
Будь-яка господиня кожен місяць систематично поповнює запаси, в числі яких частенько присутній консервований горошок. Це той продукт, який невибаглива стоїть на полиці холодильника і виявляється як не можна до речі. Йде він в багато страви, в тому числі і в звичний Олів’є. Проте сьогодні мова піде про супах, які стають дуже легкими і практично повітряними від наявності цього компонента. А судячи з фото, ще й привабливими для візуального сприйняття.
Зміст
- Суп з консервованим горошком та яйцем
- Рецепт супу з консервованим горошком та куркою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт супу-пюре з консервованим горошком
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Особливість приготування пісного супу
- Приготування в мультиварці
Суп з консервованим горошком та яйцем
Готувати за цим рецептом — одне задоволення, так до того ж і результат виходить відмінний. Таке перше блюдо з апетитом скуштують і ваші дітлахи, з цікавістю виловлюючи зелені кульки.
Інгредієнти
- картопля велика 3 шт.
- горошок консервований 150 г
- морква 1 шт.
- курка 350 г
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- олія соняшникова 35 мл
- яйце (сире) 1 шт.
- вода 2 л
- сіль за смаком
- спеції за смаком
На порцію
Калорії: 71.4 ккал
Білки: 7.5 м
Жири: 1.4 м
Вуглеводи: 7.3 р
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
Для початку необхідно зварити насичений бульйон. Для нього обов’язково промийте під струменем проточної води м’ясо птиці, а потім залийте холодною рідиною і дочекайтеся кипіння. Доведіть курку до повної готовності.
Дістаньте м’ясо з каструлі, зніміть шкірку і відокремити від кістки. Розберіть на волокна або наріжте шматочками середньої величини.
Картоплю звільніть від шкірки, промийте і накришити не занадто дрібними кубиками. Закладіть у посуд з супом.
Очистіть коренеплід з цибулею і подрібніть. Цибулька дрібненько нашаткуйте, а морквину натріть. Якщо у вас в розпорядженні досить дрібний овоч, то наріжте моркву кружечками. Таким яскравим «сонечком» ваші дітки будуть точно ради.
Приготуйте засмажку. Для неї дуже добре розігрійте на сковороді олію і обсмажте овочі. Як тільки цибуля стане приємного золотистого відтінку, а морква підрум’яниться, перекладайте масу в каструлю.
Коли при натисканні ложкою картопля стане податливою, можете засипати горошок, попередньо злив з банки рідину. Посоліть, додайте спеції.
Приблизно за 5 хвилин до закінчення варіння супу в окремій мисці збийте яйце і влийте в каструлю тонкою цівкою. У цей момент дуже важливо активно перемішувати розчин, щоб яйце не схопилося в одному місці, а перетворилося на дрібні пластівці.
Порада: якщо ви хочете, щоб курячий бульйон був максимально прозорим, то, по-перше, постійно прибирайте пінку і варіть під кришкою, а по-друге, можете діяти хитріше і злити рідину після першого закипання, замінивши її чистою водою.
Рецепт супу з консервованим горошком та куркою
Ця юшка завжди буде нагадувати вам про літо і радувати свіжими нотками овочів і приємним присмаком томатів.
Читайте також: Суп з консервованим горошком та замороженим – рецепт з яйцем, капустою
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 76.7 ккал;
- білки – 7.5 м;
- жири – 1.3 м;
- вуглеводи – 8.7 р.
Інгредієнти
- куряче м’ясо (філе) – 350 г;
- картопля великий – 3-4 шт.;
- горох (консервований) – 300 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- олія соняшникова – 40 мл;
- вода – 2 л;
- лист лавра – 2 шт.;
- чорний перець – 3 горошини;
- паста томатна – 2 ст. л.
Покрокове приготування
- В першу чергу відварити курячу грудку. На цьому етапі можете злегка присолити бульйон, щоб м’ясо не було прісним. Коли птах буде готова, дістаньте її з каструлі і дайте трохи охолонути. Після поріжте шматочками.
