
Курка в банці з овочами в духовці, простий і доступний рецепт, родом з СРСР, практичний та смачний довгого зберігання. Замішаємо гарний маринад, потримаємо в ньому курочку, приправимо ароматними спеціями з травами. Розмістимо курячі крильця, стегна та гомілки в банку, обкладемо гарніром, поставимо все це в духовку, і через годину ситний обід на столі. Страву можна зберігати в холодильнику, щільно закривши кришкою, смак її анітрохи не зміниться
інгредієнти
- Курка – 1 шт. (ніжки, стегна, крила)
- Картопля – 5 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 5 зубців
- Приправи для курки – 2 ч. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Фольга – 20 мм
Зміст
- Приготування рецепту за кроками
- Маринуємо курочку:
Приготування рецепту за кроками
Підготуємо продукти, пташку помиємо під водою, обсушимо
Овочі очистимо від шкірки, дістанемо приправи
Розділяємо курку на шматки, складаємо в миску (або купити вже оброблену)
Очищаємо перці від насіння, нарізаємо соломкою
Ріжемо помідори на часточки
Цибулю, нарізаємо півкільцями
Картоплю поріжемо великими кільцями
Стругаємо ножем часник
Маринуємо курочку:
Додаємо сіль, перець, курячу приправу, перемішуємо
Залишаємо маринуватися на столі – 30-40 хв.
Беремо 3-х літрову банку, намагаємося викладати продукти шарами
Починаємо з курки, на неї картопля, цибуля, часник, помідори, солодкі перці … потім повторюємо по колу – м’ясо, картопля і т.д.
У мене вийшло 3 шари
Накриваємо шматком фольги, стягнувши її навколо шийки, робимо вилкою отвору.
Ставимо страву в холодну духовку на деко чи решітку, температуру виставляємо – 180 градусів, час 1 год.
Після години, вимкніть духову шафу, дверцята не відчиняйте, дайте охолонути посуду – 20 хв, щоб вона не лопнула, від перепаду температур
Читайте також: Морквяно-мигдальний сир – ароматний та апетитний
Дістаємо страву з духовки, курка в банці повністю готова, соковите, ніжне м’ясо, у власному соку, легко відстає від кістки, ароматна картопля з овочами, заповнила запахом кухню
Розкладаємо їжу по тарілках, додаємо гарнір, годуємо смачною вечерею сім’ю. Страву можна зберігати в холодильнику, за потребою діставати, розігрівати