Найкращі рецепти великодніх пряників: солодкі традиції та секрети

Найкращі рецепти великодніх пряників: солодкі традиції та секрети

Великодні пряники стрімко набирають величезну популярність, але ні в якому разі не створюють конкуренцію великодніх куличам. Це зовсім інша тематика, по-своєму цікава і захоплююча. Випічка виходить дуже смачною, але смак цей також не схожий з традиційними пасками.

Найкращі рецепти великодніх пряників: солодкі традиції та секрети

  1. Рецепти приготування
  2. Класичний рецепт пряників великодніх
  3. Рецепт пряників з какао до Великодня
  4. Імбирні пряники
  5. Великодні пряники Ніжні
  6. Розписні пасхальні пряники рецепт
  7. Великодні пряники «Яєчня»
  8. Мальтійські великодні пряники
  9. Великодні пряники
  10. Розпис пряників айсингом до Великодня
  11. Пряники на великдень — корисні поради та хитрості

Рецепти приготування

Пропонуємо розглянути дуже прості рецепти великодніх пряників. Для того щоб готова випічка вийшла ідеальною, а також здивувала вас неймовірним смаком і ароматом, скористайтесь покроковими рецептами, наведеним нижче.

Класичний рецепт пряників великодніх

Інгредієнти:

  • мед 1 стакан
  • 500гр борошна.
  • цукру 100 гр.
  • коров’ячого масла 1 ст. л.
  • харчової соди щіпка
  • 1 пакетик ванільного порошку
  • кориці в молотом вигляді щіпка
  • гвоздики в перемолотом стані щіпка
  • яйця 1 шт.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин;
  • Кількість порцій: 10 порції;

Великодні пряники — найкращі рецепти

Спосіб приготування:

  1. У сотейник викладаємо мед, засипаємо цукор, ванілін, корицю, гвоздику і ставимо на вогонь.
  2. В процесі відварювання всі компоненти добре перемішуємо. У велику ємність засипаємо борошно, харчову соду і викладаємо одне яйце.
  3. Далі заливаємо теплу медову масу і перемішуємо за допомогою ложки. Після цього починаємо замішувати тісто руками до отримання еластичної структури.
  4. Робимо з тіста кулю, обмотуємо його харчовою плівкою або викладаємо в тонкий пакет. Ставимо в холод на кілька годин.
  5. Потім виймаємо основу, розкачуємо з неї тонкий пласт з розміром товщини 0,5−0,7 див. Вирізаємо з розкатаного тіста формами різноманітні фігури.
  6. На поверхню листа кладемо пергаментний папір і викладаємо фігурки. Розжарюємо духовку до 180 і прибираємо туди деко.
  7. Випікаємо пряники приблизно 10 хвилин. Далі виймаємо деко викладаємо пряники. Робимо глазур і змащуємо їй пряники; випічку Можна посипати різнокольоровою присипкою.

Рецепт пряників з какао до Великодня

Інгредієнти:

  • 200 грам вершкового маргарину,
  • яйце,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 повні столові ложки меду (в моєму випадку мед був густим і брався з верхом),
  • 2 чайні ложки без гірки соди (не гасила),
  • 50 грам какао (я поклала 1,5 столові ложки, але можна було більше).

Загальна інформація:

  • Час приготування: 30 хвилин;
  • Кількість порцій: 15 порції;

Спосіб приготування:

  1. Маргарин розтопити на маленькому вогні в невеликій каструльці. Як повністю розтане, вимкнути газ, додати мед і цукор, заважати до повного розчинення крупинок цукру.
  2. Просіваємо 2 склянки борошна какао і соду, ретельно перемішуємо і додаємо до солодкої масляної суміші. Ретельно вимішуємо.
  3. Тепер можна вбивати яйце і доводити тісто до потрібної консистенції, підсипаючи борошно.
  4. Тісто має не липнути і добре розкачуватись, але не бути надто тугим. Готове добре вимішане тісто кладемо в пакет і тридцять хвилин чекаємо, поки клейковина борошна розбухає. Тісто стає більш еластичним і легше ліпиться. Відлежатися тісто розгортаємо в пласт 4-5 мм і вирізаємо фігурні пряники. Форми яйця у мене не виявилося — робила сонечко, потім витягувала і розгладжувала зубчики з країв. Тому мої пряники яйця кілька кривоватенькие.
  5. Тісто за 8-10 хвилин випікання збільшується в розмірі дуже сильно. Залишайте відстань між фігурками до 2 див. Випікати на пергаменті при 180 градусах. Даємо пряникам охолонути, а поки приступаємо до приготування айсинга — глазурі, якою будемо покривати печеньки.
Читайте також:  Дивіться всі серії "Забутий рецепт любові" онлайн на YouTube безкоштовно