- Всі овочі необхідно ретельно промити, очистити, нарізати звичним для вас способом.
- Закиньте в каструлю з вже готовим бульйоном картоплю і доведіть до кипіння. Дайте проваритися приблизно ¼ години і приступайте до подальших дій.
- Розігрійте на сковорідці олія (без запаху) і зробіть цибульно-морквяну засмажку. Коли овочі досить розм’якшаться, додайте кілька добрих ложок пасти. Для того щоб маса не втратила в кольорі, киньте маленьку дрібку солі і добре перемішайте.
- Тепер можете пробувати суп, і при необхідності, солити. Не забудьте про прянощі.
- Наприкінці додайте зелений горошок без заливки. Через 7 хвилин страву можна подавати до столу.
Важливо: деякі господині додають у суп сам розсіл з банки. Він надає трохи інший відтінок страви. Але якщо ви вирішите поекспериментувати, не забувайте, що заливка теж має солоний смак.
Рецепт супу-пюре з консервованим горошком
Це дуже цікаве свіжу страву з бархатистою структурою.
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 107.3 ккал;
- білки – 10.6 г;
- жири – 1.3 м;
- вуглеводи – 13.3 р.
Читайте також: Суп з квасолею консервованої – покроковий рецепт з фото, приготування з м’ясом, куркою, з фрикадельками і картоплею, локшиною
Інгредієнти
- філе куряче – 350 г;
- горошок зелений (консервований) – 400 г;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля-порей – 1 стебло;
- масло вершкове – 20 г;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком;
- вода – 1 л;
- сметана або жирні вершки – за смаком.
Покрокове приготування
- Промийте філе, обсушіть сухими паперовими рушниками і наріжте тоненькими невеликими смужками. Обсмажте до золотистої скоринки на вершковому маслі і додати дрібно нарізану порей. Після перекладіть в каструлю.
- Порубаєте очищену картоплю невеликими кубиками і всипте у посуд з куркою. Слідом відправте зелений горошок і влийте рідину. Посоліть, поперчіть.
- Варіть суп під кришкою не більше півгодини на помірному вогні. Не забувайте позбавлятися від пінки.
- Готовий суп подрібніть блендером до однорідності і влийте вершки або сметану за своїм бажанням.
Порада: якщо ви не знайшли в найближчому супермаркеті порей, то цілком можете замінити його звичайним ріпчастою цибулею.
Особливість приготування пісного супу
Незважаючи на те, що ми навели для вас рецепти з консервованим горошком на основі бульйону, його цілком можна перекваліфікувати в пісне блюдо. Для цього лише варто викреслити зі списку інгредієнтів м’ясної компонент і зрозуміти принцип приготування.
В основному він залишається незмінним – спочатку відварюється картоплю, потім робиться овочева зажарка, а вже в кінці кидається горох. Кладеться він в суп в останню чергу для того, щоб не перетворився в кашу завдяки занадто тривалої варінні. До речі, доповнювати суп можна і такими овочами, як цвітна капуста, кабачок або броколі.
Приготування в мультиварці
Якщо ви часто користуєтеся приладом, то повинні мати уявлення про те, як готувати в ньому страви. Що стосується супу з горошком, то маніпуляції стандартні. Спочатку йде приготування засмажки в режимі «Смаження» до повної готовності, потім закладка інших інгредієнтів і укладення основна операція на функції «Суп» протягом години. Якщо боїтеся, що горошок розваритися, то додайте його хвилин за 20 до закінчення приготування.
Читайте також: Суп з білої квасолі – рецепт на м’ясному бульйоні, з куркою і гарбузом, з консервованої, фото
Не забувайте про те, що суп із зеленим горошком не тільки мегавкусное блюдо, але і вкрай корисне. І їм, безсумнівно, потрібно, хоча б періодично пригощати своїх близьких. Приємного апетиту!