Простий рецепт соусу з помідорів і яблук на зиму з покроковими фото

Простий рецепт соусу з помідорів і яблук на зиму з покроковими фото

З томатів готується безліч різних заправок, від класичної томатної пасти до самих різноманітних кетчупів. Одним з найпопулярніших є соус з помідорів і яблук. Його можна не тільки зварити на кілька днів, але і запасти на довгу зиму. Робиться це дуже легко і просто, а якщо додати ще які-небудь овочі, наприклад, перець або цибулю, то смак вийде просто незабутнім. І, звичайно, натуральний продукт, створений на власній кухні, куди краще і корисніше магазинних “аналогів”.

Простий рецепт соусу з помідорів і яблук на зиму з покроковими фото

Зміст

  1. Простий рецепт соусу з помідорів і яблук з перцем
  2. Рецепт соусу з помідорів і яблук з цибулею
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування

Простий рецепт соусу з помідорів і яблук з перцем

Інгредієнти

  • яблука 1 кг
  • томати 2 кг
  • перець червоний солодкий 600 г
  • паприка мелена 10 г
  • головка часнику 1 шт.
  • окріп 1 стакан
  • сіль крупна (не йодована) 1.5 ст. л.
  • цукор-пісок 2 ст. л.
  • оцет винний 3 ст. л.

На порцію

Калорії: 32.77 ккал

Білки: 0.93 р

Жири: 0.21 р

Вуглеводи: 6.79 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Простий рецепт соусу з помідорів і яблук на зиму з покроковими фото

    Для початку підготуємо тару. Стерилізуємо банки. Зробити це можна, потримавши їх над парою близько 20 хвилин. Кришки просто потрібно прокип’ятити. Дуже зручно використовувати для стерилізації пароварку або мультиварку, якщо у приладу є режим Варіння на пару” і спеціальна насадка.

  • Простий рецепт соусу з помідорів і яблук на зиму з покроковими фото

    Фрукти і овочі миємо. У томатів видаляємо місце, де кріпиться плодоніжка, ріжемо їх на скибочки і перекладаємо в каструлю.

  • Простий рецепт соусу з помідорів і яблук на зиму з покроковими фото

    У яблук вичищаємо серцевинки, крупно нарізаємо фрукти і відправляємо їх до помідорів.

  • Простий рецепт соусу з помідорів і яблук на зиму з покроковими фото

    Болгарський перець звільняємо від насіння і плодоніжок, шаткуємо його соломкою і засипаємо в посуд до інших компонентів. Заливаємо все склянкою окропу.

  • Соус из помидор и яблок на зиму - простой рецепт с фото

    Накриваємо каструлю кришкою і ставимо її на плиту. Тушкуємо все близько півгодини, поки овочі не пом’якшаться. Потім перетираємо отриману масу через сито, солимо і подслащиваем суміш.

  • Соус из помидор и яблок на зиму - простой рецепт с фото

    Часник поділяємо на зубчики, зчищають лушпиння. Дрібно нарізаємо часточки, можна скористатися теркою або пресом. Додаємо подрібнену масу в майбутній соус, а разом з нею засинаємо і спеції – паприку, мелений перець, вливаємо оцет.

  • Соус из помидор и яблок на зиму - простой рецепт с фото

    Даємо ароматної суміші закипіти і тримаємо на слабенькому вогні близько чверті години.

  • Соус из помидор и яблок на зиму - простой рецепт с фото

    Соус готовий! Залишилося тільки розлити його по стерильним банкам – вони якраз повинні були висохнути за цей час. Закатуємо кришки, перевертаємо заготовки догори дном і закутуємо чим-небудь теплим. Після того як консервація охолоне, переносимо баночки в темне і сухе місце на зберігання.

Читайте також:  Покроковий рецепт приготування плову з куркою в казані на вогнищі з фото

Порада: соус можна зробити і в мультиварці. Однак у цьому випадку краще перекрутити овочі через м’ясорубку. Готуватися томатна заправка буде близько 45 хвилин при режимі “Випічка”.

Рецепт соусу з помідорів і яблук з цибулею

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Читайте також: Про вершково-часниковому соусі: рецепт, як приготувати, необхідні інгредієнти

Кількість порцій: 20

Соус из помидор и яблок на зиму - простой рецепт с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 29.27 ккал;
  • білки – 0.97 г;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 6.11 р.

Інгредієнти

  • томати – 1.5 кг;
  • яблука – 250 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 1.5 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 120 г;
  • перець чилі (за бажанням) – 1 стручок;
  • оцет яблучний 6% – 50 мл

Покрокове приготування

  1. Для початку потрібно простерилізувати тару для консервування. Якщо ви хочете, щоб ваші заготовки простояли як можна довше, цей крок не можна пропускати. Один з найпростіших способів – це скористатися духовою шафою. Потрібно викласти банки і кришки на деко, відправити їх у холодну духовку і, встановивши температуру 120-130 градусів, почекати хвилин 20.
  2. Тепер саме час зайнятися приготуванням вмісту цих ємностей. Насамперед треба очистити від шкірки томати. Щоб прискорити процес, просто ошпарюємо окропом, а потім відразу опускаємо в крижану воду. От і все! Тепер шкірка зніметься швидко і легко.
  3. Потім очищаємо яблука і цибулю. У фруктів також потрібно видалити серцевини. Гострий перець, якщо ви вирішили його додати, теж звільняємо від насіння і плодоніжки – завдяки цьому інгредієнту ваш соус вийде з приємною “остринкой”.
  4. Шаткуємо всі компоненти шматочками довільного розміру і відправляємо їх у чашу блендера. Пюрируем овочі і фрукти в однорідну масу. Додаємо сіль і цукор.
  5. Перекладаємо все в посуд з товстим дном і тушкуємо на маленькому вогні трохи менше години (40-50 хв.), потім вливаємо оцет і даємо соусу потомитися ще пару хвилин.
  6. Залишилося тільки розфасувати гарячу суміш по банкам і закупорити. Для додаткової стерилізації можна перевернути ємності і укутати. Зберігати приготований за цим рецептом заготівлю допускається в умовах звичайної міської квартири.
Читайте також:  Зворушливі та прості привітання з днем ангела для Олени

Порада: яблука для приготування соусу підійдуть будь-які. Але не варто забувати, що від їх сорту безпосередньо залежить смак кетчупу. Якщо фрукти занадто кислі, то і заправка вийде з “кислинкою”. Проте завжди можна додати побільше цукру.

Соус из помидор и яблок на зиму - простой рецепт с фото

Заготовлений за запропонованими рецептами соус з помідорів і яблук на зиму дуже універсальний. Його можна подавати до перших і других страв, а також використовувати при їх готуванні, і навіть просто намазувати на хліб. Так чи інакше, ця нескладна в приготуванні томатна заправка прикрасить своїм неповторним смаком будь обід. Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар