Простий рецепт смажених грибів на зиму в банках гарячим способом

Простий рецепт смажених грибів на зиму в банках гарячим способом

Рижики — воістину унікальні гриби, дуже корисні, володіють оригінальним смаком. Яскравим кольором вони зобов’язані високому вмісту бета-каротину. В рижики присутній аскорбінова кислота, вітаміни групи B, клітковина і вкрай важливі для організму людини мінеральні солі.

Простий рецепт смажених грибів на зиму в банках гарячим способом
Смажені гриби на зиму в банках — прекрасна можливість порадувати свою сім’ю вишуканим смаком круглий рік. Хто ж відмовиться від ароматного супу або пирога з грибами! Пересмажені рижики можна додавати в тушковані овочі, до страв з картоплі і макаронів, навіть готувати з ними піцу. Можна урізноманітнити святковий обід тарілочкою з грибним делікатесом. І це неповний перелік страв з консервованими грибочками, все залежить від вашої фантазії.

Порада: рижики не можуть зберігатися довго, тому слід зайнятися приготуванням відразу, як тільки їх принесли додому. У самому крайньому випадку покладіть гриби в посудину з підсоленою водою і поставте в холодильник.

Спробуйте законсервувати рижики на зиму, застосувавши класичний простий рецепт. А ми, з допомогою фото, відео і докладних інструкцій, вам в цьому допоможемо.

Зміст

  1. Смажені гриби без стерилізації
  2. Смажені гриби на зиму гарячим способом
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Гриби відварені заморожені
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування

Смажені гриби без стерилізації

Інгредієнти

  • Гриби рижики 1 кг
  • Рослинна олія 300 г
  • 2 ч. л. сіль

На порцію

Калорії: 164 ккал

Білки: 1.58 р

Жири: 17.17 р

Вуглеводи: 2.25 г

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Простий рецепт смажених грибів на зиму в банках гарячим способом

    Свіжі гриби переберіть, очистіть від сміття, замочіть в холодній підсоленій воді на 1 годину.

  • Простий рецепт смажених грибів на зиму в банках гарячим способом

    Потім гриби промийте і відправте в друшляк, стікати.

  • Простий рецепт смажених грибів на зиму в банках гарячим способом

    Наріжте гриби на великі шматочки і відваріть протягом чверті години.

  • Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

    Налийте на сковороду дві столові ложки рослинної олії гриби і обсмажуйте 10 хвилин на середньому вогні, поки рідина не почне випаровуватись. Накривати кришкою на даному етапі не можна, так як ви ризикуєте перетворити блюдо в кашоподібну масу.

  • Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

    Тепер можна зменшити вогонь і тушкувати під кришкою протягом 30 хвилин.

  • Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

    Тим часом ви можете зайнятися підготовкою банок. Для цього помийте їх содою і стерилізуйте над каструлею з парою 10 хв.

  • Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

    Після закінчення часу додайте сіль і через п’ять хвилин вимкніть блюдо.

  • Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

    Розкладіть гарячі грибочки по банкам, не доходячи до обідка горловини два сантиметри. Місце, що залишилося в баночках заливаємо рослинним маслом зі сковороди після смаження. Якщо його не вистачає, можна розігріти додаткову кількість і долити до верху банки.

  • Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

    Тепер закатываете заготовки кришками, накриваєте чимось теплим до повного охолодження. Потім можна винести консервацію в підвал або комору.

Читайте також:  Прикрашання дитячого майданчика старими автомобільними шинами: ідеї та поради

Читайте також: Варення з яблук через м’ясорубку на зиму для пиріжків часточками, янтарне

Закуска готова, а результат перевершить всі ваші очікування. Переконайтеся в цьому самі.

Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

Важливо: не купуйте гриби у незнайомих людей. Їх краще брати у перевірених продавців або ж збирати в лісі самостійно. Так ви будете впевнені, що неотруйні гриби і зможете уникнути неприємностей у вигляді важкого харчового отруєння.