Читайте також: Блюда в микроволновке: быстро, вкусно и полезно

Імбирні пряники

Великодні пряники — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Мед — 250 Грам
  • Цукор — 250 Грам
  • Вершкове масло — 100 Грам
  • Яйце — 3 Штуки
  • Яєчний білок — 1 Штука
  • Борошно — 7 Склянок
  • Цукрова пудра — 1 Стакан
  • Кориця — 1 Щіпка
  • Імбир — 1 Щіпка
  • Гвоздика — 1 Щіпка
  • Какао — 2 Ст. ложки
  • Лимонний сік — 2 Ст. ложки
  • Сода — 1,5 Чайних ложки

Загальна інформація:

  • Час приготування: 45 хвилин;
  • Кількість порцій: 15 порції;

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть масло з медом і цукром на слабкому вогні, додайте спеції і остудіть. Додайте збиті яйця.
  2. Вмішайте борошно з содою і какао, замісіть тісто і залиште його в холодильнику на ніч.
  3. Готове тісто розкачайте в пласт, вирізати пряники і выпеките в духовці протягом 15 хвилин при 180 градусах.
  4. Злегка збийте яєчний білок з лимонним соком і цукровою пудрою.
  5. Перекладіть глазур в маленький пакетик і прикрасьте остиглі пряники на свій смак і фантазію. До цього заняття можна залучити дітей. Дайте глазурі застигнути і подавайте пряники на стіл.

Великодні пряники Ніжні

Великодні пряники — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Борошно житнє — 250 Гр.
  • Борошно пшеничне — 400 Гр.
  • Мед — 90 Грам
  • Масло вершкове — 90 Гр.
  • Яйце — 4 Штуки
  • Цукрова пудра — 400 Гр.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Какао — 3 ч. л.
  • Спеції — 2-3 ч. л.
  • Білок яєчний — 1 шт.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 30 хвилин;
  • Кількість порцій: 10 порції;

Спосіб приготування:

  1. Мед і вершкове масло розтопіть на повільному вогні в каструлі з товстим дном або на водяній бані. Додайте соду, з’явиться піна, зніміть з вогню. Тим часом збийте 4 яйця, 200 г цукрової пудри в пишну світлу піну. Додайте теплу медову суміш, продовжуючи збивати.
  2. Змішайте борошно пшеничне, борошно житнє, какао, спеції, додайте поступово в яєчно-медову суміш і замісити тісто. Спочатку міксером. Потім руками. Розділіть тісто на 4 частини, загорніть в харчову плівку і залиште на 1 годину в холодильнику.
  3. Візьміть частину тіста з холодильника, розкачати в тонкий пласт, товщиною близько 0,5 див. Намагайтеся розкачати так, щоб не було бульбашок. Постинаєте пряники формочками або вирізати за шаблоном.
  4. Застеліть деко пергаментом для випічки і викладіть на нього заготовки пряників. Випікайте печиво в розігрітій до 150 градусів духовці до рум’яної скоринки протягом 10-12 хвилин. Слідкуйте за своєю духовкою.
  5. Для глазурі яєчний білок збийте з цукровою пудрою. Помістіть глазур в кондитерський мішок або файл. Відріжте ножицями дуже маленький кінчик мішка. Нанесіть узор на пряники.

