
Яблука – червоні, рожеві, зелені, солодкі, кислі й не дуже. Навряд чи ви до сьогоднішнього дня знали, як зробити з них ідеальне варення, густе варення. Але не біда! Наша стаття допоможе вам розібратися, як правильно приготувати яблучний джем в домашніх умовах на зиму, щоб він вийшов неймовірно смачним і красивим, нагадуючи желе. Його можна намазувати на бутерброди або додавати у випічку.
Даний рецепт розрахований приблизно на 2 пів-літрові банки продукту.
Інгредієнти
- Яблука 1 кг
- Цукор 1 кг
- Вода 1 л
- Лимонна кислота 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 147 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 36.7 м
Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт
Для джему найкраще відібрати яблука солодких сортів, зрілі або трохи недоспевшие – такі добре желировать.
Ретельно промиваємо фрукти під проточною водою, знімаємо шкірку, розрізаємо на шматочки і прибираємо насінну коробку. Очищені плоди складаємо в одну посуд, шкірку – в іншу.
Зверху яблука посипаємо цукром і струшуємо, щоб рівномірно розподілити його. В залежності від сорту фруктів слід регулювати кількість підсолоджувача – класти більше, якщо вони кислі, менше – для солодких.
У ємність з шкіркою додаємо воду і відварюємо протягом 10 хвилин, після відціджуємо отриману рідину і заливаємо нею часточки яблук.
Відправляємо фруктові шматочки варитися протягом 30-40 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Зменшуємо вогонь і варимо масу до загусання ще хвилин 20. Перевіряти готовність можна, капнувши конфітюр на блюдечко і дочекавшись його остигання. Якщо при перевертанні тарілки крапля не тече – ласощі готовий.
Ще гарячий джем розкладаємо по стерилізованим баночках.
Порада: також можна додати трохи ваніліну, ванільного цукру, кориці або меленої гвоздики. Це додасть цікаві “нотки” смаку джему.
Стерилізувати тару не так вже й складно: найлегшими способами вважають пропарювання і кип’ятіння.
Читайте також: Малосольна капуста швидкого приготування: рецепт за 1 день
Перший займає багато часу, але більш дієвий: набираємо воду в ємність, кип’ятимо і накриваємо посуд сіткою, на яку ставимо банки. Пів-літрові варто обробляти близько 5 хвилин, літрові – 10, трилітрові – півгодини. Кип’ятити значно простіше і швидше – достатньо будь-яку банку проварити протягом 5 хв. після закипання води. Також можна прогріти їх у мікрохвильовці, звичайній духовці, або ж просто промити в посудомийній машині. Одночасно обробляємо кришки – їх слід покіпятіть пару хвилин.
Зберігати яблучний джем або повидло потрібно у прохолодному місці – в холодильнику або коморі, підвалі. Обов’язково приготуйте це корисне чудове ласощі на радість своїм ласунам!