«Гороховий суп зі свининою в мультиварці: покроковий рецепт та калорійність»

«Гороховий суп зі свининою в мультиварці: покроковий рецепт та калорійність»

Супи на свинині дуже калорійні і густі, але за це ми їх і любимо! Найкраще вони йдуть холодної взимку, так як подібні наваристі страви дуже добре зігрівають і дають багато енергії, але їсти супи на свинині з горохом можна в будь-яку погоду, головне — варити їх правильно і знати міру.

«Гороховий суп зі свининою в мультиварці: покроковий рецепт та калорійність»

Всі бобові – це прекрасне джерело рослинного білка, і разом зі свининою вони дають відмінний збалансований обід. Для приготування супу беріть м’ясо без жирових прошарків, а якщо варите бульйон для дітей, краще використовувати вторинний. Горошок перед приготуванням необхідно вимочувати в холодній воді кілька годин, а при варінні знімати піну.

Зміст

  1. Рецепт горохового супу зі свининою
  2. Гороховий суп зі свининою та копченостями
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування

Рецепт горохового супу зі свининою

Якщо потрібно терміново зробити щось м’ясне до обіду, а часу на попереднє вимочування гороху у вас немає, зверніться до цього простого рецепту, який вимагає трохи вашої уваги і набір елементарних інгредієнтів, які знайдуться в будь-якому холодильнику!

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • 350 г свинина
  • горох колотий 100 г
  • картопля 200 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • сіль 1 ст. л.
  • лавровий лист 2 шт.
  • перець чорний горошок 3 шт.
  • перець мелений чорний ч. л

На порцію

Калорії: 244.9 ккал

Білки: 4.9 р

Жири: 20.6 р

Вуглеводи: 9.9 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • «Гороховий суп зі свининою в мультиварці: покроковий рецепт та калорійність»

    Щоб м’ясо швидше зварилася, його краще нарізати невеликими шматочками, кладемо в каструлю з водою, чекаємо до кипіння і варимо близько години, періодично знімаючи пінку. Можна відразу додати лавровий лист і перець горошком. Щоб бульйон вийшов більш ароматним, туди можна насипати порізану моркву і очищену цілу цибулину. Коли бульйон звариться, його необхідно процідити, а м’ясо вийняти і остудити.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    В отриманий відвар засипаємо вимитий і висушений горох, тримаємо його 45 хвилин мінімум, не забуваючи знімати піну, яка утворилася в готовому страві вона нам не потрібна.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    Поки вариться горох, займаємося нарізкою картоплі. Для супу її прийнято подрібнювати брусочками або соломкою. Щоб картопля не заветрівся, його можна опустити в холодну воду на час, поки готується горох.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    Через три чверті години засипаємо в каструлю картоплю і варимо ще 10 хвилин.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    Так як суп і так досить калорійний, по цьому рецепту зажарка не робиться. Цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо дуже дрібно. Моркву можна натерти на тертці, щоб вона віддала більше кольору. Коли звариться картопля, засипаємо інші овочі і тушкуємо ще 10 хвилин.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    В самому кінці солимо і перчимо готовий суп, а потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо йому трохи охолонути. Приємного апетиту!

Читайте також:  "7 рецептів торту 'Ніжність': готуємо вдома крок за кроком"

Читайте також: Грибний суп — класичний рецепт з фото

Коли наллєте супчик з разваристым горохом по тарілках, додайте окремо в кожну дрібно порізану свинину, посипте зеленню і покладіть ложку сметани – суп настільки смачний і ароматний, що ваші гості будуть випрошувати рецепт. Калорійність на 100 грам становить близько 98 кКал, що явно не говорить про нього, як про дієтичному, але іноді потрібно балувати себе такими смачними і наваристими стравами!

Гороховий суп зі свининою та копченостями

Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

Якщо у вас в холодильнику виявилися копченості, то це відмінний шанс приготувати супчик, адже горох ідеально поєднується з таким м’ясом! Використовувати для бульйону можна що завгодно: ковбасу, реберця, грудинку і навіть корейку. Найголовніше в цьому інгредієнт – це неповторний і дуже смачний запах!

Порада: копченості ідеально поєднуються із супами-пюре, тому, якщо у вас є бажання і можливість, перебити готову страву блендером!

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки: 7.7 г;
  • жири: 28.9 м;
  • вуглеводи: 13 г;
  • калорійність – 342.9 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 2 л;
  • свинина-500 г;
  • корейка копчена – 50 г;
  • горох колотий – 200 г;
  • картопля – 150 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • лавровий лист – 3 шт;
  • кріп – 1 пучок;
  • перець чорний горошок – 4 шт.

Покрокове приготування

  1. Багато домогосподарки замочують горох на ніч, щоб прискорити час варіння, а лікарі часто говорять про те, що ця попередня міра сприяє меншому газоутворення. Перед цим горох потрібно промити, а зайнятися приготуванням супу вже з ранку.
  2. У киплячу воду кладемо порізану на кілька шматків свинину і варимо бульйон протягом 40-50 хвилин на середньому вогні. Накип знімаємо шумівкою або ложкою.
  3. Коли звариться бульйон, м’ясо виймаємо і охолоджуємо в окремій ємності. Моркву і цибулю ріжемо дрібними кубиками, засипаємо в каструлю разом з горохом і варимо протягом 1 години на повільному вогні. Не забувайте знімати пінку і стежити за тим, щоб горох не «втік».
  4. Після закінчення часу додайте в суп порізаний соломкою картоплю і копченості, потім проваріть ще 20 хвилин до готовності. Посоліть і поперчіть за смаком.
Читайте також:  Оригінальні новорічні та різдвяні привітання у прозі: найкращі ідеї

Читайте також: Гороховий суп з копченою куркою – покроковий рецепт з фото, як варити з крильцями, калорійність

При подачі не забудьте додати в кожну тарілку дрібно порізане м’ясо і кріп, скільки – залежить від вашого бажання. У горохового супу з копченостями просто незабутній смак, який можна підтримати за допомогою свіжих грінок або пампушок, приємного апетиту!

Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

Цей рецепт також ідеально підходить для мультиварок і скороварок: засмажку робити не треба, тому досить просто засипати всі інгредієнти в потрібному порядку і в режимі «варка» або «суп довести до готовності. Завдяки покроковому рецептом з фото зварити таке блюдо зможе навіть новачок – сміливо користуйтеся нашими інструкціями, навчальними відео, діліться результатами і частіше готуйте, щоб урізноманітнити своє життя! Удачі!

admin
Оцініть автора
Додати коментар