу, трохи посоліть. Через 2 хвилини вийміть і перекладіть в простерилизованную банку (вона повинна бути гарячою).
  4. Приправи, сіль і цукор киньте в каструлю і проварити 3 хвилини, додайте оцет. Маринаду можете підготувати трохи більше, з огляду на те, що перців поміщається в ємність різна кількість.
  5. Акуратно, щоб не обпектися, наповніть киплячою заливкою банки, доливаючи до самого верху. Накрийте кришкою, накладіть ключ і закупорьте.
  6. Якщо ви не хочете вдаватися до процедури стерилізації, тоді потрібно інший засіб – укутування. Консервація повинна простояти під ковдрою догори дном, поки не охолоне. На це можуть піти добу або трохи більше.
Читайте також:  Як ефективно наточити манікюрні, перукарські, швейні ножиці та по металу

Перец на зиму для фарширования - заготовки с аспирином, в морозилке, целиком

Мариновані перці для фарширування готові. Коли ви захочете зробити з них страва, воду потрібно злити, а перці можна наповнити начинкою.

admin
Оцініть автора
Додати коментар