
Хочемо поділитися простим, легким і відносно недорогим рецепт приготування плову з куркою. Він не такий калорійний, як страва зі свинини або баранини, але не менш смачний. Коли ви вирішите приготувати плов, не варто в ньому використовувати дикий або пропарений рис. Також, не надто вдалим буде застосування тайського і індійського сортів.
В якості приправ підійдуть зіра, барбарис і мелений перець. Відмінно доповнять смак айва, курага. Дуже класним буде плов, приготовлений на кунжутній олії. Не менш важлива і посуд, в якій він буде нудитися. В даному випадку, ідеальним є казан з товстим дном і стінками (мідний або алюмінієвий).
Інгредієнти
- курка 2 кг
- рис 1 кг
- цибуля ріпчаста 250 г
- морква 500 г
- часник 3 головки
- олія соняшникова 450 мл
- спеції за смаком
- вода 1.5 л
- сіль і перець (чорний, мелений) за смаком
На порцію
- Калорії: 249.6 ккал
- Білки: 14.4 г
- Жири: 14.1 р
- Вуглеводи: 16.4 г
- На великий вогонь багаття на мангалі поставити казан і почекати, поки він розжариться.
- Налити 150 мл олії і покласти цибулю. Томити його протягом 5 хвилин. Додати курку і обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки. Слідом викласти натерту моркву і смажити ще 5 хвилин.
- Нагріти воду. Додати окріп і спеції в казан, перемішати вміст.
Засипати рис і розрівняти його. Вода повинна бути на 2-2,5 см вище крупи. Увіткнути часник. Накрити кришкою і варити півгодини. Вода повинна повністю випаруватися.
Наш покроковий рецепт плову з фото і відео допоможе вам приготувати справжню смакоту. Соковите і м’яке м’ясо, ароматний рис – ось запорука відмінного страви і, відповідно, настрою. Насолоджуйтеся вкусняшка частіше. Готувати справді легко.
Читайте також: Плов в духовці з куркою – покроковий рецепт з фото, приготування на деку і в скляному посуді