
Супи потрібні організму для того, щоб шлунок прокинувся перед вживанням більш важкої їжі. А якщо суп поживний і смачний, користі від нього в два рази більше. Одним з варіантів першої страви може бути сирна юшка з грибами — вона легка і для готування не потрібно багато часу.
Порада: щоб правильно сушити свіжі гриби в домашніх умовах, потрібно викласти їх в один шар на деко і відправити в духовку на кілька годин. Головна умова — не закривати щільно дверцята духової шафи, щоб надходив повітря.
Якщо потрібно вибрати вже висушені гриби, при покупці варто звертати увагу на капелюшки — неприпустимо, щоб під ними знаходилася цвіль і труха. Щоб можна було добре розглянути, шукайте продукт з не дуже дрібними шматочками.
В описаному нижче рецепті присутні печериці, але можна готувати суп з сушених грибів, використавши білі або підосичники. Цей спосіб підходить також і для мультиварок.
Інгредієнти
- печериця сушена 50 г
- вода 2 л
- плавлений сир 200 г
- ріпчаста цибуля-2 шт.
- картопля 3 шт.
- лавровий лист 3 шт.
- 2 ч. л. сіль
- перець ½ ч. л
- гілочка петрушки 1 штука
- оливкова олія 50 мл
На порцію
Калорії: 113 ккал
Білки: 5.5 м
Жири: 7.3 р
Вуглеводи: 6.5 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Перед приготуванням супу потрібно залити сушені гриби гарячою водою на півгодини. Потім злити і повторити процедуру заново, щоб печериці набубнявіли.
Підготувати продукти для супу: нарізати шматочками гриби і очищений картопля; натерти на крупній тертці плавлений сир.
Зробити засмажку: на сковороді з оливковою олією потрібно обсмажувати дрібно нарізану цибулю 7-10 хвилин.
Поставити воду на вогонь, додавши картопля, печериці і цибулька. Варити до готовності коренеплоду (15-20 хвилин після того, як вода закипить).
Потім потрібно додати до решти інгредієнтів тертий плавлений сир і варити на маленькому вогні до повного його розчинення, постійно помішуючи.
Прикрасити страву гілочкою петрушки в центрі тарілки.
Подавати сирний суп з сушеними грибами потрібно відразу після приготування, інакше він може втратити свій аромат. Можна додати вершки, щоб суп став ще краще. Насиченості йому може надати будь-яка крупа.
Це цікаво: сушені гриби не втрачають корисні властивості. Цінність полягає в тому, що вони сприяють травленню, зміцнюють імунітет і служать профілактикою захворювань серцево-судинної системи.
Завдяки плавленому вершкового сиру виходить дуже смачний крем-суп або пюре, такий як на фото. Він підійде навіть для вегетаріанців. Щоб додати м’ясний аромат, замість води можна використовувати бульйон, кращою основою для якого є курка. Цей рецепт настільки простий, що підійде навіть для новачків. Найчастіше він готується в холодну пору року, коли немає доступу до свіжих грибів. У складові ароматного страви входить відносно невелика кількість продуктів, але це і є особливістю грибного супу — його смак буде яскравим і насиченим. Приємного апетиту!
Читайте також: Борщ класичний: Топ 6 покрокових і смачних рецептів