
Осінні дари природи надають господиням масу можливостей порадувати свою сім’ю смачними і корисними стравами. Особливо приємно, що ціни на овочі в сезон так радують, що хочеться готувати їх кожен день. В достатку, а значить, і за низькою ціною на ринках восени гарбуз. Цей овоч не тільки смачний і корисний, але і універсальний. З нього можна приготувати і десерт, і основне блюдо. Приміром, гарбузовий суп ніжної кремової консистенції та приємного вершкового смаку, простий у приготуванні, але в той же час вишуканий. Готується він дуже швидко. Покроковий рецепт з фото вам у цьому допоможе.
Зміст
- Гарбузовий суп з вершками, імбиром і сиром
- Гарбузовий суп з вершками і беконом
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Гарбузовий суп з вершками, імбиром і сиром
Таке перше блюдо чудово зігріває взимку, заряджає енергією і приносить користь імунітету.
Інгредієнти
- гарбуз 500 г
- корінь імбиру 20 г
- морква 100 г
- цибуля 100 г
- вершки 120 мл
- сир пармезан 100 г
- оливкова олія-60 мл
- вода 500 мл
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 260 ккал
Білки: 7.9 г
Жири: 20.4 р
Вуглеводи: 11.6 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Підготуйте каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту і налийте оливкової олії.
Почистіть і дрібними кубиками покришіть цибулю, відправте його в каструлю. Готуйте протягом декількох хвилин, регулярно помішуючи, поки він не стане напівпрозорим.
Корінь імбиру почистіть і дрібно наріжте або натріть на тертці. Відправте його до цибулі і всі разом обсмажуйте, поки цибуля не підрум’яниться.
Моркву почистіть і наріжте тонкими пластинами поперечно. Відправте її в каструлю до цибулі, перемішайте і обсмажуйте протягом 5 хвилин.
З гарбуза зчистите шкірку, порізати м’якоть на маленькі кубики і теж викладіть в каструлю.
Влийте окріп, дочекайтеся, коли суп почне вирувати, і готуйте на повільному вогні близько 30 хвилин.
Після цього зніміть з плити, і коли страва трохи охолоне, перетворіть його в пюре за допомогою заглибного блендера.
Знову поверніть каструлю на плиту, почекайте, поки закипить, додайте дрібно натертий пармезан. Дайте супу 5 хвилин поваритися.
Тепер влийте вершки, доведіть до появи перших бульбашок, але не кип’ятіть, а тут же зніміть з плити. Посоліть за смаком, дайте трохи настоятися і подавайте до столу.
Порада: якщо немає пармезану, підійде будь-який інший сир твердих сортів. Правда, вже не буде такого насиченого присмаку.
Гарбузовий суп з вершками і беконом
Набагато більш ситним і поживним вийде блюдо, якщо присмачити його м’ясними інгредієнтами. Приміром, беконом.
Читайте також: Гарбузовий суп – смачний і швидкий покроковий рецепт, секрети приготування з фрикадельками, сиром та м’ясом, фото
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5
Енергетична цінність
- білки – 17.1 г;
- жири – 24.4 м;
- вуглеводи – 14.5 м;
- калорійність – 346 ккал.
Інгредієнти
- гарбуз – 300 г;
- морква – 100 г;
- картопля – 150 г;
- бекон – 100 г;
- твердий сир – 100 г;
- вершки – 250 мл;
- вершкове масло – 20 г;
- курячий бульйон – 250 мл;
- часник – 2 зубки;
- мелений чорний перець – за смаком;
- сіль – за смаком.
Покрокове приготування
- З гарбуза зніміть шкірку і порізати на кубики середньої величини.
- Моркву і картоплю почистіть і накришити точно так само, як і гарбуз.
- Вилийте в каструлю курячий бульйон і поставте на плиту. Як тільки закипить, киньте в нього подрібнені овочі, дочекайтеся повторного закипання, додайте вершкове масло і варіть на малому вогні 15 хвилин.
- З часнику зніміть піну, пропустіть його через чеснокодавку. Поріжте на тонкі скибочки бекон, намажте його часником і розкладіть на деку в один шар. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
- В суп, влийте вершки, посоліть і додайте меленого чорного перцю за смаком. З моменту початку кипіння тушкуйте близько 10 хвилин.
- Сир натріть на дрібній тертці і всипте в суп. Варіть, постійно помішуючи, поки він не розчиниться.
- Зніміть каструлю з плити, дайте трохи охолонути і перетворіть вміст в однорідну масу за допомогою заглибного блендера.
- Розлийте суп-пюре по тарілках і в кожну покладіть по кілька шматочків бекону.
Смачніше і красивіше при подачі блюдо буде виглядати, якщо посипати його подрібненою зеленню і запропонувати часникові сухарики.
Порада: щоб суп вийшов дієтичним і ним можна було б нагодувати навіть дитини віком від одного року, замініть вершки попередньо прокип’яченою молоком, а бекон – вареною куркою.
Можна взагалі зробити чисто овочевий гарбузовий суп з вершками. Просто не додавайте туди бекон. Для зручності використовуйте мультиварку. На приготування такої страви часу піде мінімум, і через півгодини після початку заходу ви зможете смачно нагодувати сім’ю. Приємного апетиту!