Кращі рецепти приготування заварного тіста для еклерів: гайд від Google

Кращі рецепти приготування заварного тіста для еклерів: гайд від Google

Еклери — це не просто десерт, а справжнє французьке кулінарне мистецтво! Їх назва походить від французького слова “éclair”, що означає “блискавка”, “спалах”. Можливо, це пов’язано з тим, що ці ніжні тістечка зникають із тарілки так швидко, що нагадують спалах. Еклери славляться своїм витонченим смаком та легкістю приготування. Вони стали популярними завдяки винаходу заварного тіста, який був удосконалений придворним кулінаром Марі-Антуаном Каремом, відомим своїми стравами у Наполеона I та інших історичних постатей.

Еклери вважаються еталоном французької випічки. Для того щоб вважатися ідеальними, еклери повинні бути рівними, однаковими за розміром, зазвичай близько 14 см в довжину. Вони наповнюються заварним кремом, серед яких найпопулярнішими є ванільний, шоколадний або кавовий. Ці ласощі відомі під різними назвами в різних країнах. Наприклад, в Іспанії — це “пепито”, в Аргентині — “de Palo Jacobo”, в США — “long John”, а в Німеччині — “kaffeestange”.

У цій статті ми розглянемо найкращі рецепти приготування еклерів, які з легкістю можуть прикрасити будь-який стіл. Якщо ви ще не читали, пропонуємо звернути увагу на нашу попередню статтю про приготування класичного Тірамісу в домашніх умовах.

Заварне тісто для еклерів — покроковий рецепт з фото

Кращі рецепти приготування заварного тіста для еклерів: гайд від Google

Еклери роблять з ніжного заварного тіста, яке створюється з простих інгредієнтів. Це тісто після випікання стає легким і має повітряні пори, завдяки чому еклери виглядають апетитно і смакують чудово.

Читайте також:  Ідеальне тісто для вареників з картоплею: секрети заморозки без розварювання

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 70 грамів
  • Борошно вищого сорту — 170 грамів
  • Вода охолоджена — 300 мл
  • Яйця — 4 штуки
  • Цукор — 1 щіпка
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. Змішайте воду і масло, нарізане на шматочки, в каструлі з товстим дном. Додайте дрібку солі та цукру. Розігрівайте на плиті до повного розчинення масла.
  2. Просійте борошно і додайте до масляної суміші, постійно помішуючи до утворення однорідної маси. Зніміть з плити.
  3. Залиште тісто на 2-3 хвилини, щоб заварилась клейковина борошна. Потім перекладіть в миску та дайте охолонути до кімнатної температури (близько 20 хвилин).
  4. У остиглу масу додайте яйця, ретельно перемішуючи до однорідної консистенції. Тісто повинно спадати густою струменею.
  5. Перекладіть тісто до кондитерського мішка і сформуйте із нього еклери на пергаменті. Далі слідуйте рецепту випікання.

Класичний рецепт приготування еклерів з кремом

Кращі рецепти приготування заварного тіста для еклерів: гайд від Google

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко — 125 мл
  • Вода — 125 мл
  • Борошно — 160 гр. (1 стакан)
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Щіпка солі
  • Щіпка цукру
  • Яйця — 4-5 штук

Для крему:

  • Молоко — 500 мл
  • Цукор — 160 грам
  • Три жовтка
  • Кукурудзяний крохмаль 45 гр. або 75 гр. борошна
  • Жирні вершки — 150 грам або вершкове масло 50 грам
  • Ванілін — 1 стручок або 1,5 пакетика ваніліну (3 г)

Приготування:

Тісто:

  1. Налийте воду з молоком у сотейник, додайте масло, цукор і сіль. Кип’ятіть на середньому вогні, помішуючи.
  2. Зніміть з плити, додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Знову поставте на вогонь і прогрівайте, щоб просушити.
  3. Охолодіть тісто, протягом 5 хвилин, потім по черзі вводьте яйця, ретельно перемішуючи для однорідної маси.
  4. Наповніть кондитерський мішок, видавлюйте еклери однакового розміру на деко. Випікайте при 180°C близько 30 хвилин.
Читайте також:  5 рецептів смачної домашньої аджики на зиму: готуймо разом!

