
Морквяний торт вже давно здобув популярність в Америці та багатьох європейських країнах. Інгредієнти для торта підібрані дуже вдало. За рахунок додавання горіхів і морквяної стружки коржі виходять дуже ситними, з насиченим смаком і щільною текстурою. Крем для морквяних коржів можна вибрати будь-який, все залежить від вашого настрою.
- Рецепти приготування:
- Морквяний торт — класичний рецепт
- Морквяний торт з сирно-лимонним кремом в мультиварці
- Морквяний торт з глазур’ю
- Морквяний торт з ананасами
- Морквяний торт з вершковим кремом
- Морквяний торт з сирним кремом
- Морквяний торт з сирним кремом
- Великодній морквяний торт з лимонним кремом
- Крем для морквяного торта — три найкращі рецепти
- Рецепти приготування:
- Морквяний торт — класичний рецепт
- Морквяний торт з сирно-лимонним кремом в мультиварці
- Морквяний торт з глазур’ю
- Морквяний торт з ананасами
- Морквяний торт з вершковим кремом
- Морквяний торт з сирним кремом
- Морквяний торт з сирним кремом
- Великодній морквяний торт з лимонним кремом
- Крем для морквяного торта — три найкращі рецепти
Рецепти приготування:
Важко повірити, але з кількох морквин можна створити кондитерський шедевр, і при цьому ніхто не здогадається, що тісто зроблено з звичайного овоча. Існує безліч різноманітних рецептів морквяних пирогів і тортів, і у кожної господині є свої секрети їх приготування. Найкращі з них зібрані в цій статті.
Морквяний торт — класичний рецепт
Інгредієнти:
Тісто:
- 2 склянки борошна
- 2 склянки цукру
- 1 ч. ложка розпушувача
- 1 ч. ложка соди
- 1 ч. ложка солі
- 1 ч. ложка кориці
- 3 склянки дрібно натертої моркви
- 1 склянка рослинної олії (без запаху)
- 4 яйця
Крем:
- 500 г вершкового сиру
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 2 ст. ложки цукрової пудри
- 2 ст. ложки кориці
Спосіб приготування:
Перемішати борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль, корицю. Додати моркву, масло і яйця. Все збити міксером на середній швидкості 2 хвилини. Вилити в змащену вершковим маслом форму і випікати при температурі 180 °C 50-60 хвилин.
Крем акуратно викласти на випечений і охолоджений морквяний корж. Зверху посипати корицею і морквяної стружкою. Приготувати крем. Вершковий сир збити з ванільним цукром і цукровою пудрою.
Щоб перевірити готовність тіста, його слід проколоти дерев’яною зубочисткою. Коли вона виявиться сухою, тісто готове.
Морквяний торт з сирно-лимонним кремом в мультиварці
Інгредієнти:
- 4 яйця,
- 100 г цукру,
- ½ Стакан рослинного масла,
- 2 склянки борошна,
- 1 кг моркви,
- ванілін,
- 3 ст. л. кориці,
- розпушувач тіста,
- 200 г волоських горіхів,
- 250 г сирно-лимонного крему.
Спосіб приготування:
Яйця збити міксером у пишну піну, поступово додаючи цукор. Додати рослинне масло, ванілін і корицю, продовжуючи збивати. Всипати борошно і розпушувач тіста. Моркву почистити, помити і натерти на дрібній тертці.
До суміші додати моркву і волоські горіхи. Розділити масу на 2-3 частини і випікати кожну в мультиварці на режимі «Випічка» близько 40 хв. Готові коржі просочити кремом і зібрати торт.
Морквяний торт з глазур’ю
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 морква;
- 6 ст. ложок вівсяних висівок;
- 2 ст. ложки знежиреного йогурту;
- 3 яйця;
- 1 ч. ложка розпушувача;
- 1 ст. ложка цукрозамінника;
- 1 ст. ложка кориці,
- мускатний горіх на кінчику ножа.
