
Класичне повидло зазвичай вариться з яблук, але приємну нотку цього десерту може надати зливу. Під час сезону цих фруктів можна побалувати себе і своїх близьких корисним ласощами. Ідеальне поєднання – чашка гарячого чаю і скибочку свіжого батона, змащений ароматним повидлом. Пропонуємо вам рецепт з фото і відео інструкціями.
Порада: для повидла вибирайте м’які і солодкі сорти яблук. Тоді консистенція варення вийде більш однорідною і можна буде додати менше цукру. Сливу краще брати чорну сортів Стенлі або Синій дар. Вона м’ясиста і добре відділяється від кісточки.
Рецепт повидла з яблук і сливи
Інгредієнти
- Яблука 1 кг
- Слива 1 кг
- Цукор 1 кг
- Вода 200 мл
На порцію
Калорії: 30 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 7.5 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Сливу вимийте, розріжте кожен плід на дві частини і вийміть кісточки.
Яблука очистіть і розріжте навпіл, видаліть хвостик і насіння. Потім розділіть їх на часточки.
Фрукти покладіть в каструлю і залийте склянкою води. Накрийте каструлю кришкою і варіть до тих пір, поки яблука і сливи не стануть м’якими (30-40 хвилин).
Отриману масу перетріть через сито. Пам’ятайте, це необхідно робити, поки фрукти гарячі. Таким чином, всі шкурки залишаться в ситечку і ви отримаєте однорідну пюреобразную масу.
В отриману кашку додайте цукор і знову поставте на плиту на маленький вогонь, часто помішуючи. Повидло має загуснути. Приблизний час томління – 1,5 години. У підсумку воно буде густе, яким і має бути справжнє повидло.
Зніміть повидло з вогню і тут же розкладіть по простерилизованным банкам. Переверніть їх догори дном, укутайте теплою ковдрою. Приблизно через добу, коли повидло повністю охолоне, віднесіть банки на зберігання в підвал або комору.
Порада: можна додати в повидло з яблук і слив на зиму трохи кориці. Вона добре поєднується з яблуком. У десерту буде незвичайний смак.
Прекрасне частування, яке не тільки корисніше магазинних аналогів, але і смачніше, тому що приготоване в домашніх умовах, з душею для улюблених домочадців, готово! Таке повидло можна сміливо подавати на сніданок до оладок або млинців, з хлібом або сухариками. А справжні гурмани віддають перевагу поєднувати цей кисло-солодкий десерт з шматочком м’якого сиру або сортів з пліснявою – пальчики оближеш!
Читайте також: Лечо з болгарського перцю на зиму: Найкращі рецепти лечо “Пальчики оближеш”
Спробуйте і ви, приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.