
Фарширований перець з м’ясом і рисом в сметанному соусі – те блюдо, яке приготувавши ви вперше будете готувати постійно. У ньому поєднуються ніжність і насичений смак овочів, легка терпкість спеції томатного соусу і непривзойденный смак м’яса. Щоб приготувати частування найкращим чином, варто дізнатися всі секрети цієї страви.
Рецепт фаршированих перців зі сметанним соусом
Ми пропонуємо вам розглянути покроковий рецепт фаршированого перцю з м’ясом і рисом в сметанному соусі з фото. Такі тушковані в сметані перчики підійдуть не тільки для повсякденного раціону, але і буде вигідно виглядати на святковому застіллі.
Порада: якщо при додаванні соусу перці починають спливати на поверхню, накрийте їх тарілкою, що підходить по діаметру, а вже зверху кришкою. Тарілка зіграє роль імпровізованого гніту, а овоч рівномірно приготується.
Інгредієнти
- Перець солодкий 1000 г
- Фарш мясний 400 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томати середні 3 шт.
- Морква середня 1 шт.
- Сметана (жирність 20%) 200 г
- Петрушка, зелень 1 невеликий пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний за смаком
- Рис 100 г
На порцію
Калорії: 205.8 ккал
Білки: 9.1 р
Жири: 11.4 р
Вуглеводи: 16.8 р
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
Підготуйте всі компоненти. Для початку добре промийте овочі під проточною водою, а після цього очистіть. Акуратно вийміть у кожного перцю насінну коробку, видаливши те місце, до якого прикріплювалася плодоніжка. Намагайтеся робити це делікатно, щоб не пошкодити овоч. Промивши перець повторно, ви позбудетеся від залишків насіння.
Помістіть рис на друшляк і довше промийте в струмені води. Стікаюча рідина повинна бути максимально прозорою. Після перекладіть крупу в сотейник, залийте великою кількістю води (це дозволить рісу не перетворитися на кашу і залишитися розсипчастим) і відваріть до повної готовності, не забуваючи час від часу перемішувати, щоб уникнути підгоряння.
Приготуйте основу для перців. Для цього у мисці змішайте фарш, терту моркву, остиглий рис і дрібно шінкованной цибулю. Слідом всипте рубану петрушку. Не забудьте посолити і приправити за смаком. Ретельно все перемішайте.
Заповніть щільно готовим фаршем перці і покласти їх акуратно в каструлю кришечками догори.
Приготуйте соус для гасіння. Для цього розріжте на кілька частин стиглі томати, видалите ущільнення біля місця кріплення гілочки і натріть за допомогою терки. Намагайтеся уникати попадання шкурки.
Отриману томатну масу змішайте зі сметаною, влити приблизно стакан рідини (води або бульйону) і перемішайте, активно орудуючи віночком. Додайте сіль з чорним перцем, або ж будь-яку іншу приправу, яку ви любите більше. Залийте соус в каструлю.
Доведіть блюдо до кипіння, після чого тушкуйте на слабкому вогні не менше години. Подавайте зі щедрою порцією сметани або майонезу, не забувши влити соусу, напитанного м’ясними і овочевими соками.
Це цікаво: готувати такі перці можна, замінивши свіжі томати звичайної томатною пастою або консервованим овочем у власному соку. Також може бути використаний і кетчуп з нейтральним смаком, а можна і зовсім виключити томатну складову зі списку компонентів. Для повноти композиції можете додати пару листочків лаврушки і горошини перцю за смаком. Це додасть легку пікантність блюду.
Подавайте частування до столу зі сметанним соусом, часниковою заправкою і великою кількістю зелені. Приємного апетиту!
Читайте також: Домашня грибна юшка зі шмпіньйонами та сметаною: класичний рецепт для гурманів