Розписні пасхальні пряники рецепт

Інгредієнти:

  • Мед — 250 гр.
  • Цукор — 250 гр.
  • Курячі яйця — 3 шт.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Сода харчова — 1,5 чайн. ложки
  • Борошно — 7 склянок по 200 мл
  • Кориця — за смаком
  • Імбир — за смаком
  • Гвоздика — за смаком
  • Какао-порошок — 2 стіл. ложки
Читайте також:  5 дивовижних рецептів каші Дружба в мультиварці для вашого столу

Інгредієнти для глазурі:

  • Яєчні білки — 1 штука
  • Цукрова пудра — 1 стакан
  • Лимонний сік — 2 стіл. ложки
  • Харчовий барвник — за смаком

Читайте також: Пакори з цвітної капусти – оригінальна страва індійської кухні

Загальна інформація:

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин;
  • Кількість порцій: 15 порції;

Спосіб приготування:

  1. На невеликому вогні розтопити масло, мед і цукор. Додати спеції і остудити до кімнатної температури. В окремій мисці ретельно збити яйця і додати в остиглий пряний сироп.
  2. Поступово додати борошно з содою і какао, вимісити м’яке, еластичне тісто. Залишити в холодильнику на кілька годин. Розкачати тонко тісто, вирізати печиво бажаної форми. Можна використовувати спеціальні формочки. Випікати при температурі 180 градусів 15 хвилин.
  3. Зробити глазур. Змішати яєчний білок, цукрову пудру і лимонний сік. Пудру додавати поступово, поки глазур не стане по консистенції як сметана.
  4. Наповнити глазур’ю кондитерський корнетик потім прикрасити остиглі прянички. Пряники можуть бути найрізноманітнішими: у формі яйця, паски, зайця.

Великодні пряники «Яєчня»

Великодні пряники — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Дріжджі — 4 г
  • Вода — 0.25 скл.
  • Молоко 0.75 скл.
  • Борошно 3 скл.
  • Маргарин — 2 ст. л.
  • Мак — 2 ч. л.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Білок яєчний — 2 шт.
  • Цукор — 0.5 стак.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Горіх мускатний — 0.5 ч. л.
  • Шавлія — 0.5 ч. л.
  • Абрикос (консервований) — 1 бан.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 45 хвилин;
  • Кількість порцій: 10 порції;

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці розчинити дріжджі водою і з цукром 2 ст. л. Додати молоко, прянощі, яйця, маргарин, сіль, 1,5 ст борошна. Ретельно збити суміш міксером. Тісто має вийти, як густа сметана.
  2. Потроху додати решту борошна, висипати тісто на стіл і вимішувати 6-8 хвилин, поки воно не стане приємним на дотик і еластичним.
  3. Покласти тісто в миску, накрити чистим рушником і дати постояти 1 годину в теплі. Тісто, що підійшло, його потрібно розкласти по формах і випікати при температурі 220С° 17-20 хв. Вимкнути духовку і остудити.
  4. Яєчні білки збити з цукром до стійких піків. Пряники прикрасити безе і половинками абрикосів.

Мальтійські великодні пряники

Великодні пряники — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • 600 г борошна самоподнимающейся
  • 200 г цукру
  • 200 г маргарину
  • 3 яйця
  • Лимонна цедра
  • Ванільна есенція

Начинка:

  • 200 г тертого мигдалевого горіха
  • 200 г цукру
  • Білок 1 яйця
  • Вода
  • Мигдальна есенція

Загальна інформація:

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин;
  • Кількість порцій: 3 порції;

Спосіб приготування:

  1. Просіваємо борошно в миску і кидаємо в неї нарізаний шматочками маргарин. Перетираємо його з борошном, поки суміш не стає схожа на шматочки хлібного м’якушки. Додаємо лимонну цедру.
  2. В іншій ємності збиваємо яєчні білки, потім вливаємо в них жовтки і цукор. Ще раз збиваємо суміш і після додаємо ванільну есенцію.
  3. Вливаємо яєчну суміш в борошно з маргарином і перемішуємо руками. Якщо тісто виходить дуже щільним, то трохи додаємо холодної води.
  4. Готуємо начинку. Збиваємо яєчний білок. Висипаємо цукор і збиваємо разом з білком, додаємо тертий мигдаль і трохи мигдальної есенції. Якщо суміш виходить дуже густий, додаємо трохи теплої води.
  5. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього фігурки. Між двома шарами тіста закладаємо начинку і «запечатуємо» фіголлі, обмазуючи краєчки водою.
  6. Запікаємо в духовці при 100 °C протягом 45-60 хвилин. Після прикрашаємо розтопленим шоколадом, цукровою глазур’ю.
Читайте також:  5 рецептів дерунів у духовці: смачно, швидко і беззаперечно легко!

