Простий рецепт домашніх маринованих печериць на зиму в банках

Простий рецепт домашніх маринованих печериць на зиму в банках

Грибні заготовки — найулюбленіші для багатьох. Про це свідчать спорожнілі перед святами полиці магазинів. Ознайомтесь із тим, як маринувати гриби на зиму в банках самостійно. Це дасть можливість приготувати гриби саме так, як ви хочете — з використанням якісної сировини та спецій.

Простий рецепт дозволить легко заготовити мариновані печериці в домашніх умовах на зиму. Крім нього, ми пропонуємо інші цікаві варіанти, які допоможуть все зробити смачно і швидко.

Простий рецепт домашніх маринованих печериць на зиму в банках

Зміст

  1. Мариновані печериці гарячим способом без стерилізації
  2. Заготівля печериць холодним способом
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Печериці, мариновані по-корейськи на зиму
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Смажені шампіньйони на зиму
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування

Мариновані печериці гарячим способом без стерилізації

Підбирайте гриби однакового калібру — так вони промаринуются рівномірно. Бажано купувати дрібні екземпляри.

Інгредієнти

  • печериці 1 кг
  • часник 4 зубчики
  • перець чорний горошком 4 шт.
  • перець духмяний горошком 4 шт.
  • лист лавровий 2 шт.
  • гвоздика-2 шт.
  • сіль 1/2 ст. л.
  • цукор 1 ст. л.
  • оцет 3 ст. л.

На порцію

  • Калорії: 37.26 ккал
  • Білки: 3.88 р
  • Жири: 0.89 м
  • Вуглеводи: 2.97 г
  • Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банкахВимийте ємності для консервації. Металеві кришки обдайте окропом.
  • Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банкахПромийте гриби. Найзручніше це зробити в друшляку під проточною струменем.
  • Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банкахПоки печериці стікають, поставте грітися воду. Коли вона закипить, опустіть в неї гриби. Додайте 1 ст. л. оцту. Через 5 хвилин злийте відвар.
  • Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банкахВ іншій ємності нагрійте ще 1 л води для маринаду. Очистіть часник і киньте в каструлю. Туди ж відправте та інші спеції. Прокип’ятіть рідина.
  • Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банкахПроваріть печериці 25 хвилин. Потім додайте 2 ст. л. оцту і тримайте на плиті ще 5 хв.
  • Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банкахВиловите гриби шумівкою і розкладіть по банках. Залийте гарячим маринадом, так щоб спеції теж потрапили в ємності. Загорніть заготовки. Переверніть і після охолодження переставте в холодильник.
Читайте також:  Приготування супу з сушених грибів з вермішеллю: рецепти та поради

Порада: ретельно вибирайте гриби для маринування. Вони повинні бути пружними, без темних плям, з добре прилягає до ніжки капелюшком.

Заготівля печериць холодним способом

Гриби на зиму можна не тільки маринувати або консервувати. Смачними вони виходять, якщо їх солити. Це дуже просто і не вимагає зусиль, так що ви можете взяти подвійну норму сировини.

Читайте також: Солодкі помідори на зиму: рецепти консервування в літрових банках

Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банках

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 50

Енергетична цінність

  • калорійність – 26.39 ккал;
  • білки – 4.14 г;
  • жири – 0.96 г;
  • вуглеводи – 0.22 р.

Інгредієнти

  • шампіньйони – 5 кг;
  • сіль – 200 г;
  • часник – 5 зубчиків;
  • листя хрону – за смаком;
  • листя смородини або вишні – за смаком;
  • перець чорний горошком – 10-12 шт.;
  • лавровий лист – по 4-5 шт.

Покрокове приготування

  1. Нагрійте воду і розчиніть в ній сіль. Залиште остигати.
  2. Вимийте і гриби переберіть, видалите зіпсовані, великі розріжте.
  3. Візьміть чисту каструлю з емаллю, насипте трохи солі на дно. Далі викладайте шарами печериці, пересипаючи їх сіллю.
  4. Накрийте зверху широким блюдцем і поставте вантаж. У перший день він повинен бути легше, а потім слід його погіршити.
  5. Залийте заготівлю холодним розсолом. Якщо кристалики випали в осад, попередньо розмішайте рідину до їх розчинення.
  6. Нещільно накрийте ємність з соліннями і приберіть в темне холодне приміщення. Вже через 3-4 дні можна пробувати гриби, вимочивши їх перед подачею в чистій воді.

Порада: щоб зрозуміти, чи достатньою фортеці розсіл, проведіть пробу «на яйце». Опустіть його в рідину – якщо воно не тоне, значить, розсіл приготований вірно.

