
Домашній грибний супчик. Напевно, немає страви до обіду більш улюбленого, теплого і затишного, якщо так можна висловитися про їжу. Якщо ви жодного разу не робили грибний суп, неодмінно виправте цю непрощенну помилку.
Гриби підуть абсолютно будь-які. Сьогодні ми зупинимося на сушених. Приготувати такий суп можна, приміром, з печерицями, картоплею і вермішеллю, а можна обмежитися тільки самим малим набором інгредієнтів і зварити грибну юшку з локшиною.
Зміст
- Суп з сушених печериць з домашньою локшиною: покроковий рецепт з фото
- Суп з сушених білих грибів з вермішеллю і картоплею
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Процес приготування
Суп з сушених печериць з домашньою локшиною: покроковий рецепт з фото
По-справжньому ароматним, з потрібним вам смаком грибний суп буде, якщо вкласти душу в кожен інгредієнт, який ви будете в нього класти. Звичайно, далеко не у всіх є можливість власноруч виростити овочі, але ось покласти в суп локшину домашнього приготування цілком реально.
Порада: щоб суп вийде більш смачним і наваристим, можете варити його не на воді, а, приміром, на курячому бульйоні або навіть на молоці. Тільки не забувайте про те, що молоко, перш ніж закладати в нього якісь інгредієнти, потрібно не просто довести до кипіння, але і поварити 5 хвилин, інакше воно може згорнутися і смак супу буде зіпсований.
Інгредієнти
- сушені гриби 70 г
- цибуля 100 г
- морква 100 г
- соняшникова олія 40 мл
- лавровий лист 1 шт.
- вода 1,5 л
- петрушка за смаком
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
- Для локшини:
- борошно пшеничне 100 г
- яйце 1 шт.
- сіль 20 г
На порцію
Калорії: 129 ккал
Білки: 5 р
Читайте також: Грибний суп – калорійність, приготування для діабетиків, схуднення, чи можна при грудному вигодовуванні і вагітності, користь і шкода
Жири: 6.6 р
Вуглеводи: 12.5 г
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Підготуйте печериці. Всі сухі гриби перед приготуванням потрібно замочувати. Залийте їх великою кількістю холодної води і залиште на годину. Потім воду злити, залити свіжу і залиште ще на стільки ж.
- В цей час займіться локшиною. Борошно просійте, додайте сіль і введіть одне збите яйце. Замішайте туге тісто, накрийте його харчовою плівкою і залиште хвилин на 15-20.
- Робочу поверхню добре посипте борошном, обваляйте в ній тісто і розкачати в корж товщиною близько міліметра. Поріжте його на широкі смуги, складіть їх одна на іншу і наріжте соломкою. Після цього розкидайте локшину в один шар у тій частині столу, де вона не буде вам заважати, і залишити підсихати.
- Цибулю почистіть від лушпиння і поріжте кубиками.
Морква підготуйте і подрібніть, як подобається: на крупній тертці, соломкою, брусочками і т. д.
- Розжаримо на сковороді олію. Прогрійте на ньому спочатку цибулю до прозорості, потім додайте моркву і залиште на 10 хвилин, періодично помішуючи.
- З грибів злити воду, в якій вони розмокають, залийте їх чистою, поставте на плиту варити. Не забудьте шумівкою зняти утворилася пінку. Киньте в каструлю лавровий лист. Можна додати кілька горошин чорного перцю. З моменту закипання варіть гриби близько 10 хвилин.
- Тепер додайте в суп локшину, перемішайте і провариывайте близько 10 хвилин.
- Викладіть в каструлю з юшкою цибульно-морквяну зажарку і залиште на вогні ще хвилин 5.
- Вимкніть вогонь, посоліть, поперчіть, можете додати улюблені приправи. Накрийте суп кришкою і дайте настоятися протягом півгодини.
