
Молочний гриб, індійський, китайський, кефірний, тибетська — всі ці назви відносяться до одного живого організму, з допомогою якого виготовляють кефір. Не простий магазинний, а смачний і корисний домашній. Він — практично спасіння від усіх хвороб. Очищає судини, виводить шлаки, розщеплює камені, нормалізує мікрофлору кишечника, загалом, переваг не перелічити. А ось в період прийому серйозних ліків кефір краще не пити, тому що він нейтралізує дію.
Вживати такий напій регулярно не можна, необхідно влаштовувати місячні перерви. А що ж робити? Чи можна заморозити молочний гриб, щоб він не пропав за цей час? Все дуже просто, тибетський “лекарь” прекрасно піддається заморожуванню, зберігаючи свої функції.
Зміст
- Рецепт заморозки тибетського молочного гриба
- Секрети заморозки
- Скільки можна зберігати
- У якій тарі зберігати
Рецепт заморозки тибетського молочного гриба
Інгредієнти
- тибетський молочний гриб 100 г
На порцію
Калорії: 43 ккал
Білки: 3.0 г
Жири: 4.2 р
Вуглеводи: 0 м
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
Перекладаємо наш скарб в друшляк і промиваємо його водою кімнатної температури (вона не повинна бути занадто холодною або гарячою, краще попередньо набрати і залишити на кухні на 3 години).
Відриваємо два паперові рушники. На одне викладаємо гриб, а другим накриваємо його. Залишаємо на 30-40 хвилин для просихання. Верхній шар періодично міняти, по мірі того, як папір буде вбирати вологу.
Просушений молочний гриб перекладаємо в целофановий пакет, який поміщаємо в пластиковий контейнер. Якщо заморожуємо кілька порцій продукту, то краще розкласти їх по різних кулечкам.
Якщо вирішили зберігати в баночці, то ємність закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання в морозильну камеру.
Важливо: якщо гриб захворів, почав темніти або покриватися цвіллю, його не потрібно викидати. Достатньо промити всі його пори від молочної кислоти, просушити і заморозити на кілька місяців, і ваш “доктор” знову здоровий і корисний.
Секрети заморозки
Найголовніше при заморожуванні, щоб гриб був ретельно вимитий і на ньому не залишилося слизу або цвілі. Перед заморожуванням необхідно обов’язково просушити тибетський гриб. Перевірте, щоб на ньому не залишилося ні краплі води, інакше пропаде.
Читайте також: Як заморозити баклажани на зиму в морозилці в домашніх умовах: перевірений спосіб
Скільки можна зберігати
Зберігати допускається протягом року. Прослідкуйте, щоб він не піддавався розморожуванні. Якщо раптом вирішите помити холодильник, то краще пакетик з грибом перекласти в лід на деякий час.
У якій тарі зберігати
Знаючи, якими властивостями володіє тибетський молочний гриб, як заморозити і зберегти його в цілості, питання першорядне. Краще всього помістити в целофановий пакетик, а потім ще й в пластиковий контейнер, так зручніше буде діставати гриб, коли він знадобиться. А ще краще поділити на кілька порцій і розкласти їх окремо. Якщо місце в холодильнику обмежена, то можна загорнути у фольгу у кілька шарів.
Після розморожування гриба необхідний час для його пробудження, тому перша партія кефіру не підійде для вживання, її краще використовувати в косметичних цілях. Молочний гриб — це природний антибіотик, який допоможе вам зберегти здоров’я без хімічних препаратів. Тому бережіть цінний продукт і правильно доглядайте за ним. Якщо якийсь час тибетський гриб не знадобиться, обов’язково заморозьте його, і друзям підкажіть цей нехитрий, але цінний спосіб зберігання.