
Зміст
Картопляні деруни: класичний рецепт на сковороді
Інгредієнти:
- Картопля – 800 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. (середні)
- Рослинне масло – для смаження
- Сіль – щіпка
- Перець – за смаком
- Кріп за бажанням – 1 пучок.
Спосіб приготування:
- Очищаємо картоплю від шкірки, ретельно промиваємо і натираємо на дрібній тертці. Якщо з’являється сік, його при потребі зливаємо.
- Цибулю очищаємо і також натираємо або пропускаємо через блендер. Змішуємо з картоплею.
- Додаємо сіль, перець, яйце і все добре перемішуємо.
- Кріп промиваємо, підсушуємо і дрібно шаткуємо, додаємо до картопляної маси.
- Просіюємо борошно і всипаємо його в масу, ретельно перемішуємо.
- На розігріту і змащену маслом сковорідку накладаємо ложкою тісто, формуючи невеликі млинці. Смажимо на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків.
- Готові деруни викладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною. Приємного апетиту!
Деруни картопляні з часником
Цей рецепт не включає борошна, але можна додати крохмаль. Подається зі сметаною або майонезом.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Часник – 1 головка
- Сіль – ½ ч. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 100-120 мл
Спосіб приготування:
- Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо і нарізаємо шматками.
- Цибулю і часник очищаємо, нарізаємо на дрібні частини.
- Подрібнюємо картоплю і цибулю з часником у пюре за допомогою блендера.
Відціджуємо зайву рідину. - Додаємо сіль, перець і змішуємо.
- На розігріту сковороду з маслом викладаємо масу ложкою і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
- Готові деруни викладаємо на паперові рушники, потім на тарілку. Подаємо зі сметаною або майонезом.
Смачні картопляні деруни з часником і борошном
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Борошно – 2 ст. ложки
- Олія – для смаження
- Сіль, спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Очищаємо картоплю від шкірки, натираємо на тертці.
- Цибулю натираємо і додаємо до картоплі.
- Часник подрібнюємо через прес і разом з яйцем додатково змішуємо з картофляною масою.
- Додаємо сіль, спеції і борошно. Ретельно перемішуємо.
- Обсмажуємо на олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Подаємо з улюбленим соусом.
Як приготувати деруни з м’ясом і картоплею
Цей рецепт буде гостем на вашому столі, якщо ви додасте фарш. Ніжне м’ясо надає страві особливого шарму.
Інгредієнти:
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Пшеничне борошно – 2 ст. ложки
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Готуємо фарш: додаємо сіль, перець та нарізану цибулю. Добре перемішуємо.
- Тремо картоплю на дрібній тертці, відтискаємо рідину.
- Додаємо яйця, борошно, сіль у картоплю, добре перемішуємо.
- На розігріту сковороду викладаємо картопляну масу, зверху фарш і знову картопля для “закриття” фаршу.
- Смажимо до золотистої скоринки з обох боків. Подаємо зі сметаною та майонезом.
Відео рецепт картопляних драніків з сиром
Це смачне блюдо — чудове доповнення до чаювання. Все, що необхідно для їх приготування, дивіться в цьому відео-рецепті. Приємного вам апетиту!