Порада: щоб бульйон вийшов більш смачним, можете разом з грибами відправити в каструлю четвертинку сирої цибулини. Тільки не забудьте вийняти її перед тим, як будете закладати інші інгредієнти.
Подавайте до столу, посипавши подрібненою петрушкою. Можете покласти в кожну порцію столову ложку сметани.
Читайте також: Розсольник в мультиварці – рецепт в редмонд, мулинекс і панасонік, покрокове приготування з фото
Суп з сушених білих грибів з вермішеллю і картоплею
Якщо суп, приготовлений за попереднім рецептом, здався вам не дуже густим і ситним, можна включити в список інгредієнтів бульби картоплі. Адже не дарма ж його називають другим хлібом: з ним будь-яке блюдо стає ситніше, але і калорій має побільше.
Порада: соняшникову олію в грибному супі можна замінити вершковим. Це додасть додаткові смакові відтінки і зробить суп більш ніжним.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 8
Енергетична цінність
- білки – 11.7 м;
- жири – 7.2 м;
- вуглеводи – 17.5 м;
- калорійність – 182 ккал.
Інгредієнти
- сушені білі гриби — 50 г;
- картопля — 200 г;
- морква — 100 г;
- цибуля — 100 г;
- вермішель — 100 г;
- курячий бульйон — 1.5 л;
- соняшникова олія — 40 мл;
- лавровий лист — 1 шт.;
- мелений чорний перець — за смаком;
- сіль — за смаком.
Процес приготування
- Сушені білі гриби замочіть на кілька годин у холодній воді. За цей час воду потрібно хоча б пару разів змінити. Тоді гриби при готуванні вийдуть м’якими і не будуть гірчити.
- Після того, як гриби побудуть потрібну кількість часу у воді, процідіть через друшляк, дайте воді повністю стекти і великі гриби поріжте на невеликі шматочки. Маленькі можна не різати.
- Прожарити на сковороді соняшникова або вершкове масло. Викладіть в нього гриби і обсмажуйте близько 10 хвилин.
- Цибулю і моркву почистіть. Цибулю поріжте на дрібні кубики, моркву подрібнити на крупній тертці. Додайте їх до грибів, перемішайте і тушкуйте все разом під кришкою хвилин 20.
- В цей час поставте на вогонь каструлю з курячим бульйоном, доведіть його до кипіння і додайте в бульйон картоплю, порізану на кубики невеликого розміру. Як тільки бульйон знову почне кипіти, зніміть пінку і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин.
- Вермішель поломайте на кілька частин, щоб потім її було зручніше набирати в ложку разом з бульйоном. Додайте її в суп і варіть 5 хвилин. Можна вермішель замінити будь-якими іншими макаронами. Правда, від цього буде залежати те, скільки часу їх потрібно варити.
- Викладіть в суп грибної зажарку, дочекайтеся закипання, поваріть 5 хвилин і зніміть з вогню. Посоліть, поперчіть. Можете відразу ж посипати подрібненою зеленню, а можна зробити це при подачі. Накрийте кришкою і дайте настоятися протягом півгодини.
Важливо: не дайте макаронів зваритися до повної готовності до того моменту, як будете класти засмажку. Обов’язково пробуйте їх. Вони повинні залишатися трохи недовареними, оскільки вже після того, як суп буде знятий з плити, вони ще трохи распарятся, а якщо будуть повністю готовими, то до моменту подачі перетворяться на кашу.
Суп з сушених грибів — це дуже просте блюдо, яке до того ж відкриває великі можливості для експерименту. Дані рецепти відмінно підходять для мультиварок. еняйте основу: овочевий бульйон, курячий, яловичий або свинячий, а то і зовсім варіть на молоці. Додавайте в зажарку томат-пасту або свіжі помідори. Доповнюйте суп сирим яйцем, вилитим прямо в бульйон в процесі варіння, або відвареним м’ясом. Одним словом, експериментуйте!
Читайте також: Суп з сочевицею і грибами – рецепт з фото
Приємного апетиту!