Класичні деруни: покрокові рецепти картопляних млинців

Класичні деруни: покрокові рецепти картопляних млинців

Картопляні деруни: класичний рецепт на сковороді

Класичні деруни: покрокові рецепти картопляних млинців

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. (середні)
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сіль – щіпка
  • Перець – за смаком
  • Кріп за бажанням – 1 пучок.

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо картоплю від шкірки, ретельно промиваємо і натираємо на дрібній тертці. Якщо з’являється сік, його при потребі зливаємо.
  2. Цибулю очищаємо і також натираємо або пропускаємо через блендер. Змішуємо з картоплею.
  3. Додаємо сіль, перець, яйце і все добре перемішуємо.
  4. Кріп промиваємо, підсушуємо і дрібно шаткуємо, додаємо до картопляної маси.
  5. Просіюємо борошно і всипаємо його в масу, ретельно перемішуємо.
  6. На розігріту і змащену маслом сковорідку накладаємо ложкою тісто, формуючи невеликі млинці. Смажимо на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків.
  7. Готові деруни викладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною. Приємного апетиту!

Деруни картопляні з часником

Драники картофельные - Классические, пошаговые рецепты

Цей рецепт не включає борошна, але можна додати крохмаль. Подається зі сметаною або майонезом.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – ½ ч. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 100-120 мл

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо і нарізаємо шматками.
  2. Цибулю і часник очищаємо, нарізаємо на дрібні частини.
  3. Подрібнюємо картоплю і цибулю з часником у пюре за допомогою блендера.
    Відціджуємо зайву рідину.
  4. Додаємо сіль, перець і змішуємо.
  5. На розігріту сковороду з маслом викладаємо масу ложкою і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
  6. Готові деруни викладаємо на паперові рушники, потім на тарілку. Подаємо зі сметаною або майонезом.
Читайте також:  Аджика з хроном і часником: рецепти без варіння на зиму з фото

Смачні картопляні деруни з часником і борошном

Драники картофельные - Классические, пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Олія – для смаження
  • Сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо картоплю від шкірки, натираємо на тертці.
  2. Цибулю натираємо і додаємо до картоплі.
  3. Часник подрібнюємо через прес і разом з яйцем додатково змішуємо з картофляною масою.
  4. Додаємо сіль, спеції і борошно. Ретельно перемішуємо.
  5. Обсмажуємо на олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Подаємо з улюбленим соусом.

Як приготувати деруни з м’ясом і картоплею

Драники картофельные - Классические, пошаговые рецепты

Цей рецепт буде гостем на вашому столі, якщо ви додасте фарш. Ніжне м’ясо надає страві особливого шарму.

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 2 ст. ложки
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо фарш: додаємо сіль, перець та нарізану цибулю. Добре перемішуємо.
  2. Тремо картоплю на дрібній тертці, відтискаємо рідину.
  3. Додаємо яйця, борошно, сіль у картоплю, добре перемішуємо.
  4. На розігріту сковороду викладаємо картопляну масу, зверху фарш і знову картопля для “закриття” фаршу.
  5. Смажимо до золотистої скоринки з обох боків. Подаємо зі сметаною та майонезом.

Відео рецепт картопляних драніків з сиром

Картопляні деруни з сиром

Це смачне блюдо — чудове доповнення до чаювання. Все, що необхідно для їх приготування, дивіться в цьому відео-рецепті. Приємного вам апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар