
Стегна та гомілки запечені в духовці, класичне сімейне частування на вечерю. Простий домашній рецепт з фото, ситної трапези на кожен день, з додаванням овочів та спецій. Курячі крила, із золотистою хрусткою скоринкою, та смачним картопляним гарніром, просоченим курячими ароматними соками на обід. Приготовлена страва на деку, під фольгою, прикрашена свіжою зеленню, запечена у власному соку.
інгредієнти
- Стегна, гомілки, крила
- Картопля – 1 кг. (6-7 шт. великих)
- Морква+цибуля+болгарський перець – по 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Паприка – 1 год.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Приправа для курки – 1 упаковка
- Олія – 5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л. (за смаком)
- Зелень – за бажанням, для прикраси
Зміст
- Покрокове приготування гомілок з фото
- Ріжемо овочі, як вам заманеться
Покрокове приготування гомілок з фото
Миємо та чистимо овочі, картоплю, моркву, цибулю, перець, часник
Промиваємо м’ясо, ріжемо по можливості, на середні шматки
Я обробила курку, подрібнила 2 стегенця, і крильця
Відразу складаємо у форму, або деко, в якому запікатимемо
Ріжемо овочі, як вам заманеться
Я порізала цибулю півкільцями, перець соломкою, моркву тонкими слайсами, ну і часник
Висипаємо овочі у форму з курячим м’ясом
Ріжемо картопля, крупними часточками, одну штуку, на чотири частини
Відправляємо у форму, з куркою та овочами
Висипаємо зверху пакет приправи для курки, чайну ложку солі, паприки, чорний перець, та 5 столових ложок, соняшникової олії.
Ретельно все перемішуємо руками, намагаємось доторкнутися до всіх продуктів
Після того як перемішали, витягаємо шматки м’яса, і розкладаємо зверху, щоб особливо вони зарум’янилися.
Розігріваємо духовку, до 200 градусів
Поки духовка розігрівається, витираємо краї форми серветкою і накриваємо фольгою
Фольгу обтискаємо по краях, робимо пару отворів ножем, для виходу пари
Читайте також: Легкі салати — на сніданок, обід і вечеря
Відправляємо курку з картоплею в духовку, ставимо посередині, температура 200 градусів, на 40 хв.
Пройшло 40 хвилин, акуратно знімаємо фольгу, збільшуємо температуру до 250 ° С, і запікаємо ще 10 хв.
Час приготування минув, курка з картоплею в духовці готова.
Перед подачею страви можна прикрасити зеленню
Курочка з картоплею, вийшла просто фантастичною, соковите куряче м’ясо, з просоченою соками картоплею, чудова страва для сімейної вечері. Готуйте вдома, готуйте смачно, та годуйте сім’ю здоровою, натуральною їжею