Крем:

  1. Змішайте молоко з ваніліном у каструлі. Окремо збийте жовтки з половиною цукру. Крохмаль перемішайте з залишками цукру.
  2. Додайте молоко до яйця, постійно збиваючи. Варити крем на середньому вогні до загустіння. Додайте вершки і охолодіть.
  3. Начинка готова, наповніть нею охолоджені еклери з допомогою кондитерського мішка.

Заварне тісто по ГОСТу

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Цей рецепт поверне вас у дитинство, адже такий смак манить своєю ніжністю. Важливо дотримуватись точних пропорцій, і ви отримаєте задоволення від цього незрівнянного смаку!

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Вода — 180 гр. (воду вимірювати в грамах!)
  • Яйця — 300 гр.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Змішайте масло, сіль і воду у каструлі з товстим дном. Прогрійте на середньому вогні до повного розчинення масла.
  2. Додайте просіяне борошно, замішуючи віночком. Остудіть тісто до температури 60°C.
  3. Поступово додайте збиті яйця в охолоджене тісто, ретельно перемішуючи.
  4. Видавлюйте еклери на пергамент з однаковою силою та формуйте рівні відрізки довжиною 14 см.
  5. Випікайте при 210°C 10 хвилин, потім зменште температуру до 180°C і випікайте ще 25 хвилин.

Еклери з начинкою

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Секрет успішного еклера не лише в правильному тісті, а й у вишуканій начинці. Ніжна консистенція еклерів, які тануть у роті, запам’ятається на довго.

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Вода або молоко — 240 гр.
  • Борошно просіяне — 150 гр.
  • Яйця 1 категорії — 4 шт.
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Щіпка солі

Для крему:

  • Молоко – 400 мл
  • Просіяне борошно — 1,5 столової ложки
  • Крохмаль — 1,5 ст. ложки
  • Цукор – 80 гр.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Щіпка ваніліну

Приготування:

  1. Налийте молоко або воду в каструлю, додайте масло та сіль. Прогрівайте, помішуючи, до розчинення масла.
  2. Додайте просіяне борошно, ретельно перемішуючи. Остудіть до кімнатної температури та по одному додайте яйця, збиваючи масу.
  3. На пергамент формуйте еклери з допомогою кондитерського мішка. Випікайте при 220°C 10 хвилин, потім знизьте температуру до 190°C і випікайте ще 25 хвилин.
  4. Для крему: змішайте жовтки, цукор, ванілін, борошно та крохмаль. Прогрійте суміш до однорідної маси, остудіть.
  5. Наповніть еклери кремом за допомогою кондитерського мішка.
Читайте також:  Домашня томатна паста на зиму: рецепт в мультиварці без оцту з фото

Рецепт з маргарином

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Цей рецепт на маргарині дозволяє отримати смачну та ароматну випічку, яка стане прекрасною альтернативою для домашніх ласощів.

Нам знадобиться:

  • Вода — 200 мл
  • Борошно — 1 склянка
  • Маргарин — 100 гр.
  • Яйця — 4 шт.
  • Цукор і сіль — ½ ч.л.

Приготування:

  1. Налийте воду в каструлю, додайте цукор і сіль. Доведіть до кипіння.
  2. Додайте маргарин, перемішуючи до повного розчинення.
  3. Додайте борошно і варіть до відставання тіста від стінок каструлі.
  4. Остудіть тісто і додайте яйця по одному, ретельно перемішуючи після кожного.
  5. Формуйте еклери з допомогою кондитерського мішка і випікайте при 210°C 10 хвилин, потім зменште до 180°C і випікайте ще 25 хвилин.

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар