Майстер-клас: як готувати мідії смачно і швидко для всієї родини

Майстер-клас: як готувати мідії смачно і швидко для всієї родини

Як готувати мідії: мистецтво приготування морепродуктів

Задавались питанням, як готувати мідії? Мабуть, кожен з нас, потрапивши на узбережжя, зваблювався ароматами морепродуктів. Але мідії — це не просто страва, це справжній ритуал. Їх приготування вдома може здатися складним, але насправді — це просто. І ось, як це робити правильно, щоб отримати… незабутній смак.

Підготовка мідій до приготування

Перед тим, як поринути у процес приготування, слід підготувати мідії. Це не просто. Але важливо:

  • Свіжість: перевірте мідії. Вони повинні бути живими. Як перевірити? Постукайте по раковині: змикнула — добрий знак.
  • Очищення: і тут починається. Колючі бороди, мусор на раках. Ретельно мийте під водою, знімайте все зайве.
  • Запах: відсутність характерного запаху риби — це «о, так»!

Чисті як скло? Тепер час їм знову ожити.

Класичні смажені мідії

Говорять, що це — найкращий спосіб розкрити вишуканість морепродуктів. Отже…

  1. Нагріти сковороду. Додати масло — вершкове, якщо чесно. До стану «злегка шишать»…
  2. Часник. Пару зубчиків. Давити чи різати. Тут вже як на кухонному фронті.
  3. Мідії. Сюди ж, у сковороду! Накрити. Хвилин десять відкрити, осягнути момент. Хто мав відкритись — молодець, хто ні — у відставку!
  4. Трохи білого вина. Ви ж у Франції, ні? Ароматизувати базиліком, тим’яном. Можна лимонним соком?
Інгредієнт Кількість
Мідії 1 кг
Часник 2 зубчики
Вершкове масло 50 г
Біле вино 100 мл
Сіль, перець за смаком

Всього-то! Не думали, що все буде настільки просто, чи не так? Але це не все…

Мідії на грилі

Різноманітність, друзі. Що-що, але гриль це — святе! І вуличний дух. Розпалити, нехай розжариться…

  • Мідії: покласти на решітку.
  • Перевернути: чекати, як клацають. Відкрилися — то й добре.
  • Соус: оливкова олія, лимон або лайм, часник, зелень — до смаку. Полити. Вогонь, жара…
Читайте також:  З чим їсти творог: найкращі поєднання для смачного раціону

За ким хвилі плещуть, той знає, що смак ніжний, димок додає свою дольку дива.

Різні варіації і спеції

Які вони, спеції для мідій? А всі, які обожнюєте! Трохи індійського каррі або тобаско для гостроти — кому до вподоби. Але це, як кажуть, варіації на тему…

Можна приготувати пармезанно-крем-соус. Важливо, щоб казочка раділа не лише раковині, а й соусу. Так, так.

Ідеї подачі

З шампанським — банально. А от з чим? Рис. Так, навіщо плекати. Устриці люблять компанію протушеного рису, може салати якісь. Теж чудово.

І так, як готувати мідії — не наука, це мистецтво! Щоб це все разом, у дружній компанії, на терасі чи в затишному дворі. В згоді, під легкий шум моря чи міської суєти. Ось так.

І все ж, як готувати мідії? Щоб закохувати в них знову і знову…

admin
Оцініть автора
Додати коментар