Для глазурі:
- 3 ст. ложки крем-сиру;
- 1 ст. ложка цукрозамінника;
- 1 ч. ложка ванільною есенції.
Спосіб приготування:
Моркву подрібнити на дрібній тертці. Яйця злегка збити, змішати з йогуртом, розпушувачем, цукрозамінників, висівками, морквою та спеціями. Тісто вилити у силіконову форму і поставити в духовку, попередньо розігріту до 180 °C, на 20 хвилин.
Приготувати глазур. Крем-сир, змішати з цукрозамінником і ванільною есенцією. Остиглий корж полити глазур’ю і нарізати на порційні шматки.
Читайте також: Яловичина в цибульному соусі – особливий аромат та смак
Морквяний торт з ананасами
Інгредієнти:
- Морква — 200 гр.
- Борошно — 200 гр.
- Цукор — 110 гр.
- Масло рослинне — 130 гр.
- Ананас — 6 гуртків
- Горіхи волоські — 50 гр
- Стружка кокосова — 2 ст. л.
- Яйце — 2 шт.
- Сода — 1 ч. л.
- Розпушувач тіста — 12 ч. л.
- Кориця — 12 ч. л.
- Сир — 180 гр.
- Вершки — 300 гр.
- Цукрова пудра — 120 гр.
- Сіль — пару щіпок
- Сироп від консервованих ананасів — за бажанням
- Закріплювач вершків — за бажанням
Спосіб приготування:
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Борошно просіяти з розпушувачем, сіллю і содою. Ананас (3 кружечка) порізати шматочками, а волоські горіхи порубати ножем. Яйця збиваємо дочиста приблизно 6-7 хвилин. У 3 заходу до яєць додаємо цукор і кожен раз збиваємо ще по хвилині.
Далі, не вимикаючи міксера, тонкою цівкою вливаємо олію. Додаємо до яєчної суміші борошно і акуратно перемішуємо. Закидаємо горіхи, корицю, кокосову стружку, шматочки ананасів і моркву. Ще раз легко перемішуємо і виливаємо тісто у форму (папір на дно). Випікаємо 45 хвилин. Готовність перевірити сухий паличкою. Розрізати на 2 частини вздовж.
Крем: сир протерти через сито, додати 20 г вершків і збити до однорідності. Вершки збити до м’яких піків і, поступово додаючи пудру і закріплювач для вершків, збити до стійких піків. Акуратно додати сир. На нижній корж викласти меншу частину крему і шматочки ананаса, покрити другим коржем і прикрасити іншим кремом. Охолодити 2 години.
Морквяний торт з вершковим кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 180 г;
- морква — 200 г очищеної;
- борошно — 200 г;
- рослинна олія (рафінована) — 150 мл;
- будь-які горіхи (кешью, волоські і т. д.) — 100 г;
- розпушувач — 6 г (1 ч. ложка з гіркою);
- кориця мелена — 1 ч. ложка.
Для крему:
- сирний сир вершковий — 200 г;
- вершки 33-35% — 150 г;
- цукрова пудра — 80 р.
Спосіб приготування:
Як приготувати класичний морквяний торт. Яйця і цукор ретельно збиваємо до густої «повітряної» маси. Вливаємо олію (обов’язково рафінована — без запаху, з нейтральним смаком), знову злегка збиваємо. Морквяний торт класичний рецепт
Горіхи дробимо в чаші блендера і завантажуємо до яєчно-масляної суміші. Слідом дрібно натираємо і додаємо всю порцію моркви. Ретельно розмішуємо масу. Окремо з’єднуємо і просіваємо борошно, корицю, розпушувач. Частинами вводимо сухі інгредієнти до пишної яєчної маси, кожен раз дбайливо вимішуючи тісто знизу вгору.
Перекладаємо в’язку борошняну масу в промаслений жаростійку форму діаметром 22 див. Випікаємо ароматний бісквіт близько 40 хвилин в розпеченій до 180 градусів духовці. Готовність визначаємо стандартно — опускаємо в центр випічки шпажку/зубочистку. На паличці не повинно залишатися слідів рідкого тіста.
Готовий бісквіт повністю охолодити, потім звільняємо від форми і розрізаємо вздовж на два коржі. Вершковий сир злегка збиваємо з солодкої пудрою. Холодні вершки збиваємо в окремій ємності до згущення. Коли на поверхні маси будуть залишатися чіткі сліди від віночків, зупиняємося.
Читайте також: Як солити сало з часником – 7 смачних рецептів засолювання сала
До збитого сиру невеликими порціями додаємо вершки, розмішуючи пишний крем до однорідності. Густо промазуємо морквяний корж вершково-сирною сумішшю. Зверху розміщуємо другий корж. Повністю покриваємо торт кремом. За бажанням боки десерту можна обсипати подрібненими горіхами, а верхівку оформити додаткову порцію крему. Або використовувати для декору шоколадну крихту, ягоди і т. д.
До подачі витримуємо морквяний торт в холодильнику не менше 3 годин. Далі нарізаємо ніжний десерт з пряним ароматом порційно і приступаємо до чаювання. Класичний морквяний торт з вершковим кремом готовий!
Морквяний торт з сирним кремом
Інгредієнти:
- Морква 250 г
- Цільнозернові борошно 1 склянка
- Яйце куряче 2 штуки
- Тростинний цукор 1 стакан
- Волоські горіхи 16 р
- Гашене сода ½ чайної ложки
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Мелена кориця 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
- Мед 2 столові ложки
- М’який сир 400
Спосіб приготування:
Для бісквіта: цукор тростинний з’єднати з курячими яйцями, збити до утворення однорідної, досить густої маси. Додати просіяне борошно, корицю, масло рослинне і добре перемішати (можна міксером на маленькій швидкості), додати сіль за смаком і гашену соду (краще лимонним соком).
Додати терту на дрібній тертці моркву і товчені волоські горіхи. Добре перемішати ложкою. Має вийти не дуже густе тісто. Розігріти духовку до температури 150-180 градусів. Змастити роз’ємну форму рослинним маслом, вилити в неї тісто і поставити в духовку до готовності (приблизно 30-40 хвилин).
Для крему: сир (краще у пачках) змішати з медом спочатку ложкою, потім збити міксером до одержання густої кремоподібної маси. Готовий бісквіт остудити, розрізати вздовж на 2 коржі. Змастити коржі кремом, і зібрати в тортик. До подачі на стіл, залишити в холодильнику. Прикрасити за настроєм.
Морквяний торт з сирним кремом
Інгредієнти:
- 5 штук яйце
- 2 шт морква
- 100 грам волоський горіх
- 200 грам цукор
- 200 грам борошно
- 10 грам ваніль
- Розпушувач 1 ч. л.
- 1 штук апельсини
- 500 грам сир Рікотта
- 150 мл вершки
- 50 грам цукрова пудра
Спосіб приготування:
Для бісквіта: відокремити жовтки від білків (5 яєць), жовтки збити з 200 г цукру і 5 г ванільного цукру до пишної світлої піни білки збити до стійких піків з дрібкою солі. Змішати борошно з розпушувачем, додати до жовтків, в ту ж масу додати половину білкової маси, натерту на тертці моркву (якщо соковита морква-необхідно віджати сік), горіхи, цедру 1 апельсина (можна замінити апельсиновим цукром, акуратно перемішати.
Додати білки, що залишилися, і знову перемішати до однорідності. Тісто перелити у форму, застелену пергаментним папером. Випікати 40−50хв при 200 градусах, перевірити готовність дерев’яною паличкою. Готовий бісквіт остудити і нарізати на кілька рівних коржів.
Для крему: холодні сир і вершки збиваємо до кремоподібної маси, туди ж додаємо цукрову пудру і решта 5 г ванільного цукру (або ваніліну/ванільного екстракту). Готовий крем прибираємо в холодильник, поки бісквіт остигає. Кожен корж промазуємо кремом, залишками вирівнюємо верх і покриваємо боки. Прикрашаємо готовий торт і залишаємо в холодильнику на кілька годин (краще на ніч) просочуватися.
