
З дитинства ми бачимо на тарілці морква, і з роками вона іноді втрачає привабливість, а даремно. Якщо б постійно пам’ятали про унікальні властивості цього овоча, то їли її в набагато більшій кількості, а не тільки в супі або в окремих салатах. Шкіра, волосся, репродуктивна функція, наша краса і здоров’я залежать від цього коренеплоду безпосередньо.
Так що є сенс робити запас цього овоча будинку. При заморожуванні морква не втрачає свої якості, причому як в свіжому, так і у вареному вигляді. Відварна краще засвоюється організмом, і заморожування порціями по 100 г дуже зручна для молодих мам, які збираються давати овочі малюкові. Щоб дитина отримала прикорм, не треба кожен день відварювати по половині моркви. Це значна економія часу та коштів.
Зміст
- Користь і шкода
- Рецепт заморожування моркви
- Рецепт заморозки корейської моркви
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки тертої моркви
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки вареної моркви
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Секрети заморозки
- Скільки можна зберігати
- У якій тарі зберігати
- Користь і шкода
- Рецепт заморожування моркви
- Рецепт заморозки корейської моркви
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки тертої моркви
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки вареної моркви
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Секрети заморозки
- Скільки можна зберігати
- У якій тарі зберігати
Користь і шкода
Якщо хочете бути красивими зі здоровим засмагою і привабливим поглядом, їжте більше моркви. Користь цього овоча і в тому, що він покращує зір.
Не обійшлося без обмежень у вживанні коренеплоду. При наявності алергічних реакцій або виразки шлунка морква може завдати шкоди. При надмірному захопленні продуктом у будь-якої людини будуть небажані реакції, такі як блювання, головний біль і пожовтіння шкіри. Лікарі рекомендують не більше трьохсот грам на добу.
Рецепт заморожування моркви
Крім продуктів потрібні морозильна камера і пакети або контейнери для фасування.
Інгредієнти
- морква 400 г
На порцію
Читайте також: Як заморозити перець на зиму: поради та рецепти для домашнього зберігання
Калорії: 30 ккал
Білки: 5.2 м
Жири: 0.4 г
Вуглеводи: 60.8 м
Кроки 20 хв. Відео-рецепт
Цілу моркву середнього розміру помити і почистити. Зробити нарізку соломкою, кубиками, смужками або кубиками, можна слайсами.
Розкласти на кухонній дошці і відправити у морозильну камеру на 1.5 години.
Пересипати замерзлу морквину в пакети або контейнери і покласти в морозилку.
Перевага цього способу в тому, що не треба нічого готувати. Використовується сира морква, заморожування на зиму займає буквально кілька хвилин, особливо зручно нарізати овочі з допомогою техніки.
Рецепт заморозки корейської моркви
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 2
Енергетична цінність
- калорійність – 59 кКал;
- білки – 6.08 г;
- жири – 33 г;
- вуглеводи – 42 р.
Інгредієнти
- морква по-корейськи – 400 р.
Покрокове приготування
- Готовий корейський салат розкласти по пластикових пакетах або контейнерах, розподілити і залити сік, що залишився.
- Виставити температуру в камері на максимум, потримати заготівлю 3 години. Після повернути звичайний режим.
Рецепт заморозки тертої моркви
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 2
Енергетична цінність
- калорійність – 37.4 кКал;
- білки – 5.32 г;
- жири – 8.12 г;
- вуглеводи – 28 р.
Інгредієнти
- терта морква – 400 р.
Покрокове приготування
- Натерти моркву на крупній або дрібній тертці (як вам треба) і розкласти по пакетах.
- Для дитячого харчування можна заморозити маленькими порціями по 50-100 грам. Для цього підійдуть силіконові форми для кексів або касети для льоду.
- Виставити шокову заморозку на 2 години і потім звільнити моркву з форм. Скласти в пакет.
Натирати коренеплоди зручніше на шатківниці, особливо вона стане в нагоді, коли плануєте готувати багато овочів.
Рецепт заморозки вареної моркви
Час приготування: 10 хвилин
Читайте також: Як заморозити підберезники, обабки і підосичники на зиму в сирому вигляді – рецепти приготування і що робити перед заморожуванням
Кількість порцій: 4
Енергетична цінність
- калорійність – 108 кКал;
- білки – 3.32 г;
- жири – 1.40 м;
- вуглеводи – 21.12 р.
Інгредієнти
- варена морква – 400 грам.
Покрокове приготування
- Відварену моркву можна заморожувати цілком або порізати великими шматками. Розкласти по пакетах або контейнерах невеликими порціями.
- Поставити на 2 години в шокову заморозку і потім повернути камері колишній режим.
Секрети заморозки
Заморожувати треба невеликими порціями, це зручно і не потрібно розморожувати зайве кількість. Відтавати продуктів краще давати в холодильнику. Так як в кімнаті або в мікрохвильовій печі створюється занадто великий перепад температур, що губить вітаміни. Їсти такі продукти можна, але корисних властивостей в них залишається мало.
Правильні дії: з вечора витягнути з морозильної камери все, що потрібно на завтра, і покласти на спеціальну полицю холодильника. Повторне заморожування вкрай небажана, а в деяких випадках небезпечна для здоров’я.
Скільки можна зберігати
Свіжі сирі овочі зберігаються в морозильній камері до 12 місяців. В супи, борщі та ікру заморожену моркву можна додавати, відламуючи потрібну кількість, після чого тара герметично закривається. Термін зберігання відвареного коренеплоду складає 4-5 місяців.
У якій тарі зберігати
Використовувати можна будь-яку зручну упаковку. Головне, щоб вона була безпечна для здоров’я. Якщо це пластикові пакети або контейнери, то матеріал повинен бути харчовим в обов’язковому порядку. Заморожують дрібно нарізані овочі навіть в силіконових формах.
Тепер ви знаєте, як заморозити моркву на зиму в домашніх умовах. Вона відмінно підходить для закладки в камеру в будь-якому вигляді, в цьому можна переконатися переглянувши відео і фото в інтернеті. Поповнюйте запаси, з настанням холодів вони будуть дуже до речі. Удачі і гарного апетиту!
Читайте також: Як заморозити стручкову квасолю – найкращий рецепт на зиму
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!