
Гриби — це відмінний продукт для створення смачних і оригінальних страв. Одне з них — грибний суп. Тільки уявіть цей яскравий приємний аромат, ніжний і в той же час пікантний смак. Такий суп так і навіває спогади про літо. Існує дуже багато рецептів. Готувати страву можна з печериць, білих, підберезників. Гриби поєднуються з різними продуктами: практично з усіма овочами, зеленню, крупами. Буває крем-суп, юшка з перловкою, рисом, спеціями. Класичний рецепт готується тільки з грибів та овочів, без бульйону, тому в складі немає м’яса.
Порада: рекомендуємо використовувати свіжі гриби. Сушені та заморожені залиште для інших супів.
Інгредієнти
- гриби білі 1 кг
- вода 4 л
- рослинна олія 60 мл
- морква 4 шт.
- картопля 10 шт.
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- вершкове масло 4 ст. л.
- сіль, перець за смаком
- сметана або майонез 1 ст. л.
На порцію
Калорії: 58.7 ккал
Білки: 2.3 г
Жири: 1.2 м
Вуглеводи: 9.6 г
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Миємо, чистимо й нарізаємо гриби і овочі. Скибочки грибів смажимо на вершковому маслі. Паралельно рубаємо кубиками картоплю. Моркву тремо на крупній тертці, цибулю шаткуємо, викладаємо на сковороду і пасеруємо на олії. Можна класти і інші овочі, але класичний рецепт цього не передбачає.
Гриби опускаємо в каструлю з водою, потім додаємо картоплю, після — засмажку з моркви і цибулі.
Варимо суп, періодично помішуючи. На цьому етапі його потрібно посолити і додати спеції, якщо необхідно.
Через чверть години знімаємо з плити.
Суп подають гарячим, можна заправити його майонезом або сметаною. Іноді список інгредієнтів доповнюють вершками або плавленими сирками.
Важливо: готовність супу визначають за картоплі. Вона повинна бути м’якою, але не розвалюватися.
Для наочності можна подивитися фото, але технологія проста і зрозуміла, тому картинки стануть в нагоді хіба що для підвищення апетиту. Суп з грибами, класичний рецепт якого ми навели, стане ще смачніше і насиченим, якщо в нього додати мелконарезанного зелень. Для аромату часто кладуть лавровий лист.
Читайте також: Курячий суп з вермішеллю і картоплею: рецепт з фото покроково
Грибний суп — дуже смачна страва, яке підійде як для повсякденного харчування, так і для святкового столу. Традиційний рецепт не втрачає своєї популярності за рахунок чудового смаку, аромату і відсутності зайвих інгредієнтів.