Великодній морквяний торт з лимонним кремом
Інгредієнти:
- яйця 3 шт.
- цукор 170 г
- борошно 180 г
- морква 300 г
- масло вершкове (розтоплене) 100 г
- розпушувач тіста 2 ч. л.
- вершковий сир 500-600 г
- шоколад білий 150-200 г
- цедра апельсина 1 шт.
- желатин 2 пластинки
Читайте також: Тріска по-польськи – 6 смачних рецептів приготування
Спосіб приготування:
Збийте яйця з цукром до утворення пишної світлої піни. Додайте остигле розтоплене вершкове масло і дрібно натерту моркву, перемішайте. В останню чергу додайте муку змішану з розпушувачем, акуратно замішайте. Вилийте морквяний бісквіт у підготовлену роз’ємну форму діаметром 24 див Випікайте в духовці при 180С приблизно 30-40 хвилин. Готовність перевірте паличкою. Дайте повністю охолонути.
Желатин замочіть в холодній воді. Для крему збийте вершковий сир кімнатної температури, додайте цедру апельсина, розтоплений (і вже остиглий) шоколад і розведений в теплій воді желатин, перемішайте.
Повністю остиглий корж розрізати на 2 частини. Нижній корж покладіть на піднос, викладіть більшу частину крему на корж, розрівняти. Покладіть зверху другий корж і повапните торт залишилися кремом і поставте торт в холодильник на 4 години. Можна прикрасити фісташками і цукерками M&m’s.
Крем для морквяного торта — три найкращі рецепти
Крем з вершкового/кисломолочного сиру
Цей крем можна використовувати не тільки для морквяних тортів. Він відмінно поєднується практично з будь-якими коржами. Крім того, його можна урізноманітнити різними смаковими добавками типу кави, какао, кориці і так далі. Для рецепту нам знадобиться:
- вершкове масло розм’якшене — 180 гр.
- цукрова пудра — 240 гр.
- вершковий або сирний сир, холодний — 200 гр.
- ванільний екстракт — 1 ч. л.
Крем виходить досить жирний, але дуже смачний. Приготування:
Міксером ретельно збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою до утворення пухкої білої маси. Це займе близько 10 хвилин. Ідеальна температура для збивання масла — 20 градусів.
Додаємо до маслу вершковий сир, ванільний екстракт або ванілін і вмішуємо сир у збите масло лопаткою до утворення однорідної гладкої маси. Отриманим кремом відразу покриваємо нижній корж, верх і боки остиглого морквяного торта, прикрашаємо за бажанням і подаємо.
Сирно-вершковий крем
Для приготування знадобиться:
- вершковий або сирний сир — 100 гр.
- сир, нежирний — 100 гр.
- цукрова пудра — 3 ст. л.
- терта цедра апельсина — ½ ч. л.
- сік лимона — 11/2 ч. л.
Приготування:
Заглибним блендером пробиваємо вершковий сир, сир, цукрову пудру і цедру апельсина до утворення однорідної гладкої маси (головне не перебити). Додаємо сік лимона і акуратно перемішуємо лопаткою. Покриваємо остиглий морквяний торт отриманим кремом.
Сметанний крем з карамеллю
Щоб приготувати цей крем знадобиться:
- сметана жирна — 400 г
- цукор — 50 г
- карамель — 100 г
- лікер Vana Tallinn — 3 ст. ложки (заміна — коньяк)
Споруджуємо таку конструкцію: каструля, на ній друшляк, в ньому марля, складена в кілька шарів. Викладаємо 600 грам не дуже жирної сметани. І відправляємо це все на ніч у холодильник. Вся зайва сироватка стече, а у нас залишиться прекрасна сметана для крему.
Додаємо в сметану, цукор і перемішати небагато. Чекаємо, коли цукор розчиниться. Збивати не треба! Акуратно підмішуємо карамель і алкоголь. Крем готовий!