
Смачна курка в пиво на вечерю. Соковиті стегна та гомілки в духовці, з додаванням картопляного або рисового гарніру на вибір. Радимо спробувати цей простий рецепт курячих стегон у темному пиві, з хмільним ароматом, та часниковим присмаком. Можна використовувати і світлий напій, але з терпким смаком, набагато яскравішим і насиченішим. В ідеалі, м’ясо краще брати з стегенця, там воно соковитіше, м’ясистіше, і швидше просочується пивним маринадом
інгредієнти
- Стегна / гомілки – 500 гр.
- Пиво темне – 1 склянка (250 гр.)
- Часник – 3 зубчики
- Родзинки – 10 грам (за бажанням)
- Сіль + цукор – по 1 чайній л.
Простий рецепт з пивом покроково
Підготуємо продукти, стегенця / ніжки промиємо під водою, зріжемо непотрібний жир, пеньки та інше
Складаємо курку, відразу у форму для запікання, рівномірно посипаємо сіллю
До склянки пива, додаємо ложку цукру, тут він служить підсилювачем смаку, перемішуємо, виливаємо.
Робити це краще над формою, тому що йде реакція через край
Зверху посипаємо родзинками (це за бажанням) моя сім’я з ним любить, раджу спробувати
Також видавимо, пару-трійку зубчиків часнику
Злегка перемішуємо, накриваємо кришкою або плівкою, ставимо курку в пиві, маринуватися в холодильник, на – 2 години.
За 7-10 хвилин до закінчення маринівки, включаємо прогріватися духовку – на 180 градусів
Час маринівки минув, знімаємо кришку, відправляємо ніжки в духовку – на 40 хв.
Півас не зливаємо
Час запікання вийшов, курячі стегна в пиві, повністю готові, виймаємо блюдо з духовки, подаємо на стіл
У формі зібралося багато курячого соку, з ароматним хмільним смаком, яким можна полити гарнір для вечері, на кшталт картопляного пюре чи рису.
Спосіб досить легкий, з яким впорається будь-яка господиня, м’ясо в пиві виходить ніжним та соковитим, просочене хмільним ароматом та легким присмаком родзинок.
Читайте також: Донер кебаб Львів — смачно, швидко, корисно
Розкладіть курку в пиві по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню, зробіть легкий сметанний соус, і подайте на стіл, ваші гості вас хвалитимуть, за смачне частування