
Осіння пора багата на різні овочі і фрукти. Це єдиний час, коли можна не тільки спробувати сезонний плоди, але і продовжити насолоду на зиму. Одним з найпопулярніших простих способів зробити повидло восени — використовувати груші.
Повидло з груші — смачна і затребувана солодкість. Приготоване будинку грушеве повидло корисніше будь-якого магазинного. Додавати його можна: булочки, торт, морозиво. Готується досить швидко і фінансові витрати мінімальні, головне використовувати хороший рецепта.
Зміст
- Рецепт повидла з груш і яблук
- Рецепт повидла з груші
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Особливості приготування грушевого повидла в мультиварці
- Варити потрібно в кілька етапів
Рецепт повидла з груш і яблук
Інгредієнти
- груші 600 г
- яблука 400 г
- цукор 700 г
- вода 50 мл
На порцію
Калорії: 184.8 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 47.2 р
Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт
Відбираємо стиглі яблучка і груші, перемываем їх і чистимо від шкірки і прибираємо серцевину. Яблука обов’язково вибирайте стиглі, щоб пюре не вийшло кислим.
Нарізаємо фрукти на шматочки і подрібнюємо, використовуючи м’ясорубку.
У грушево-яблучну масу додаємо воду і цукор.
Ставимо каструльку на вогонь до закипання повидла.
Як тільки пюре закипить, зменшуємо вогонь і кип’ятити 30 хвилин. Регулярно помішуємо повидло, щоб уникнути підгоряння.
Гаряче густе повидло наливаємо у банки і закручуємо. Після охолодження, прибираємо банки з грушево-яблучним повидлом в комору до настання зими. Стерилізація необов’язкова.
Рецепт повидла з груші
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Кількість порцій: 66
Енергетична цінність
- калорії -175,7 ккал;
- білки – 0.2 г;
- жири – 0.1 г;
- вуглеводи – 44,4 р.
Інгредієнти
- груші – 1 кг;
- цукор – 600 г;
- вода – 100 мл
Читайте також: повидло з яблук і слив на зиму, рецепт з фото, простий, в домашніх умовах
Кількість інгредієнтів розрахована на 2 півлітрові банки. Перед приготуванням важлива умова — перемываем банки і кришки, стерилізуємо їх на пару.
Покрокове приготування
- Вибираємо перестиглі груші, миємо їх, очищаємо від шкірки і серцевини.
- Очищені груші, нарізаємо на дрібні кубики, пересипаємо в каструлю або велику металеву миску, додаємо 100 мілілітрів чистої води і ставимо на вогонь.
- Проварюємо грушки стільки часу, скільки їм потрібно до початку развариваривания. Як тільки побачили, що груші перетворюються в пюре, знімаємо їх з вогню і подрібнюємо блендером.
- У пюре додаємо цукровий пісок і продовжуємо варити. Як тільки однорідна маса закипіла зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин.
- Гаряче повидло заливаємо в стерилізовані банки і закатуємо кришками. Як тільки повидло повністю охолоне, переставляємо банки в підвал.
Особливості приготування грушевого повидла в мультиварці
Інгредієнти і їх пропорції залишаються такими ж, як і при варінні на плиті. Плюс варення в мультиварці в тому, що практично не потрібно помішувати повидло і по часу варитися груша не так довго, як могло здатися під час знайомства з рецептом. В якості помічників можна використовувати хлібопічку і скороварку, при цьому рецептура страви залишається незмінною. Рецепт п’ятихвилинка підходить саме для таких приладів і дозволяє зробити варення дуже швидко.
Обов’язковим компонентом будь-якого повидла або варення є лимонна кислота (сік лимона) — функція така ж як і оцту для маринадів. Її потрібно всипати за п’ять хвилин до закінчення процесу приготування повидла. Щоб краще зрозуміти принципи готування варення — уважно вивчіть фото і відео рецепти в цій статті.
Варити потрібно в кілька етапів
- перший — на режимі “Гасіння” 1 годину;
- другий — залишаємо грушки на 40 хвилин;
- третій — продовжуємо варити в режимі “Десерти” 40 хвилин.
Читайте також: Заправка для борщу із буряка на зиму – рецепти дуже смачно, з капустою, без оцту, в мультиварці, без капусти
Дуже смачне домашнє повидло з груш тепер поповнить полиці ваших запасів в комори. Просте в приготуванні повидло з груші на зиму, виходить неймовірно ніжним і ароматним, воно порадує всіх домочадців своїм смаком на довгі морозні вечори.