Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

Гриб баран — дуже рідкісний гість в кошику грибника. Росте він гронами і має ніжний горіховий присмак. Зустріти грифолу (це ще одна назва диво-грибка) можна нечасто, бо росте вона тільки в серпні і вересні. Як визначити даний вид? Характеристика гриба бараняча голова:

  1. М’якоть гриба світла, трохи ламка, з насиченим ароматом і горіховим присмаком.
  2. Тіло гриба – це безліч тонких, плоских капелюшків у вигляді лопатей або півсфери. Вони кріпляться до коротеньким ніжок, які повторно розгалужуються, утворюючи єдину підставу.
  3. Капелюшок гріфола кучерявою шкіряста, досить м’ясиста, по краях хвилясті, ближче до ніжці звужується клином. Капелюшок зверху бежевого або сіро-бурого забарвлення, а знизу – білого.
  4. Еліпсоїдні суперечки, а порошок з них має біле забарвлення.

Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

Якщо ж вам попався такий лісовий подарунок, обов’язково використовуйте його. Дізнайтеся, як приготувати гриб баран: його можна смажити, тушкувати на зиму замаринувати. У даному рецепті ви познайомитеся з процесом закачування грибів на зиму, а допоможуть у цьому фото і опис процесу.

Інгредієнти

  • гриб баран 2 кг
  • 2 ч. л. сіль
  • перець горошком 10 шт.
  • гвоздика 6 шт.
  • часник 4 зубчики
  • оцет 5 ст. л.
  • вода 1 л

На порцію

Калорії: 17.3 ккал

Білки: 2.1 м

Жири: 0.5 г

Вуглеводи: 1.2 м

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

    Перед тим як готувати закуску, потрібно промити і простерилізувати банки і кришки звичним для вас способом. Для приготування по даному рецепту нам знадобиться чотири півлітрових банки.

  • Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

    Гриб необхідно розрізати на витки і зрізати жорсткі кінці. Кожен виток ретельно промити під проточною водою.

  • Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

    Ставимо На плиту каструлю з водою і як тільки вона закипить, перекладаємо в ємність гриб баран. Його досить проварити 15 хвилин, а відвар необхідно злити в раковину. Перекладаємо гриби на друшляк, щоб стекла вода.

  • Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

    В каструлю, заливаємо воду для маринаду, доводимо її до кипіння і додаємо сіль, перець, лавровий лист і гвоздику. Опускаємо в маринад гриби і проварюємо 5 хвилин. Після чого додаємо оцет і варимо ще кілька хвилин на повільному вогні.

  • Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

    В кожну баночку додаємо попередньо очищений зубчик часнику і викладаємо гриби з маринадом. Закочує банки бляшаними кришками і закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо баночки остигати.

  • Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

    На наступний день закатку переставляємо в комору на зиму.

Читайте також:  Рецепт курячого супу для дітей: смачно і корисно на бульйоні

Цікаво знати: гриб баран росте на пнях і біля підніжжя дерев, буває дуже великих розмірів. Буквально за 10 днів може розростися до 10 кг.

Зима не за горами, обов’язково приготуйте кілька грибних заготовок. Вони послужать вам хорошу службу і довгими зимовими вечорами, і на святковому Різдвяному, новорічному столі. Приємного апетиту!

Читайте також: Як солити помідори черрі на зиму: рецепти на літрову банку

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Оптимальні методи заготівлі гриба-барана на зиму: рецепти з фото

admin
Оцініть автора
Додати коментар