Оптимальна підгодівля моркви у серпні: ключ до щедрого врожаю

Оптимальна підгодівля моркви у серпні: ключ до щедрого врожаю

Для отримання хорошого врожаю моркви важливо підгодовувати її протягом усього літа.

Оптимальна підгодівля моркви у серпні: ключ до щедрого врожаю

Серпень — важливий місяць для моркви, що вирощується на зберігання. Правильні підживлення надають вирішальний вплив на соковитість і насолоду плодів, крім того, морква добре зберігатиметься. Моркву вирощують для отримання ранньої продукції та для зберігання. Зазвичай у серпні викопують ранньостиглу моркву, яку спеціально садять для літнього споживання у свіжому вигляді або для заготовок. Таку моркву не годують у серпні. Усі підживлення повинні припинятися за 20 днів до передбачуваного збирання, інформує dvagusya.com.ua.

Пізніші сорти, термін вегетації яких становить 110-130 днів, продовжують рости на грядках до кінця вересня — початку жовтня, залежно від регіонів, та початку заморозків. І оскільки такій моркві ще зростати і наливатися, то в серпні проводять обов’язкове підживлення.

Розповідаємо, чим підгодувати моркву на початку серпня, щоб вона виросла великої і смачною.

Для приготування підгодівлі потрібні три інгредієнти: бор, калій і фосфор.

Ці речовини відповідають за розмір і смакові якості овочів.

Беремо борну кислоту, сульфат калію і деревну золу і змішуємо з водою в певних пропорціях.

На 10 літрів теплої води потрібно додати склянку золи, столову ложку сульфату калію і два грами борної кислоти.

Гарненько перемішайте розчин. Вносити підгодівлю потрібно під корінь.

Читайте також:  Догляд за примулою в домашніх умовах: фото та практичні поради
admin
Оцініть автора
Додати коментар