
Дуже багато людей задають питання, а що ж таке панкейкі? А я з Вами поділюся. Це кулінарний виріб схоже на млинці, але тільки набагато пишніше, а за смаком нагадують бісквітний корж.
Це популярний і традиційне блюдо бере свій початок в США і Канаді. Жителі цих континентів використовують таку смакоту на сніданок. Але й інші держави не відстають, зараз ця випічка є в меню кожного кафе і ресторану у всьому світі.
Сьогодні ми з Вами розберемо кілька рецептів приготування такої вишуканої випічки в домашніх умовах. Панкейкі повинні бути товстими, приблизно 0,5 см. Їх складають стопкою, а потім подають порціями по 2-3 шт. з різними добавками.
Знову ж ми точно не знаємо звідки з’явилися перші рецепти диво випічки, але доносяться відомості, що все-таки можна вважати першовідкривачем Америки. Саме в ній почали виробляти панкейкі, завдяки Шотландським мігрантам.
Зміст
- Панкейкі в домашніх умовах на кефірі
- Як приготувати смачні панкейкі без розпушувача
- Рецепт панкеек для дітей з бананової начинкою
- Американські класичні панкейкі на молоці
- Як зробити панкейкі без молока і вершків
- Простий і швидкий рецепт панкеек на воді
- Пишні і повітряні японські панкейкі по домашньому
Панкейкі в домашніх умовах на кефірі
Інгредієнти:
- Кефір (тепла) — 1 стакан
- Борошно — 1 склянка
- Цукровий пісок — 4 ст. ложки
- Яйце — 1 шт.
- Ванільний цукор — 1 пакет
- Розпушувач — 5 грам
- Сода -0,5 ч. ложки
- Масло рослинне — 1 ст. ложка
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
1. У миску просіваємо борошно, додаємо разрыхлитесь з содою, цукровий пісок, щіпку солі і перемішуємо.
2. В окремій мисці розбиваємо яйця і збиваємо їх, вливаємо кефір, масло, ретельно перемішуємо. З’єднуємо всі інгредієнти разом. Розмішуємо до однорідності, щоб не було грудок.
3. Дуже добре розігріваємо сковороду. І викладаємо по столовій ложці тісто, формуючи панкейк, як тільки починають з’являтися бульбашки, перевертаємо на інший бік і смажимо близько хвилинки.
Поливаємо варенням, згущеним молоком або медом. Кличемо до столу рідних і насолоджуємося. Приємного апетиту.
Як приготувати смачні панкейкі без розпушувача
Інгредієнти:
- Куряче яйце — 2 шт.
- Цукровий пісок — 4 ст. ложки
- Молоко — 350 мл
- Борошно — 250 гр.
- Рослинна олія — 4 ст. ложки
- Сіль — щіпка
Читайте також: Молочний суп: ТОП-5 рецептів изумительнейших
Спосіб приготування:
1. Підігріваємо молоко з допомогою мікрохвильової печі чи плити до кімнатної температури. Відокремлюємо білки від жовтків. Останні збиваємо, потім всипаємо до них цукровий пісок і доводимо до білої суміші.
2. Вливаємо тепле молоко, воно допоможе повністю розчинитися цукру. Збиваємо і отримуємо стійку піну. Поступово всипаємо просіяне борошно, добре перемішуємо і отримуємо тісто. Якщо вийшло рідкувате, то можна додати ще трохи борошна.
3. Вливаємо олію, продовжуємо працювати міксером. Промиваємо віночки, висушуємо і збиваємо білки з дрібкою солі до пишної маси. Ставимо нагріватися сковороду на повільний вогонь.
4. З’єднуємо всі інгредієнти і акуратно перемішуємо до однорідної пишної маси. На розігріту сковороду порційно викладаємо панкейкі, довго чекати не потрібно, всього лише до утворення бульбашок, відразу перевертаємо і менше хвилини смажимо з іншого боку.
Викладаємо на тарілку і пробуємо, вони виходять м’якими і смачними. Приємного апетиту.
Рецепт панкеек для дітей з бананової начинкою
Інгредієнти:
- Молоко — 250 мл
- Борошно — 180 гр.
- Яйце — 1 шт.
- Цукровий пісок — 1 ст. ложка
- Масло рослинне — 3 ст. ложки
- Банан — 1 шт.
- Розпушувач — 1,5 ч. ложки
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
1. Яйце збиваємо з цукровим піском і дрібкою солі. Стиглий банан подрібнюємо за допомогою блендера або розминаємо виделкою. Змішуємо з яєчною масою.
Порада: Регулюйте кількість цукрового піску на свій розсуд, комусь подобаються солодкі, комусь менше.
2. Вливаємо молоко, рослинне масло (язательно без запаху). Просіваємо відразу все борошно разом з розпушувачем. Швидко та інтенсивно збиваємо. Довго вимішувати непотрібно.
3. Розігріваємо сковороду і для першого млинця змащуємо рослинним маслом, далі ця дія не потрібно повторювати. Вливаємо 2 столові ложки тіста, воно розподіляється саме і як тільки з’являться бульбашки перевертаємо. На другій стороні вони переймаються ще швидше.
Млинці виходять не зовсім повітряні так, як ми додавали банан. Подаємо випічку гарячої. Приємного апетиту.
Читайте також: Млинці з рисом, яйцем і шинкою – смачна і ситна страва для всієї родини
Американські класичні панкейкі на молоці
Інгредієнти:
- Борошно — 200 гр.
- Розпушувач — 12 гр.
- Цукор — 25 гр.
- Яйце — 2 шт.
- Молоко — 240 мл
- Масло вершкове — 60 гр.
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
1. У велику миску додаємо сіль, цукор, розбиваємо яйця, вливаємо молоко і добре перемішуємо до утворення бульбашок.
2. До борошна додаємо розпушувач і просіваємо в яєчно-молочну суміш, замішуємо тісто дуже швидко, інакше продукт вийде гумовим і не дуже смачним.
3. Додаємо розтоплене в мікрохвильовій печі або на плиті вершкове масло, ще раз швидко розмішуємо. Розігріваємо Сковороду на середньому вогні, за допомогою двох ложок викладаємо тісто і воно розтечеться, як йому треба.
4. З одного боку обсмажуємо 1-1,5 хвилини, бульбашки виступають, значить час перевернути і доводимо до готовності на другій стороні ще 30 секунд.
Порада: Потрібно використовувати суху сковороду, бажано з антипригарним покриття. Час приготування залежить від величини панкейкі.
Готові булочки викладаємо на тарілку, а не один на одного. Поливаємо клиновим сиропом і вершковим маслом. Приємного апетиту.
Як зробити панкейкі без молока і вершків
Інгредієнти:
- Яйце — 1 шт.
- Цукровий пісок — 3 ст. ложки
- Ванілін — 1 пакет
- Йогурт (питної, рідкий) — 1 склянка
- Вода — 50 мл
- Борошно — 1 склянка
- Розпушувач — 1 ч. ложка
- Масло рослинне — 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
1. З’єднуємо яйце, цукор і ванілін в одній мисці, взобьем міксером. Вливаємо 1 склянку питного йогурту та трохи води, просіваємо відразу ж борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто.
2. Вливаємо олію, за бажанням можна додати какао порошок. Наливаємо на розігріту сковороду стільки тіста, якого розміру ви хочете отримати продукт.
3. Смажимо до утворення бульбашок і перевертаємо, обсмажуємо з іншого боку. Всі такі маніпуляції ми проводимо з рештою тестом.
Такі панкейкі виходять солодкими і зі смаком йогурту, який ви обрали, якщо тісто вийде зовсім туге, можна додати води. Приємного апетиту.
Простий і швидкий рецепт панкеек на воді
Інгредієнти:
- Ванілін — 1 гр.
- Борошно — 300 гр.
- Яйце — 2 шт.
- Вода — 250 мл
- Розпушувач — 1 ч. ложка
- Олія оливкова — 2 ч. ложки
- Цукор — 3 ст. ложки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
Читайте також: Мексиканська кухня (52 фото)
Спосіб приготування:
1. Відокремлюємо білки від жовтків за різними тарам. До жовтків додаємо воду, розмішуємо до появи піни. Сюди ж додаємо борошно, ванілін, розпушувач і перемішуємо. Слідом вливаємо олію.
2. Білки збиваємо з сіллю, поступовим додаємо цукровий пісок і доводимо міксером до білого. За трохи додаємо білки в тісто і розмішуємо до однорідної консистенції.
3. Тісто готове. Нагріємо заздалегідь сковорідку, викладаємо в середину 3 ст. ложки тіста. Печемо з двох сторін невелику кількість часу.
Довгоочікуваний сніданок готовий. Приємного апетиту.
Пишні і повітряні японські панкейкі по домашньому
Інгредієнти:
- Борошно — 150 гр.
- Яйця — 2 шт.
- Цукровий пісок — 8 ст. ложок
- Розпушувач — 0,5 ч. ложки
- Молоко — 50 гр.
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
1. Відокремлюємо білок від жовтка. Беремо 4 ст. ложки піску і збиваємо його разом з білком кімнатної температури і дрібкою солі, маса повинна стати глянцевою меренгою.
2. Жовтки так само кімнатної температури з’єднуємо з залишком цукру, розпушувач і борошно просіваємо. Потім вливаємо молоко, красива досить густа маса у нас виходить. Тепер додаємо частинами білок і трошки замешаем віночком, а після силіконової лопаткою.
3. Ставимо злегка змащену вершковим маслом сковороду розігріватися на плиту, обов’язково на температуру нижче середнього. З пергаментного паперу робимо обідок для того, щоб панкейкі були пишними. Вирізаємо смужку 2,5 см в ширину і 20 в довжину. Ставимо обідки з паперу і наливаємо в них по дві столові ложки тіста, воно будемо трохи виповзати, нічого страшного.
4. На сковороду з кожної сторони випічки взбрызнем водичкою, накриваємо кришкою хвилин на п’ять. Тісто помітно піднявся, акуратно знімаємо пергамент, перевертаємо і накриваємо кришкою ще на 5 хвилин.
Пишні і повітряні панкейкі ми отримали. Подаємо їх з десертною сметаною. Приємного апетиту.
Сподіваюся, що дані рецепти будуть для Вас корисними.