
Оранжевий апельсин включає незамінні для людини речовини: фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, вітаміни груп В, С, РР, Н. Фрукт підвищує імунітет, є чудовою профілактикою авітамінозу. У шкірці апельсина міститься пектин — природний загусник, який сприяє поліпшенню роботи травної системи.
Домашній мармелад, рецепт з пектином з апельсинів – дуже смачне і корисне ласощі. Такий десерт не містить штучних барвників та добавок, весь рецепт абсолютно натуральний. Апельсиновий мармелад, виготовлений своїми руками виходить щільним і соковитим, як на фото. За бажанням господині в рецепт можна додати агар-агар або желатин для того, щоб шматочки швидше затверділи. Сировиною для його виробництва є всілякі фрукти. Його рекомендується вживати всім, навіть вагітним.
Зміст
- Рецепт мармеладу з апельсина
- Рецепт мармеладу з апельсина і лимона
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покроковий рецепт приготування
Рецепт мармеладу з апельсина
Інгредієнти
- апельсини 5 шт.
- цукор 900 г
На порцію
Калорії: 166.8 ккал
Білки: 0.8 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 55.9 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Вибираємо апельсини з тонкою шкіркою. Замочуємо їх на добу у воді, можна почистити, але не рекомендується.
На наступний день виймаємо апельсини, ретельно миємо під краном. Кладемо фрукти в каструлю. Наливаємо воду так, щоб рідина повністю накривала плоди. Доводимо воду в каструлі до кипіння. Закриваємо апельсини кришкою. Зменшуємо вогонь. Тримаємо на вогні 3 години.
Вимикаємо вогонь. Виймаємо апельсини. Розрізаємо фрукти на чотири часточки, кісточки очищаємо, перегородки викидаємо.
М’якоть з кіркою ріжемо ножем з тонким лезом на часточки розміром 1 див. Фруктову суміш знову відправляємо в каструлю, яку ставимо на вогонь. Насипаємо цукор. Ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 30 хвилин. Вимикаємо вогонь, коли посудина буде повний однорідної суміші.
Готовий мармелад розкласти по формочках і відправити в холодильник на 1 годину. Десерт готовий.
Читайте також: Перець в томаті на зиму: рецепти маринування в соусі з морквою часточками, приготування з фото
Рецепт мармеладу з апельсина і лимона
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
На 100 грам готового десерту:
- калорійність – 151,5 ккал;
- білки – 1,3 м;
- жири – 0 г;
- вуглеводи – 41,6 р.
Інгредієнти
- апельсин – 5 шт.;
- лимон – 2 шт.;
- желатин – 50 г;
- цукор – 400 р.
Покроковий рецепт приготування
- Цитруси ретельно миємо, скоринка повинна бути ідеально чистою.
- В половині склянки теплої води розводимо вказану кількість желатину. Даємо йому розбухнути.
- В цей час починаємо готувати на дрібній тертці цедру з фруктів, натираючи на середньої фракції. Вичавлюємо сік.
- В окремій каструлі з’єднуємо цедру, сік і цукор. Ставимо посуд на вогонь. Як тільки цукор розчиниться, додаємо розведений желатин. Гарненько перемішуємо суміш цитрусових. Тримаємо на вогні 5-7 хвилин.
- Вимикаємо вогонь. Розливаємо солодку рідину за формами. Даємо застигнути. Десерт готовий.
- Кисло-солодкі цукерки можна подавати до чаю, обваленными в цукрі або різнобарвною стружці.
Зробити свій домашній мармелад з апельсинів простіше простого, просто вивчіть склад меню, перед тим, як зробити мармелад з апельсинів. Ласощі виходить дивовижно ніжним, аж у роті тане! При варінні ласощі не забувайте одна головна умова – помішування. Чим частіше будете здійснювати рух помішування, тим густіше і смачніше вийде десерт.