
Такий делікатес, як агрусове варення з яблуками, – це справжня знахідка в зимову пору для всіх любителів солодкого. Рецепт страви досить простий, але в той же час потребує уваги та зосередженості. Дуже важливо правильно підготувати компоненти для приготування варення. Найбільше часу йде на перебирання агрусу і видалення хвостиків у ягід.
Порада: якщо яблука для варення ви нарежете і підготуєте швидше, то щоб вони не потемніли, шматочки плодів треба буде залити водою і додати в ємність 0.5 чайної ложки лимонної кислоти.
Можна використовувати сорт як зеленого агрусу, так і червоного. Якщо ви зупинитеся на другому варіанті, то готове варення придбає приємний бордовий забарвлення. Що стосується яблук – брати треба солодкі фрукти.
Інгредієнти
- Яблука 1 кг
- Агрус 1 кг
- Цукор 2 кг
- Вода 1 л
На порцію
Калорії: 35.4 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 8.84 р
Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт
Агрус промиваємо, перебираємо. Обрізаємо гострими ножицями хвостики з обох сторін. Викладаємо ягоди сушитися на рушник.
Моєму яблука, вирізаємо у них зіпсовані місця, якщо такі є. Видаляємо серцевину. Фрукти ріжемо полудольками або кубиками.
Бланшируем яблука – проварюємо їх в киплячій воді протягом 5 хвилин. Потім відкидаємо плоди на друшляк і промиваємо під холодною стру
З каструлі, де варилися фрукти, відбираємо літр води і готуємо сироп – розчиняємо в рідині весь цукор і чекаємо закипання.
В емальований таз викладаємо яблука і агрус. Заливаємо їх сиропом. Залишаємо на 3 години.
Ставимо ємність з фруктами на вогонь, кип’ятити вміст 10 хвилин, постійно помішуючи. Знімаємо шумівкою пінку.
Відставляємо варення остигати. Через 5-6 годин (можна довше) повторюємо процедуру з десятихвилинним проварюванням. Потім чекаємо ще кілька годин – і знову проробляємо ті ж маніпуляції (всього 3 рази).
Стерилізуємо банки зручним способом – на пару або в духовці. Висушуємо їх. У готову тару розфасовуємо варення. Закриваємо пластиковими кришками. Після охолодження солодкість можна прибирати на зберігання до зими.
Читайте також: Консервація помідорів на зиму: рецепти на 1 літрову банку з оцтом, консервація на 2 і 3 л