
Супи на свинині дуже калорійні і густі, але за це ми їх і любимо! Найкраще вони йдуть холодної взимку, так як подібні наваристі страви дуже добре зігрівають і дають багато енергії, але їсти супи на свинині з горохом можна в будь-яку погоду, головне — варити їх правильно і знати міру.
Всі бобові – це прекрасне джерело рослинного білка, і разом зі свининою вони дають відмінний збалансований обід. Для приготування супу беріть м’ясо без жирових прошарків, а якщо варите бульйон для дітей, краще використовувати вторинний. Горошок перед приготуванням необхідно вимочувати в холодній воді кілька годин, а при варінні знімати піну.
Зміст
- Рецепт горохового супу зі свининою
- Гороховий суп зі свининою та копченостями
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Рецепт горохового супу зі свининою
Якщо потрібно терміново зробити щось м’ясне до обіду, а часу на попереднє вимочування гороху у вас немає, зверніться до цього простого рецепту, який вимагає трохи вашої уваги і набір елементарних інгредієнтів, які знайдуться в будь-якому холодильнику!
Інгредієнти
- вода 2 л
- 350 г свинина
- горох колотий 100 г
- картопля 200 г
- цибуля 100 г
- морква 100 г
- сіль 1 ст. л.
- лавровий лист 2 шт.
- перець чорний горошок 3 шт.
- перець мелений чорний ч. л
На порцію
Калорії: 244.9 ккал
Білки: 4.9 р
Жири: 20.6 р
Вуглеводи: 9.9 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Щоб м’ясо швидше зварилася, його краще нарізати невеликими шматочками, кладемо в каструлю з водою, чекаємо до кипіння і варимо близько години, періодично знімаючи пінку. Можна відразу додати лавровий лист і перець горошком. Щоб бульйон вийшов більш ароматним, туди можна насипати порізану моркву і очищену цілу цибулину. Коли бульйон звариться, його необхідно процідити, а м’ясо вийняти і остудити.
В отриманий відвар засипаємо вимитий і висушений горох, тримаємо його 45 хвилин мінімум, не забуваючи знімати піну, яка утворилася в готовому страві вона нам не потрібна.
Поки вариться горох, займаємося нарізкою картоплі. Для супу її прийнято подрібнювати брусочками або соломкою. Щоб картопля не заветрівся, його можна опустити в холодну воду на час, поки готується горох.
Через три чверті години засипаємо в каструлю картоплю і варимо ще 10 хвилин.
Так як суп і так досить калорійний, по цьому рецепту зажарка не робиться. Цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо дуже дрібно. Моркву можна натерти на тертці, щоб вона віддала більше кольору. Коли звариться картопля, засипаємо інші овочі і тушкуємо ще 10 хвилин.
В самому кінці солимо і перчимо готовий суп, а потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо йому трохи охолонути. Приємного апетиту!
Читайте також: Грибний суп — класичний рецепт з фото
Коли наллєте супчик з разваристым горохом по тарілках, додайте окремо в кожну дрібно порізану свинину, посипте зеленню і покладіть ложку сметани – суп настільки смачний і ароматний, що ваші гості будуть випрошувати рецепт. Калорійність на 100 грам становить близько 98 кКал, що явно не говорить про нього, як про дієтичному, але іноді потрібно балувати себе такими смачними і наваристими стравами!
Гороховий суп зі свининою та копченостями
Якщо у вас в холодильнику виявилися копченості, то це відмінний шанс приготувати супчик, адже горох ідеально поєднується з таким м’ясом! Використовувати для бульйону можна що завгодно: ковбасу, реберця, грудинку і навіть корейку. Найголовніше в цьому інгредієнт – це неповторний і дуже смачний запах!
Порада: копченості ідеально поєднуються із супами-пюре, тому, якщо у вас є бажання і можливість, перебити готову страву блендером!
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 12
Енергетична цінність
- білки: 7.7 г;
- жири: 28.9 м;
- вуглеводи: 13 г;
- калорійність – 342.9 кКал.
Інгредієнти
- вода – 2 л;
- свинина-500 г;
- корейка копчена – 50 г;
- горох колотий – 200 г;
- картопля – 150 г;
- цибуля – 100 г;
- морква – 100 г;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- лавровий лист – 3 шт;
- кріп – 1 пучок;
- перець чорний горошок – 4 шт.
Покрокове приготування
- Багато домогосподарки замочують горох на ніч, щоб прискорити час варіння, а лікарі часто говорять про те, що ця попередня міра сприяє меншому газоутворення. Перед цим горох потрібно промити, а зайнятися приготуванням супу вже з ранку.
- У киплячу воду кладемо порізану на кілька шматків свинину і варимо бульйон протягом 40-50 хвилин на середньому вогні. Накип знімаємо шумівкою або ложкою.
- Коли звариться бульйон, м’ясо виймаємо і охолоджуємо в окремій ємності. Моркву і цибулю ріжемо дрібними кубиками, засипаємо в каструлю разом з горохом і варимо протягом 1 години на повільному вогні. Не забувайте знімати пінку і стежити за тим, щоб горох не «втік».
- Після закінчення часу додайте в суп порізаний соломкою картоплю і копченості, потім проваріть ще 20 хвилин до готовності. Посоліть і поперчіть за смаком.
Читайте також: Гороховий суп з копченою куркою – покроковий рецепт з фото, як варити з крильцями, калорійність
При подачі не забудьте додати в кожну тарілку дрібно порізане м’ясо і кріп, скільки – залежить від вашого бажання. У горохового супу з копченостями просто незабутній смак, який можна підтримати за допомогою свіжих грінок або пампушок, приємного апетиту!
Цей рецепт також ідеально підходить для мультиварок і скороварок: засмажку робити не треба, тому досить просто засипати всі інгредієнти в потрібному порядку і в режимі «варка» або «суп довести до готовності. Завдяки покроковому рецептом з фото зварити таке блюдо зможе навіть новачок – сміливо користуйтеся нашими інструкціями, навчальними відео, діліться результатами і частіше готуйте, щоб урізноманітнити своє життя! Удачі!