
У квасолі, як і в інших бобових, сконцентровано велику кількість потрібних елементів для нормального функціонування людського організму. Саме тому страви, приготовані на її основі, дуже корисні. Цей продукт є цінним джерелом рослинного білка і клітковини. Багата квасолю на мікро – і макроелементи. У ній багато фтору, фосфору, заліза, йоду, цинку, кобальту, кальцію і магнію. З вітамінів слід виділити такі: C, E, PP і групи B (B1, B2, B3 і B6).
Це цікаво: лікувальні властивості квасолі дуже різноманітні. Вона благотворно впливає на серцево-судинну, нервову і травну системи, знижує артеріальний тиск і рівень цукру в крові.
Інтернет буквально рясніє різноманітними рецептами з фото, детально описують, як покроково приготувати перше блюдо з квасолею. Цей продукт легко поєднується з різними інгредієнтами, тому експерименти з ним на терені кулінарії зазвичай тільки вітаються.
Тим не менш смак класичного квасоляного супу залишається особливим і неповторним для багатьох з нас. Нерідко можна почути, що це блюдо «родом з дитинства». Воно нам особливо дорого і іноді хочеться побалувати себе саме цим звичним поєднанням інгредієнтів. Розглянемо процес готування докладніше.
Інгредієнти
- червона квасоля 300 г
- картопля 3 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 1 шт.
- бульйон курячий-1 л
- вода 1 л
- паста томатна 70 г
- масло рослинне 3 ст. л.
- сіль за смаком
- зелень за смаком
- перець за смаком
На порцію
Калорії: 71.1 ккал
Білки: 4.8 м
Жири: 1.4 м
Вуглеводи: 9.7 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Квасоля перебирається, промивається, замочується заздалегідь, за 5-6 годин до початку готування.
У каструлю вливаємо бульйон, розбавляємо його водою у співвідношенні 1:1. Виставляємо середній вогонь і чекаємо закипання рідини.
Ще раз промиваємо підготовлені заздалегідь боби та викладаємо їх в каструлю. Варимо близько півгодини.
Чистимо овочі. Ріжемо тонкою соломкою моркву, картоплю – брусочками, цибулю – дрібними кубиками.
Беремо сковороду вливаємо на неї рослинне масло. Додаємо туди моркву і цибулю, обсмажуємо їх до м’якості і прояви золотавості.
Кладемо в зажарку томатну пасту. Перчимо і солимо суміш на сковороді. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин на невеликому вогні.
Коли підходить час, всипаємо в каструлю з квасолею картоплю. Тушкуємо 15 хвилин.
Додаємо в ємність для варіння супу томатну засмажку. Все ретельно перемішуємо і залишаємо готуватися ще на чверть години.
За 3-4 хвилини до закінчення додаємо в каструлю дрібно нашатковану зелень. Пробуємо суп на сіль, якщо її недостатньо, доводимо до смаку.
Даємо страви покипіти пару хвилин і знімаємо з плити.
Порада: якщо не маєте часу на підготовку і замочування квасолі, можна використовувати консервовані боби. При цьому загальна тривалість процесу істотно скоротиться, адже інгредієнт потрібно буде додати в суп всього за 10 хвилин до закінчення приготування.
Незважаючи на те, що рецепт квасоляного класичного супу не використовується сьогодні в наших сім’ях регулярно і повсюдно, користь страви незаперечна. Гаряче і поживне блюдо відмінно насичує і зігріває організм в холодну пору року. Приємний смак і аромат супу спонукають вас готувати страву знову і знову. Благо, що рецепт простий і не вимагає ніяких вишуканих компонентів, спеціальних знань і багато часу.
Читайте також: Суп з квасолею і грибами – пісний рецепт з печерицями