Пишні та смачні домашні оладки на воді: 6 простих рецептів приготування

Пишні та смачні домашні оладки на воді: 6 простих рецептів приготування

Пишні оладки стануть прекрасним сніданком, перекусом або десертом до чаю, якщо подати до них варення або мед. Найчастіше їх готують на молочних продуктах і додають в тісто яйця. Але що робити, якщо цих інгредієнтів не знайшлося в холодильнику? Це зовсім не привід, щоб відмовлятися від ласощів. Нижче ми розглянемо 6 швидких рецептів, як приготувати оладки на воді без яєць.

Зміст

  1. Пісні оладки на воді без яєць
  2. Для створення сніданку треба взяти такі продукти:
  3. Як зробити оладки:
  4. З додаванням дріжджів
  5. Для цього потрібно взяти такі компоненти:
  6. Готуємо страву:
  7. Готуємо з вівсяних пластівців
  8. Список складових:
  9. Як готувати вівсяні оладки:
  10. Пишні оладки на воді з яйцями
  11. Знадобляться:
  12. Готуємо пишні оладки на воді з яйцями:
  13. Як зробити без яєць
  14. Потрібно взяти такі продукти:
  15. Як зробити блюдо:
  16. Бананові оладки на воді
  17. Потрібно взяти такі продукти:
  18. Як зробити блюдо:
  19. З чим подати страву?
  20. Якщо зроблені несолодкі оладки, їх доповнюють такими складами:
  21. Якщо оладки солодкі, їх можна поєднувати з такими продуктами:

Пісні оладки на воді без яєць

Спочатку розглянемо найпростіший і найшвидший варіант приготування тіста на оладки на воді. Часу для цього потрібно зовсім небагато, а перелік необхідних інгредієнтів досить невеликий.

Пишні та смачні домашні оладки на воді: 6 простих рецептів приготування

Для створення сніданку треба взяти такі продукти:

  • 0,5 л води;
  • 600 г борошна;
  • 10-12 г соди;
  • цукор і сіль за смаком.

Як зробити оладки:

  • Відсіваємо борошно через дрібне сито, складаємо гіркою у великій мисці.
  • По центру робимо поглиблення, в яке насипаємо сіль, цукор і соду, а потім тонкою цівкою починаємо заливати воду.
  • За допомогою віночка перебиваємо тісто до однорідності. Можливо, щоб довести його до потрібної консистенції, потрібно трохи більшу кількість рідини.
  • Гріємо у сковорідці рослинний жир, викладаємо ложкою тісто і смажимо до рум’яної скоринки.
Читайте також:  Оригінальні привітання для тата з днем народження від люблячих дітей

Увага! Пісні оладки без яєць смажаться набагато швидше, ніж звичні вироби на молочній основі. Буде потрібно буквально 1-2 хвилини, щоб порції придбали потрібний відтінок.

Читайте також: Як приготувати форель: 11 смачних рецептів

З додаванням дріжджів

Коли є час чекати, поки тісто підійде, можна зробити повітряні оладки з дріжджами. Якщо дати основі належним чином підійти, вони будуть надзвичайно м’якими і пишними.

Оладки на воді – 6 швидких рецептів, як зробити пишні та смачні домашні оладки

Для цього потрібно взяти такі компоненти:

  • 0,35 л води;
  • 0,45-0,5 кг борошна;
  • 13-16 г дріжджів швидкодіючих;
  • 25-30 мл пісного жиру;
  • цукор і сіль.

Готуємо страву:

  • Наливаємо в миску теплу воду, розчиняємо в ній крупинки солі і цукру.
  • Змішуємо борошно з дріжджами, з’єднуємо з рідиною, вливаємо пісний жир.
  • Працюємо віночком до того моменту, поки тісто не стане однорідним, а потім прикриваємо миску рушником і залишаємо на 45-50 хвилин в теплі.
  • Чекаємо, коли основа для оладок збільшиться вдвічі, а потім приступаємо до обжарке оладок на сковороді.

Увага! Тісто, що підійшло ні в якому разі не можна перемішувати, інакше воно опаде.

Можна додати до складу гарбузове пюре, терті яблука, заморожені ягоди або бананову м’якоть. А якщо потрібні несолодкі оладки, відмінним доповненням до пісного тесту стануть свинина, яловичина, курятина або печінка.

Готуємо з вівсяних пластівців

Якщо в будинку не знайшлося не тільки молока і яєць, але і навіть борошна, її можна з успіхом замінити вівсяними пластівцями, не потребують варіння. А щоб надати більш насичений смак, варто покласти в них родзинки або інші сухофрукти.

Оладки на воді – 6 швидких рецептів, як зробити пишні та смачні домашні оладки

Список складових:

  • склянку ” геркулеса;
  • 2-2,5 склянки води;
  • 90-110 г родзинок або інших сухофруктів;
  • цукор і сіль.

Як готувати вівсяні оладки:

  • Підігріваємо воду і заливаємо нею висипані в миску вівсяні пластівці.
  • Даємо геркулесу розбухнути і стати м’яким, а потім додаємо цукор, сіль, перемішуємо до розчинення.
  • Висипаємо в масу попередньо промитий і замочений у воді ізюм, доводимо її до однорідності, після чого обсмажуємо.
Читайте також:  Сирна паска: Класичні рецепти приготування вдома - Поради та покроковий гід

Читайте також: Чебуреки на заварне тісто-5 покрокових рецептів

Рада. Якщо замість родзинок використовується курага або чорнослив, краще сушені ягоди подрібнити ножем перед закладкою в тісто або ж використовувати для цих цілей м’ясорубку.

Пишні оладки на воді з яйцями

Деякі господині додають яйця в тісто для оладок, вважаючи, що цей інгредієнт сприяє обпадання повітряної маси. Так це чи ні, сказати важко, та в цьому розділі ми розглянемо рецепт страви на воді з додаванням яєць.

Оладки на воді – 6 швидких рецептів, як зробити пишні та смачні домашні оладки

Знадобляться:

  • 0,3 л води;
  • 2 яйця;
  • 480-550 г борошна;
  • чайна ложка порошкового розпушувача;
  • сіль і цукор.

Готуємо пишні оладки на воді з яйцями:

  • Збиваємо яйця з сіллю і цукром, додаємо воду, перемішуємо.
  • Просіваємо борошно з’єднайте з розпушувачем.
  • Укладаємо сипку масу в миску, робимо поглиблення по центру, вливаємо в неї водно-яєчну суміш.
  • Доводимо тісто до однорідності, даємо постояти півгодини, а потім обсмажуємо.

Рада. Щоб видалити зайвий жир з готового блюда, підсмажені шматочки тесту варто спочатку викласти на щільний папір, а потім вже перемістити в тарілку для подачі.

Як зробити без яєць

Без яєць можна зробити приголомшливі оладки з яблуками, тільки для цього потрібні пресовані, а не сухі дріжджі.

Оладки на воді – 6 швидких рецептів, як зробити пишні та смачні домашні оладки

Потрібно взяти такі продукти:

  • стакан води;
  • 2 яблука;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • 15-20 г пресованих дріжджів;
  • цукор і сіль.

Як зробити блюдо:

  • У підігріту воду насипаємо дріжджі, цукор і сіль, перемішуємо, чекаємо появи пінки на поверхні.
  • Поки підходить опара, прибираємо з яблук серцевину і насіння, при бажанні знімаємо шкірку, подрібнюємо на тертці.
  • Вливаємо опару до фруктової стружці, починаємо підсипати муку.
  • Доводимо основу до необхідної густини і в’язкості, прикриваємо рушником і залишаємо в мисці на 45-50 хвилин.

Після закінчення цього часу смажимо оладки на розігрітій сковорідці.

Бананові оладки на воді

В бананові оладки на воді варто додати манку, щоб тісто вийшло більш однорідним. А додати неповторний аромат допоможе ваніль.

Читайте також:  Як приготувати флячки: покроковий рецепт традиційної страви

Читайте також: Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування

Оладки на воді – 6 швидких рецептів, як зробити пишні та смачні домашні оладки

Потрібно взяти такі продукти:

  • 0,35 л води;
  • один стиглий банан;
  • 3-4 столових ложки манки;
  • півтори склянки борошна;
  • 10-15 г харчової соди;
  • щіпку ванілі;
  • цукор і сіль.

Як зробити блюдо:

  • Підігріваємо воду і заливаємо нею манну крупу. Залишаємо для набухання. Пропускати цей етап не можна, оскільки в такому випадку манка залишиться жорсткою і буде скрипіти на зубах як пісок.
  • З допомогою виделки або блендера робимо бананове пюре.
  • Перекладаємо фруктову масу до води і манки, вводимо всі сипучі складові.
  • Підсипаємо борошно, поки тісто не придбає потрібну консистенцію.
  • Даємо оладкам постояти 15 хвилин в теплі.

Після можна приступати до обсмажуванню тіста, попередньо розігрівши в сковорідці олію.

З чим подати страву?

Розібравшись зі способами приготування страви, залишилося тільки розглянути, чим же його можна подати.

Оладки на воді – 6 швидких рецептів, як зробити пишні та смачні домашні оладки

Якщо зроблені несолодкі оладки, їх доповнюють такими складами:

  • сметаною;
  • майонезом;
  • кетчупом;
  • аджикою;
  • сирним або часниковим соусом.

Таке блюдо можна зробити більш ситним, якщо додати до складу м’ясо, субпродукти, овочі, гриби або зелень. Але навіть «порожні» оладки будуть смачними і дозволять позбутися від почуття голоду на кілька годин. Їх можна навіть подати до борщу, супу або другого блюда замість хліба.

Якщо оладки солодкі, їх можна поєднувати з такими продуктами:

  • медом;
  • варенням;
  • джемом і повидлом;
  • збитими вершками;
  • згущеним молоком.

Ще можна оладки полити глазур’ю з білого, темного або молочного шоколаду, розтопленого на водяній бані, а в якості прикраси використовувати цукрову пудру, товчені горіхи, кулінарну присипку з кольорових кульок», кокосову стружку і багато іншого. А також досить часто оладки декорують шматочками фруктів, ягодами. У цій ситуації варто орієнтуватися на власну фантазію і смакові переваги, а ще — на вміст холодильника.

admin
Оцініть автора
Додати коментар