Найсмачніші зимові салати: рецепти, від яких пальчики оближеш

Найсмачніші зимові салати: рецепти, від яких пальчики оближеш

Зовсім скоро завершиться сезон овочевих заготовок, і багато хто з нас ще не встигли зробити цей запас. Консервація салатів – це не тільки швидкий і легкий процес, але й спосіб додати різноманітності в ваш зимовий раціон. Основними інгредієнтами можуть стати будь-які овочі, які вам до смаку.

Закатуйте овочеві заготовки на зиму, щоб зберегти всі вітаміни та смак улюблених продуктів. Це стане не лише смачним задоволенням, але й чудовою традицією для вашої родини.

Найсмачніші зимові салати: рецепти, від яких пальчики оближеш

Кращі рецепти салатів на зиму

Пропонуємо вам добірку найпростішої і водночас смачної рецептури салатів на зиму. Ви зможете здивувати рідних та друзів смачними заготовками, які легко готувати в домашніх умовах.

  1. Салат на зиму з огірків — самий простий рецепт
  2. Салат з помідорів і болгарського перцю
  3. Дуже смачний салат з кабачків (на зиму)
  4. Простий салат з рисом та морквою
  5. Асорті з баклажанів і цвітної капусти без стерилізації на зиму (відео)

Салат на зиму з огірків — самий простий рецепт

Найсмачніші зимові салати: рецепти, від яких пальчики оближеш

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 г
  • Зелень кропу – 20 г
  • Лавровий лист – за смаком
  • Цукровий пісок – ½ ч. ложки (на банку)
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка (на банку)
  • Сіль велика – ¾ ч. ложки (на банку)
  • Перець чорний і запашний горошком – за смаком
  • Банки 0,5 л – 4 шт.
Читайте також:  Рецепти з броколі: користь, приготування та корисні поради

Спосіб приготування:

  1. Промийте огірки, наріжте кружальцями і складіть в глибоку миску.
  2. Цибулю очистіть, наріжте тонкими півкільцями і додайте до огірків.
  3. Дрібно поріжте кріп і ретельно змішайте з овочами.
  4. Банки промийте з содою, стерилізуйте, обсушіть на кухонному рушнику.
  5. В каструлю налийте 2-3 літри води і доведіть до кипіння.
  6. У стерилізовані банки кладемо по 2-3 горошини чорного та запашного перцю, щільно утрамбовуємо салат.
  7. Додаємо ¾ ч. ложки солі, ½ ч. ложки цукру на банку.
  8. Кожну банку заправляємо 1 ст. ложкою оцту 9%.
  9. Додаємо по половинці лаврового листа.
  10. Заливаємо кип’яченою водою, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
  11. Стерилізуємо банки у кип’ятці 10 хвилин.
  12. Закручуємо кришками, залишаємо охолоджуватись при кімнатній температурі. Прибираємо на зберігання, насолоджуйтеся!

Салат з помідорів і болгарського перцю

Салаты на зиму - Самые вкусные рецепты 'Пальчики оближешь'

Інгредієнти:

  • Помідори – 1, 5 кг
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукровий пісок – 2 ст. ложки
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Оцет 9% – 20 мл

Спосіб приготування:

  1. Помийте помідори, видаліть плодоніжки, наріжте на четвертинки.
  2. Цибулю очистіть, наріжте півкільцями.
  3. Перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
  4. Кріп дрібно наріжте.
  5. Змішайте всі овочі в мисці з цукром, сіллю, олією та оцтом.
  6. Дайте настоятися 1 годину, потім розкладіть по стерилізованим банках і закрийте кришками.
  7. Стерилізуйте банки 10 хвилин після закипання.
  8. Закатати, перевернути догори дном, залишити до охолодження. Потім – на зберігання при прохолодній температурі.

Дуже смачний салат з кабачків (на зиму)

Салаты на зиму - Самые вкусные рецепты 'Пальчики оближешь'

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори – 500 г
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Цукровий пісок – 70 г
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка
  • Рослинне масло – 1 ст. ложка
Читайте також:  Користь та застереження чорноплідної горобини: рецепти та поради

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кубиками, якщо старі – очистити шкірку.
  2. Перець розрізати навпіл, вийняти нутрощі та нарізати соломкою.
  3. Помідори нарізати часточками.
  4. Часник подрібнити.
  5. Помідори довести до кипіння разом із цукром і сіллю, варити 10 хвилин.
  6. Додати кабачки, перець і масло, варити 30 хвилин.
  7. За 15 хвилин до закінчення варіння додати часник, за 2 хвилини – оцет.
  8. Розкласти по банках, закатати, загорнути до повного охолодження.

Простий салат з рисом та морквою

Салаты на зиму - Самые вкусные рецепты 'Пальчики оближешь'

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Солодкий перець – 1 кг
  • Рис – 400 г
  • Цукровий пісок – 100 г
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Оцет 9% – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Моркву натерти на тертці.
  2. Помідори без шкурки подрібнити, додати сіль, цукор, оцет і масло, варити 20 хвилин.
  3. Додати моркву, варити 20 хвилин, потім перець і цибулю – ще 30 хвилин.
  4. Додати рис, притомити 5-7 хвилин.
  5. Розкласти по банках, закатати, залишити до повного охолодження.

Асорті з баклажанів і цвітної капусти без стерилізації на зиму (відео)

Побачте, як приготувати смачне овочеве асорті в томатному маринаді по-турецьки без стерилізації, переглянувши це відео.

Смачного вам апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар