
Мексика – країна пристрасті і яскравих вражень, а мексиканська кухня є однією з найколоритніших у світі. Не секрет, що багатьом вона припала до душі саме завдяки гострих і пряних страв, а також неповторним і яскравим презентацій. Одними з найпопулярніших мексиканських страв на наших теренах є їх супи, які цінуються своєю пікантністю і ситністю. Щоб і ви могли доторкнутися до культури і традицій цієї південної країни, представляємо вашій увазі докладний рецепт мексиканського супчика з фото.
Інгредієнти
- квасоля консервована 800 г
- фарш (бажано яловичий) 600 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- кукурудза консервована 1 банка
- помідори консервовані-800 г
- перець чилі 2 шт.
- часник 4 зубчики
- солодкий червоний перець 1 шт.
- томатна паста 2 ст. л.
- бульйон яловичий 1 л
- масло рослинне 3 ст. л.
- коріандр в зернах 1 ч. л.
- кмин в зернах 1,5 ч. л.
- петрушка 3 гілочки
- орегано сушений смаком
- паприка за смаком
- мелений перець чилі за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 213.9 ккал
Білки: 17.5 р
Жири: 9.2 м
Вуглеводи: 15.2 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Насамперед необхідно підготувати всі основні інгредієнти, так як використовувані продукти не вимагають тривалої термічної обробки. Овочі ретельно миємо під холодною проточною водою і чистимо. Перець (чилі і болгарська) розрізаємо навпіл, вичищаємо всі нутрощі і кришимо кубиками. Зубчики часнику і цибулину обмиваємо і дрібно шаткуємо. Консервовані помідори ріжемо на шматочки або мнемо виделкою. Зерна коріандру і кмину розтираємо товкачем в ступці.
Ставимо глибоку сковороду з товстим дном (або сотейник) на середній вогонь, наливаємо олію і розігріваємо його. Кидаємо туди подрібнену цибулину і пасеруємо до напівпрозорого стану пару хвилин. Додаємо в сковороду часник і перетерті раніше спеції. Смажимо все ще близько 1 хвилини.
Коли овочі наїлося ароматами, додаємо до них фарш з яловичини. Підсмажуємо на сковорідці приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи.
Продовжуємо готувати: додаємо до маси з м’яса та овочів шматочки консервованих помідорів і подрібнений гострий перець, ретельно все перемішуємо і смажимо ще приблизно 2 хв.
Слідом в сковорідку кидаємо болгарський перець, консервовані боби і кукурудзу. Старанно перемішуємо суміш.
Додаємо бульйон, томатну пасту і спеції за смаком. Залишаємо суп тушкуватися на маленькому вогні на чверть години. За 2 хвилини до готовності додаємо попередньо подрібнену петрушку.
Ось і все, пікантний поживний суп готовий! Залишилося тільки розлити його по тарілках.
Порада: якщо ви хочете додати страві незвичайний присмак, посипте його тертим твердим сиром.
Сподіваємося, що рецепт цього пекучого мексиканського супчика припав до смаку, і найближчим часом ви порадуєте їм себе і своїх близьких. Спосіб підходить і для мультиварок, послідовність дій залишиться такою ж, тільки замість сковороди буде чаша диво-каструльки з режимом “Смаження”, а після — “Суп”. Приємного апетиту або, як сказав би цей мексиканець, — Buen Apetito!
Читайте також: Суп з сушеними грибами та куркою – рецепт з вермішеллю на бульйоні, фото
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!