Смажені гриби на зиму гарячим способом

Цей рецепт містить оцет, тому і зберігати закачування можна набагато довше. Рижики, зроблені за запропонованим рецептом, використовують для соусу до картоплі, каш, макаронів.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність – 38.62 ккал;
  • білки – 1.69 м;
  • жири – 2.10 м;
  • вуглеводи – 4.95 р.

Інгредієнти

  • рижики — 3 кг;
  • цибуля — 1 кг;
  • морква — 0.7 кг;
  • болгарський перець — 1 кг;
  • олія соняшникова 50 г;
  • масло вершкове — 30 г;
  • гвоздика — 5 шт;
  • лавр — 5 шт.;
  • оцет 6% — 0.5 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Ретельно переберіть, помийте рижики і наріжте їх невеликими шматочками. Відваріть 15 хвилин в підсоленій воді.
  2. Почистіть цибулю і моркву, у перців видалити насіння і хвостик. Овочі подрібніть зручним для вас способом.
  3. Розжаримо сковороду з товстим дном. Налийте половину обсягу рослинного масла і розтопіть вершкове. Викладіть овочі на сковороду і обсмажте до м’якості.
  4. Тепер прийшла черга рижиков. Підсушіть їх і наріжте невеликими шматочками.
  5. Підсмажте грибочки до напівготовності. Додайте овочі і спеції. Тушкуйте все разом ще годину. За п’ять хвилин до закінчення готування влийте оцет з розрахунку половину столової ложки на пів-літрову банку.
  6. Поки страву нудиться на вогні, стерилізуйте тару і кришки зручним для вас способом.
  7. Через годину смажені гриби на зиму розкладіть по банках і загорніть кришками.
Читайте також:  Класична м'ясна солянка: Рецепти для приготування вдома

Читайте також: Як приготувати яблучний джем в домашніх умовах на зиму

Дочекайтеся охолодження заготовок і віднесіть в холодне темне місце. Спробувавши взимку цей делікатес, на наступний рік ви законсервуєте набагато більше.

Порада: при використанні спецій важливо не перестаратися, інакше грибочки ризикують втратити свій специфічний грибний аромат.

Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом

Гриби відварені заморожені

Якщо з якоїсь причини для зберігання заготовок льох і комора не підходять, виникає питання про те, чи можна заморожувати рижики на зиму. Наступний рецепт підкаже вам, як це правильно зробити. Такий спосіб застосовують і для інших видів грибів.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 17 ккал;
  • білки – 1.90 м;
  • жири – 0.80 м;
  • вуглеводи – 2.70 р.

Інгредієнти

  • рижики – 1 кг;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • лимонна кислота – 1 ч. л.;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Перебираємо і миємо гриби. Складаємо їх в емальовану каструлю. Заливаємо водою з сіллю і лимонною кислотою так, щоб гриби були повністю покриті рідиною. Даємо покипіти 10 хвилин.
  2. Після закінчення часу відключаємо каструлю, гриби промиваємо. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.
  3. Розкладаємо рижики в один шар на обробній дошці або підносі.
  4. Ставимо продукт на 2-3 години в морозилку.
  5. Дістаємо грибочки і порційно складаємо в контейнери або пакети і поміщаємо в камеру. Головна умова — герметичність упаковки. Рижик на зиму відвареної заморожений готовий.

Жареные рыжики на зиму в банках - простой рецепт приготовления горячим способом
Аромат лісових грибів буде особливо приємним, коли за вікном тріщить мороз. Відкривши баночку, ви відразу відчуєте атмосферу теплої осені. Смажені гриби – дуже поживний продукт, страви з цими грибами підходять майже до будь-якого гарніру. Присипані подрібненою зеленню грибочки стануть прикрасою святкового столу.

Читайте також:  Рецепти домашньої пастроми з курки: топ-7 легких способів приготування
admin
Оцініть автора
Додати коментар