
Маринування передбачає наявність у розсолі оцту. Але якщо ви не хочете використовувати такий інгредієнт, то можна приготувати мариновані гриби на зиму, з лимонною кислотою. У цьому випадку закуска придбає своєрідний пікантний смак, який багатьом подобається.
Пропонуємо вам спробувати універсальний рецепт маринування лісових дарів без оцту і стерилізації. Спосіб підходить практично для всіх видів їстівних грибів.
Важливо: зберігати відкриті консервовані гриби довго вкрай не рекомендується. Бажано спожити їх в їжу відразу, тому краще всього для такої заготовки використовувати ємності невеликого обсягу – до 0.5 л.
Інгредієнти
- гриби свіжі 1 кг
- вода 1.3 л
- лавровий лист 2 шт.
- гвоздика (спеція) 4 шт.
- перець чорний (горошок) 4 шт.
- цукор 3 ч. л.
- 2 ч. л. сіль
- лимонна кислота 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 40.6 ккал
Білки: 4 р
Жири: 0.9 м
Вуглеводи: 4.1 р
Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт
Щоб отримати заготовку, яка зможе довго зберігатися, потрібен ретельний відбір і промивка вихідної сировини. Після цього гриби наріжте шматочками середньої величини або половинками, і помістіть в чистий посуд.
Залийте в каструлю півлітра води і покладіть туди підготовлений продукт. Поставте все на вогонь. Дочекайтеся, коли рідина закипить, зменшіть полум’я і варіть гриби приблизно 20 хвилин. Обов’язково періодично помішуйте і знімайте утворюється пінку.
По закінченні часу відставте ємність з плити і злийте воду. Перекладіть гриби на друшляк і ретельно промийте під струменем проточної.
Приготуйте Маринад в іншому посуді. Налийте в неї 700 мл чистої води, засипте приправи (крім лимонної кислоти) і поставте на плиту на сильний вогонь.
У закипілу рідина киньте гриби і продовжуйте варити їх в розсолі приблизно 15 хв.
За хвилину до кінця готування засипте лимонну кислоту і перемішайте, щоб порошок повністю розчинився.
Відразу після цього вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Дайте вмісту трохи охолонути і негайно розливайте по заздалегідь заготовленим стерилізованим банкам невеликого обсягу.
Рада: час варіння грибів перед зануренням в маринад залежить від їх виду, може бути різним. В середньому це 15-30 хвилин. Плоди готові, якщо опустилися на дно посуду – орієнтуйтеся на цей “сигнал”.
Можна удосконалити рецепт, і закрити мариновані гриби на зиму з часником, додавши до вже проварений маринад два-три зубчики. В процесі зберігання заготовки цей овоч наситить консервацію потрібне смаком і ароматом.
Читайте також: Як солити гриби: простий рецепт в банках на зиму
Як вже згадувалося, цей універсальний рецепт, але краще всього з нього виходить готувати білі гриби, мариновані з лимонною кислотою. Виходить відмінна закуска. Перед подачею на стіл потрібно змастити її олією, додати цибулю, дрібно нарізаний або кільцями. У поєднанні з гарячим гарніром з картоплі або рису ви отримаєте справді “королівський” вечеря!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.