Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

Осіння пора багата на різні овочі і фрукти. Це єдиний час, коли можна не тільки спробувати сезонний плоди, але і продовжити насолоду на зиму. Одним з найпопулярніших простих способів зробити повидло восени — використовувати груші.

Повидло з груші — смачна і затребувана солодкість. Приготоване будинку грушеве повидло корисніше будь-якого магазинного. Додавати його можна: булочки, торт, морозиво. Готується досить швидко і фінансові витрати мінімальні, головне використовувати хороший рецепта.

Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

Зміст

  1. Рецепт повидла з груш і яблук
  2. Рецепт повидла з груші
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Особливості приготування грушевого повидла в мультиварці
  7. Варити потрібно в кілька етапів

Рецепт повидла з груш і яблук

Інгредієнти

  • груші 600 г
  • яблука 400 г
  • цукор 700 г
  • вода 50 мл

На порцію

Калорії: 184.8 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 47.2 р

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

    Відбираємо стиглі яблучка і груші, перемываем їх і чистимо від шкірки і прибираємо серцевину. Яблука обов’язково вибирайте стиглі, щоб пюре не вийшло кислим.

  • Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

    Нарізаємо фрукти на шматочки і подрібнюємо, використовуючи м’ясорубку.

  • Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

    У грушево-яблучну масу додаємо воду і цукор.

  • Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

    Ставимо каструльку на вогонь до закипання повидла.

  • Готуємо повидло з яблук та груш на зиму: простий рецепт в мультиварці

    Як тільки пюре закипить, зменшуємо вогонь і кип’ятити 30 хвилин. Регулярно помішуємо повидло, щоб уникнути підгоряння.

  • Повидло из яблок и груш - рецепт на зиму в мультиварке

    Гаряче густе повидло наливаємо у банки і закручуємо. Після охолодження, прибираємо банки з грушево-яблучним повидлом в комору до настання зими. Стерилізація необов’язкова.

Рецепт повидла з груші

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Кількість порцій: 66

Енергетична цінність

  • калорії -175,7 ккал;
  • білки – 0.2 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 44,4 р.
Читайте також:  Рецепт піци Карбонара: як приготувати ідеальну класичну страву

Інгредієнти

  • груші – 1 кг;
  • цукор – 600 г;
  • вода – 100 мл

Читайте також: повидло з яблук і слив на зиму, рецепт з фото, простий, в домашніх умовах

Кількість інгредієнтів розрахована на 2 півлітрові банки. Перед приготуванням важлива умова — перемываем банки і кришки, стерилізуємо їх на пару.

Повидло из яблок и груш - рецепт на зиму в мультиварке

Покрокове приготування

  1. Вибираємо перестиглі груші, миємо їх, очищаємо від шкірки і серцевини.
  2. Очищені груші, нарізаємо на дрібні кубики, пересипаємо в каструлю або велику металеву миску, додаємо 100 мілілітрів чистої води і ставимо на вогонь.
  3. Проварюємо грушки стільки часу, скільки їм потрібно до початку развариваривания. Як тільки побачили, що груші перетворюються в пюре, знімаємо їх з вогню і подрібнюємо блендером.
  4. У пюре додаємо цукровий пісок і продовжуємо варити. Як тільки однорідна маса закипіла зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин.
  5. Гаряче повидло заливаємо в стерилізовані банки і закатуємо кришками. Як тільки повидло повністю охолоне, переставляємо банки в підвал.

Особливості приготування грушевого повидла в мультиварці

Інгредієнти і їх пропорції залишаються такими ж, як і при варінні на плиті. Плюс варення в мультиварці в тому, що практично не потрібно помішувати повидло і по часу варитися груша не так довго, як могло здатися під час знайомства з рецептом. В якості помічників можна використовувати хлібопічку і скороварку, при цьому рецептура страви залишається незмінною. Рецепт п’ятихвилинка підходить саме для таких приладів і дозволяє зробити варення дуже швидко.

Обов’язковим компонентом будь-якого повидла або варення є лимонна кислота (сік лимона) — функція така ж як і оцту для маринадів. Її потрібно всипати за п’ять хвилин до закінчення процесу приготування повидла. Щоб краще зрозуміти принципи готування варення — уважно вивчіть фото і відео рецепти в цій статті.

Читайте також:  Оптимальні строки посіву цибулі Ексібішен на розсаду: корисні поради

Варити потрібно в кілька етапів

  • перший — на режимі “Гасіння” 1 годину;
  • другий — залишаємо грушки на 40 хвилин;
  • третій — продовжуємо варити в режимі “Десерти” 40 хвилин.

Читайте також: Заправка для борщу із буряка на зиму – рецепти дуже смачно, з капустою, без оцту, в мультиварці, без капусти

Дуже смачне домашнє повидло з груш тепер поповнить полиці ваших запасів в комори. Просте в приготуванні повидло з груші на зиму, виходить неймовірно ніжним і ароматним, воно порадує всіх домочадців своїм смаком на довгі морозні вечори.

admin
Оцініть автора
Додати коментар