Печериці, мариновані по-корейськи на зиму

Такі гриби є прекрасною закускою і інгредієнтом для різних салатів. Моркву можна додавати за бажанням.

Читайте також:  Секрети приготування кіноа: кращі рецепти та поради щодо подачі

Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банках

Час приготування: 40

Кількість порцій: 70

Енергетична цінність

  • калорійність – 73.74 ккал;
  • білки – 2.87 г;
  • жири – 5.32 г;
  • вуглеводи – 3.48 р.

Інгредієнти

  • печериці – 4 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1.5 кг;
  • морква – 1 кг;
  • часник – 1 головка;
  • олія соняшникова – 350 мл;
  • оцет – 200 мл;
  • перець гострий стручковий – 2 шт.;
  • приправа для овочів по-корейськи – 2 пачки;
  • сіль – 9 ч. л.;
  • цукор – 7 ст. л.

Читайте також: Як солити білі гриби в домашніх умовах – прості рецепти приготування в банках на зиму

Покрокове приготування

  1. Поставте кип’ятитися воду. Гриби переберіть. Великі поріжте навпіл. Киньте в окріп і варіть 5-10 хвилин. Відкиньте на сито.
  2. Поки печериці стікають, очистіть моркву і цибулю. Моркву натріть. Цибуля наріжте зручними для вас шматочками.
  3. Висипте гриби у велику миску, покриту емаллю. З’єднайте з морквою і приправою по-корейськи, сіллю і цукром. Ретельно перемішайте.
  4. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору.
  5. Гострий перець поріжте на четвертинки і акуратно видаліть насіння. Часник роздушіть. Додайте до грибів. Туди ж висипте вміст сковороди з засмажкою, прямо з маслом. Перемішайте з оцтом.
  6. Вимийте банки з харчовою содою. Стерилізуйте на ситі над каструлею з киплячою 10 хвилин.
  7. Розкладіть грибну масу по банкам і прикрийте їх металевими кришками. На дно каструлі з теплою водою постеліть рушник. Виставте ємності з заготівлею і кип’ятіть протягом півгодини. Потім закрутіть.
  8. Коли банки охолонуть, перенесіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Смажені шампіньйони на зиму

У цьому рецепті мінімум інгредієнтів, смак дають в основному гриби. Бажано брати лісові печериці, вони більш соковиті і насичені.

Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банках

Час приготування: 30 хвилин

Читайте також:  Майстер-клас: Шиємо декоративні подушки для інтер'єру дивана

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 234.47 ккал;
  • білки – 3.02 г;
  • жири – 24.49 г;
  • вуглеводи – 0.20 р.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • олія соняшникова – 300 мл;
  • масло вершкове – 50 г;
  • оцет – 50 мл;
  • сіль – 3 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Невеликі, попередньо вимиті з содою банки стерилізуйте над гарячою парою на ситі 10 хвилин. Металеві кришки проваріть.
  2. Переберіть печериці. Вимийте і відкиньте стікати на друшляк.
  3. Наріжте гриби слайсами. На сковороду влийте 2/3 масла, викладіть нарізку, посоліть і обсмажуйте під кришкою 1 годину на повільному вогні.
  4. Зніміть кришку, щоб грибний сік випарувався. Додайте вершкове масло, перемішайте. Коли рідина піде, зніміть сковороду з вогню.
  5. Розкладіть гриби по ємностей для закачування. Залийте гарячою сумішшю масел, так щоб вона покривала їх мінімум на 1 див. Додайте оцет. Закрутіть банки, і після охолодження винесіть в холодне місце.

Важливо: який би ви не вибрали рецепт на зиму, якщо закривати гриби, попередньо ретельно не вимивши їх і тару, існує ризик зараження ботулізмом. Будьте обережні і не вживайте в їжу заготовку з роздутих і помутневших банок.

Маринованные шампиньоны на зиму в домашних условиях - простой рецепт приготовления в банках

Зберігаються такі закуски 10-12 місяців, але зазвичай вони розходяться набагато швидше. Їх кладуть у супи, салати, піцу та інші страви.

Читайте також: лечо з перцю і помідорів: покрокові рецепти з фото на зиму, приготування з морквою, часником і цибулею

Заготовлювати мариновані печериці на зиму вдома легко. Розібратися допоможе рецепт з фото, покроково ви зробите всю роботу дуже швидко і самі не помітите, як грибочки будуть готові.

admin
Оцініть автора
Додати коментар