
Під час пісних днів господині часто замислюються, який обід приготувати. Зазвичай класичні супи варяться на бульйонах і виходять поживними і поживними. Без м’яса такий обід зробити вкрай складно. Однак, використовуючи бобові, які багаті білком, можна приготувати наваристий відмінний суп, який додасть сил та енергії, особливо в холодні зимові дні.
Така юшка стане відмінним смачним обідом для вегетаріанців і людей, які слідкують за правильним харчуванням і здоров’ям. Легка, на перший погляд, їжа усуне відчуття апетиту з однієї тарілки, а після відразу можна приступати до десерту. На нашому сайті опубліковані прості рецепти супів з фото і відео.
Важливо: зварити обід можна з різного сорту квасолі. Проте більшою користю володіють червоні боби. Це високоякісний продукт, багатий білком, вітамінами групи B, а також цинком, магнієм, кальцієм, залізом.
Рецепт супу з квасолею без м’яса — вегетаріанський
Інгредієнти
- Картопля 5 шт.
- Червона квасоля 250-300 г
- Ріпчаста цибуля-2 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Часник 2 зубчики
- Лавровий лист 2-3 шт.
- Свіжий помідор 2 шт.
- Очищена вода 3,5 л
- Сіль за смаком
- Сухі трави і приправи для супів за бажанням
На порцію
Калорії: 64.3 ккал
Білки: 4.3 г
Жири: 1.9 м
Вуглеводи: 10.3 р
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Червону квасоля промийте в проточній воді кілька разів, використовуючи сито, марлю або друшляк. Потім висипте в зручну глибоку посуд, найкраще бляшану миску і замочіть. Залиште на ніч. Вранці злити воду. Ще раз промийте бобові.
Перед початком варіння готуємо зажарку. Для цього очищену цибулю наріжте півкільцями або середніми рівномірними кубиками, а моркву нашаткуйте зручним для себе способом. Рекомендується використовувати форму трикутника або дрібної соломки. Помідори подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
Сковороду розжарте на середньому вогні, покрийте рослинним маслом. Додайте цибулю. Коли він стане приємного золотистого відтінку, відправте до нього моркву. Тушкуйте 5 хвилин. На завершення влийте томатну масу. Перемішайте продукти. Продовжуйте готувати не більше 3 хв. Потушкуйте газ. Закрийте овочі кришкою. Відставте в сторону.
У каструлю влийте очищену воду. Покладіть кілька листочків лаврушки. Встановіть на великий натиск вогню. Поки закипає, підготуйте картоплю. Плоди очистіть від шкірки і “око”, якщо це не молодий овоч. Порційно наріжте.
У киплячу воду відправте квасоля і варите трохи менше півгодини.
Слідом покладіть картоплю і продовжуйте готувати 5 хвилин.
Пересипте з сковороди в каструлю засмажку. Перемішайте інгредієнти.
В овочевий бульйон видавити через прес 2 зубчики часнику. Посоліть, поперчіть. За бажанням присипте спеціями і травами.
Погасіть вогонь. Залиште на плиті настоятися під кришкою 15 хвилин. Після розлийте по тарілках і подавайте до обіду.
Порада: якщо ви вирішили зварити юшку за цим рецептом, а свіжих помідорів в магазині не виявилося, їх легко можна замінити томатною пастою.
Зелень, така як кмин, петрушка, кріп додадуть супу свіжості, легкості і весняних ноток.
Читайте також: Суп з фрикадельками: 8 рецептів з покроковими фото
Особливість приготування в мультиварці
Юшка з квасолі без м’яса — проста і смачна їжа. Вегетаріанський обід нескладно приготувати в мультиварці. Інгредієнти залишаються незмінними. Квасоля так само, як і в рецепті вище, рекомендується попередньо замочити. Незважаючи на те що кухонний прилад має унікальну функцію “Підігрів”, її недостатньо, щоб квасоля гарненько розварилася, саме тому рекомендується подбати про підготовку бобових заздалегідь.
Засмажку з овочів зробіть, використовуючи функцію “Випічка” або “Гасіння”. Інші інгредієнти зваріть в режимі “Суп” або подібному. Після приготування рекомендується залишити юшку настоятися в чаші під кришкою на півгодини. Завдяки функціям термоса квасоля додатково розбухне і буде м’якою і соковитою.
Дотримуючись наших порад, у вас вийде чудовий квасолевий суп без м’яса. Він відмінно втамовує відчуття голоду і стане вашим улюбленим першою стравою.