
Грибний суп — це не звичайне чергове перше блюдо, яке можна подати на обід, а особливий аромат природи і неповторний смак, найбільше ціновані в морозні зимові дні. Тарілка теплого грибного супчика в цей час як раз те, що потрібно.
Звичайно, зі свіжими продуктами ніщо не зрівняється, але знайти взимку лісові гриби — справа непроста. На щастя, можна варити не менш смачні страви із заморожених. Спробуйте класичний суп з білих грибів, які чекали своєї години в морозильнику, а також варіант з ніжної кремової консистенції, при якому прийнято плавити сир.
Зміст
- Рецепт супу з заморожених білих грибів
- Крем-суп із заморожених білих грибів
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Рецепт супу з заморожених білих грибів
Якщо ви з осені подбали про те, щоб заготовити білі, такий простий і шалено смачний обід ви зможете зробити буквально за півгодини і нагодувати всю сім’ю.
Інгредієнти
- заморожені білі гриби 300 г
- картопля 300 г
- цибуля 100 г
- морква 100 г
- соняшникова олія 40 мл
- вода 1 л
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 105 ккал
Білки: 2.5 г
Жири: 5.8 м
Вуглеводи: 10.9 г
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Заморожені білі гриби завчасно перекладіть з морозилки на полицю вашого холодильника. Потрібно діяти саме таким чином, а не замочувати, особливо — в теплій або гарячій воді, інакше гриби втратять половину своїх смакових якостей.
Цибулю очистіть, наріжте кубиками.
У каструлі з товстим дном, в якій збираєтеся варити, прогрійте масло і викладіть в нього нашатковану ріпчасту цибулю. Пасеруйте, регулярно помішуючи, поки кубики не стануть напівпрозорими.
Очищену моркву натріть на тертці. Якщо хочете, можете використовувати пристосування для овочів по-корейськи, тоді вигляд у супу буде більш естетичним.
Морква відправте в каструлю до цибулі, перемішайте і не поспішаючи обсмажуйте протягом 10 хвилин.
Розморожені білі гриби промийте під краном і поріжте на досить великі шматочки. Щоб суп мав більш привабливий зовнішній вигляд, найкраще ділити гриби уздовж на четвертинки. Відправте в каструлю, перемішайте і тушкуйте близько 5 хвилин.
Картопля очистіть від шкірки і покришіть на маленькі шматочки. Викладіть її в каструлю до овочів з грибами, перемішайте і залийте водою, заздалегідь вскипятив її, тоді суп швидше завирує.
Як тільки це відбудеться, відрегулюйте вогонь на мінімум, накрийте кришкою, але не щільно, а так, щоб залишалась невелика щілина, суп не повинен активно вирувати. Варіть протягом 20 хвилин. Перевіряйте готовність по картоплі: як тільки він стане м’яким, суп готовий.
Посоліть і поперчіть. Можете додати лавровий лист і інші приправи і спеції на свій смак. Дайте юшки настоятися під кришкою протягом 20 хвилин.
Читайте також: Суп пюре з грибами і плавленим сиром – рецепт з фото
Якщо вам подобаються більш густі, наваристі супи, додавати в це блюдо крупу. Наприклад, перловку, яку необхідно заздалегідь замочити і відварити до стану напівготовності. Кидати в грибний суп її потрібно перед тим, як вливати в каструлю воду.
Можна також класти до замороженим білим грибам макарони. Ідеальна для такого випадку вермішель. Поломайте її на кілька частин, щоб надалі було зручно їсти, і киньте в каструлю з супом за 10 хвилин до того, як будете знімати з плити.
Важливо: якщо з макаронних виробів ви вирішили додати в грибний суп домашню локшину, краще відваріть її заздалегідь окремо в підсоленій воді, викладіть порційно в кожну тарілку і зверху налийте бульйон. В іншому випадку до наступного разу вона перетвориться на кашу. Правда, якщо ви зварили супу рівно на один раз, можете класти в нього локшину за 5 хвилин до готовності.
Крем-суп із заморожених білих грибів
Чомусь саме з використанням грибів багато кухарі воліють готувати крем-суп. Ймовірно, це відбувається тому, що маючи консистенції пюре, він більше нагадує ніжний соус, який ти поедаешь з задоволенням і не віриш, що такий делікатес може бути самостійним пунктом меню. На фото добре видно відміну від традиційного першого страви. Дуже смачний крем-суп можна приготувати з заморожених білих грибів.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Енергетична цінність
- білки – 11,6 г;
- жири – 24,2 м;
- вуглеводи – 6,4 г;
- калорійність – 554 ккал.
Інгредієнти
- заморожені білі гриби — 500 г;
- цибуля — 200 г;
- вершкове масло — 75 г;
- вершки — 300 мл;
- плавлений сир — 100 г;
- курячий бульйон — 300 мл;
- мелений чорний перець — за смаком;
- сіль — за смаком.
Читайте також: Розсольник з перловкою з м’ясом і без – рецепт, калорійність, як правильно приготувати на м’ясному бульйоні з сметаною
Покрокове приготування
- Білі гриби розморозьте, переклавши їх заздалегідь у холодильну камеру. Потім промийте під проточною водою в друшляку, обсушіть паперовим рушником і покришіть на маленькі шматочки. Кілька грибів поріжте на тонкі пластини поздовжньо. Надалі вони стануть в нагоді для прикраси страви при подачі.
- Цибулю почистіть і наріжте на дрібні кубики.
- На сковороді розтопити половину вершкового масла, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.
- Додайте подрібнені білі гриби, перемішайте і готуйте протягом 5 хвилин.
- Бульйон доведіть до кипіння і відправте в нього гриби з цибулею. Відрегулюйте вогонь на мінімум і варіть близько 20 хвилин.
- Після цього перелийте суп в блендер і доведіть до консистенції пюре.
- Поверніть суміш в каструлю, закип’ятити, влийте вершки і варіть близько 10 хвилин, регулярно помішуючи, щоб густа маса не підгоріла.
- Плавлений сир натріть на дрібній тертці і всипте в каструлю. Добре перемішайте. Як тільки він повністю розплавиться, і суп придбає однорідну консистенцію, посоліть, поперчіть, зніміть з плити і дайте настоятися протягом півгодини.
Порада: скільки сиру класти в суп, кожна господиня може вирішити для себе сама. Жодне відео не зможе передати відчуття, а слід керуватися саме власними гастрономічними уподобаннями. Якщо ви хочете, щоб сирний смак відчувався не менше грибного, подвійте кількість інгредієнта.
Подавати крем-суп найправильніше з подрібненою зеленню і маленькими сухариками, прикрасивши кожну порцію порізаними на пластини грибами. Можете використовувати не тільки курячий бульйон, але і м’ясо з нього: покладіть шматочки в кожну порцію при подачі або відправити в блендер одночасно з іншими інгредієнтами, перетворивши в пюре. Тільки м’ясо при цьому має бути дуже добре провареним, інакше не досягнете необхідної кремової консистенції. В мультиварці це зробити буде легше.
Читайте також: Розсольник зі свининою і перловкою – покроковий рецепт з фото, як приготувати
Грибний суп, як бачите, просте у приготуванні блюдо, але при цьому настільки смачне, що навіть не віриться, як такий кулінарний шедевр можна так швидко створити і подати до обіднього столу! Так що неодмінно заморожуйте на зиму білі гриби і радуйте смачними стравами своїх домочадців. Приємного апетиту!