
Груші і яблука — це фрукти, з якими асоціюється аромат осені. І зберегти його довше можна, якщо зварити з них варення або густе повидло — універсальний, а головне, дуже смачний десерт. Він добре підходить для того, щоб в холодний зимовий вечір попити чаю з свіжоспеченої булочкою, а також стане прекрасним доповненням в якості начинки в різну випічку.
Важливо: у повидло підуть фрукти, які ви забракували для інших цілей. І пошкоджені, і переспілі, і полежавшие. Практично всі плоди, які можуть бути у вашому саду, за винятком гнилих.
Часто на дачах можна зустріти грушівку. Цей сорт яблука має солодко-кислий смак, м’ясисту м’якоть і ідеально підійде для консервування. Тому, якщо у вашому саду така яблуня росте, сміливо збирати плоди і вирушайте готувати повидло з яблук “московська грушівка”. В цілому ж для варіння згодиться будь-який сорт.
Інгредієнти
- Яблука 2 кг
- Груші 1 кг
- Цукор 2 кг
- Вода 250 г
На порцію
Калорії: 186 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 46 р
Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт
Для початку добре фрукти промийте, наріжте їх невеликими шматочками. Шкірку з яблук краще зняти, тоді повидло буде мати красивий прозорий колір. Варити масу потрібно у посуді з товстим дном, тоді вона не пригорить.
Налийте зазначену норму води в каструлю, висипте туди яблука і поставте на повільний вогонь. Тушкуйте під кришкою, періодично помішуючи, близько години. Маса повинна розваритися.
Зніміть яблука з плити, остудіть, а потім протріть через дрібне сито.
Протерте пюре знову викладіть в каструлю. Додайте цукровий пісок, перемішайте дерев’яною ложкою і продовжуйте тушкувати на повільному вогні 30 хвилин.
Тепер прийшов час другої складової нашого зимового ласощі — груші. Ретельно промийте фрукт і обов’язково очистіть від шкірки. Наріжте на невеликі шматочки і подрібніть в блендері або натріть на тертці.
Грушеву масу додайте до яблучного пюре, ретельно все з’єднайте і варіть на повільному полум’ї, постійно помішуючи, ще 30 хвилин.
Готове повидло з яблук і груш розкладіть ще гарячим по підготовленим банкам, загорніть металевими кришками і укутайте в щільний шар рушники для поступового охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці.
Порада: коли повидло починає відставати від стінок і стає напівпрозорим, викладаємо ложку десерту на тарілку. Якщо маса не розтікається і з неї не виділяється рідина, пора вимикати плиту.
Тепер, коли є повидло з яблук і груш, приготоване в домашніх умовах на зиму, у вас завжди буде під рукою корисне і смачне частування для гостей, що раптово наскочили. Крім того, це ще й чудова начинка для пирогів. А можна просто намазати повидло на булочку з маслом, і у вас вийде чудовий сніданок для дорослих або дітей.
Читайте також: Як солити білі гриби в домашніх умовах – прості рецепти приготування в банках на зиму