Великодні пряники

Інгредієнти:

  • 200 р. меду;
  • 200 р. цукру;
  • 3 яйця;
  • 100 р. вершкового масла;
  • 1,5 ч. ложки соди;
  • 4,5 — 5 склянок борошна;
  • 1 ч. ложка меленої кориці;
  • 2 ст. ложки какао — порошку.

Читайте також: Дріжджове тісто для пампушок – 5 смачних рецептів

Глазур:

  • 1 білок + 100 р. цукрової пудри;
  • декоративна прикраса для пасок.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 45 хвилин;
  • Кількість порцій: 10 порції;

Спосіб приготування:

  1. У каструлю викласти мед, вершкове масло і цукор. Поставте каструлю на плиту і нагрівайте на повільному вогні. Занадто довго нагрівати не потрібно, як тільки всі інгредієнти розтануть, зніміть каструлю з вогню і додайте мелену корицю. За бажанням можна додати будь-які спеції: мелений імбир, гвоздику або мускатний горіх. Остудіть цю масу до кімнатної температури.
  2. В окремій чашці збийте вінчиком яйця до однорідної консистенції. Викладіть яйця в охолоджену суміш і перемішайте віночком. Какао порошок змішайте з содою і додайте в каструлю. Віночком збийте масу до однорідності і залиште на пару хвилин, поки сода не активується і на поверхні не з’явиться характерна пінка.
  3. Тепер можна вводити в тісто борошно. Додавайте борошно невеликими порціями і замішують тісто великою ложкою. Готове тісто має бути густим, але залишатися м’яким і трохи липким. З таким тестом зараз працювати складно, тому охолодіть його в холодильнику протягом 2 — 3 годин. Не забудьте попередньо прикрити його плівкою або кришкою, щоб воно не заветрелось.
  4. Зараз тісто стало щільним і пружним. Перекладіть його на робочу поверхню, присипану борошном і відріжте невелику частину. Більшу частину заберіть назад в холодильник, а решту розкачайте за допомогою качалки товщиною від 0,5 до 1 див.
  5. Заздалегідь виріжте з картону шаблон у формі кошика. Проріжте за шаблоном пасочки. Розігрійте духовку до 180 градусів і приготуйте деко, вистелений пергаментним папером. Заготовки з тіста викладайте на пергамент дотримуючись невелику дистанцію.
  6. Випікайте великодні пряники протягом 15 хвилин. Таким же чином приготуйте інші. Поки пряники остигають, приготуйте глазур. Збийте міксером охолоджений білок з цукровою пудрою в піну, але не до появи міцних піків.
  7. Прикрасьте пряники — паски глазур’ю і посипте декоративною прикрасою. Великодні пряники — пасочки готові, можна подавати до столу або загорнути в подарункову упаковку і подарувати близьким.

Розпис пряників айсингом до Великодня

Великодні пряники — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • цукрова пудра — стакан;
  • один яєчний білок;
  • 1 ч. ложка соку лимона;
  • щіпка солі;
  • харчові барвники;
  • різнобарвна кондитерська посипання.

Спосіб приготування:

  1. Для початку відокремлюємо білок від жовтка і викладаємо його в чашку. Додаємо дрібку солі і трохи збиваємо.
  2. Додаємо трохи цукрової пудри і продовжуємо збивати, в процес збивання підливаємо сік лимона.
  3. Далі засипаємо всю цукрову пудру і збиваємо до пишного стану. З пергаментного паперу потрібно зробити невеликий мішечок, в айсинг додаємо барвники.
  4. Після цього приступаємо до прикраси пряників. Можна використовувати й інші варіанти прикрас.

Пряники на великдень — корисні поради та хитрості

Великодні пряники — найкращі рецепти

  • Солодкі пряники прилипають до дека, тому його краще не змащувати, а застеляти пекарської папером, пергаментом або просто використовувати силіконові килимки.
  • Між пряниками на листі повинно бути достатньо місця, щоб вони пропікалися рівномірно.
  • З будь-якого пряникового тіста можна спекти печиво, в тому числі і великодні. Потрібно лише тонше розкачати пласт при формуванні.
admin
Оцініть автора
Додати коментар